Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ainetöö küsimustik!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ainetöö küsimustik!

Tere,

teen ainetööd teemal euro mõju elatustasemele ning oleksin väga tänulik, kui leiaksite natuke aega, et täita anonüümne valikvastustega küsimustik:

Küsitluse eesmärk on teada saada kuidas on euro tulek mõjutanud Teie ostukäitumist ja üldist elatustaset.
    Väga on oodatud ka meessoost isikute ankeedid, mida siiani on vähem ja mille tõttu kuulutus ka siia foorumisse pandud sai.

Ma tänan kõiki, kes vastasid!

Vs: Ainetöö küsimustik!

Kuna algselt ei pööranud suurt tähelepanu küsimusele, mille vastused said napisõnalised ning mille mõte võib seetõttu arusaamatuks jääda, siis lisaksin selle küsimuse vastustele lühikese seletuse juurde.
    11. Kas olete peale euro tulekut hakanud rohkem odavamaid tooteid ostma?
    Eeldasin sellist tõlgendamist:
    1. Jah, kindlasti - tähendaks, et ostan enamjaolt siiski odavama kaubamärgi tooteid, mis ei pruugi olla alati madalama kvaliteediga, kuid on antud kaubavalikus soodsama hinnaga. ( Üheks näiteks tooks piima, kus valikus Alpenrose või Rimi piim odavamate poolelt ja Tere piim kõrgema hinnaga )
    Samuti kuuluksid siia alla ka tooted, mis parasjagu alla hinnatud!
    2. Vahetevahel - tähendaks, et olenevalt kaubast/tootest ( Näiteks kui minu lemmikkohuke on nüüd kõige kallim, kuid ta on ainuke, mida olen harjunud sööma ja mis tõesti maitseb ning ostan seetõttu ikka edasi. Kuid paljude toodete puhul on määravaks ikkagi hind ).
    3. Ei, mitte eriti - tähendaks, et hinnatõus ei ole oluliselt minu ostukäitumist mõjutanud.

Comment

Peab ütlema et väga nõrgalt kokku pandud küsitlus, viimase osa suhtes siis.
      Küsitakse väga palju lähteandmeid et saaks vastajaid grupeerida ja tuua välja milliseid gruppe siis kuidas euro tulek on mõjutanud, AGA mõjutuste valikvastused on väga puudulikud ja ei luba küsimusele vastata nii et vastaja mõte saaks edasi antud. Pigem sellisele iriseja tüübile on variandid olemas.
      9. Kas peale euro tulekut pöörate tähelepanu hindadele:
      Rohkem
      Sama palju
      Vähem
      Jah, pööran rohkem tähelepanu, aga mitte seoses elatustasemega vaid orienteerumiseks sest euronumber ei ütle esimese hetkega halligi.
      10. Kuidas suhtute paljude toodete hinnatõusu?
      Olen nördinud
      Jään ükskõikseks
      Hindade tõus mind ei häiri
      Et kas olen tige või on pohhui? Aga kui ei kumbagi? Hindade kujunemine on loomulik protsess ja sellega võib rahul või mitte olla, aga see pole otseselt euro tulekuga seotud.
      11. Kas olete peale euro tulekut hakanud rohkem odavamaid tooteid ostma?
      Jah, kindlasti
      Vahetevahel
      Ei, eriti mitte
      Lugedes ka lahti seletatud vastusevariante on eelduseks et kõik on kallimaks läinud. Kui isegi on, ei osta ju sellegipoolest ROHKEM, miks ma peaks rohkem tarbima hakkama? Pigem tuleks tõstatada küsimus põhimõttel, kas oled liikunud odavamate brändide peale või piirate tarbimist kuid säilitate brändieelistuse.

12. Kas võrreldes eelmise aastaga on teie sissetulek vähenenud?
      On
      Ei ole
      Eelmine aasta on küll niru asi millega võrrelda ja seoste tekitamine euroga on eksitav.

13. Mille pealt olete hakand viimasel ajal enim kokku hoidma? (NB! võimalik mitu vastuse varianti)
      Toidu
      Autosõidu
      Riietuse
      Ilu - ja isikuteenuste/toodete ( juuksur, kosmeetik, maniküür/küünestuudio, spakülastused jne. )
      Meelelahutus- ja lõbustustegevuste ( teater, kino, kontserdid, näitused, klubid, baarid jne. )
      Reisimise
      Ei hoiagi kokku
      Nagu ka kõigi eelmiste puhul, ei sobi ükski vastusevariant, igale poole on vaja lisada valik "muu vastus" ja seos euroga? Puudub.
      Ja jäigi vastamine katki, seosed euro ja elatustaseme vahel on küsitleja peas ja selliste vastustega ei saa vastaja oma mõtet edastada.
      FAIL
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

elukaz on väga hea analüüsi teinud. Tegin ka huvi pärast siis antud testi läbi ning viimased 4 küsimust on tõesti väga imelikud. Küsimustiku pealkirjaks sobiks nende põhjal: Demograafiline euro-orientatsioon. Või Valuuta vahetusest tulenev demograafiline teadlikus.

Elatustaseme määravad paljud muud faktorid ning puhtalt HINDADE jälgimine elamiseks ei sobi. On ju toit, vesi, elekter, töötransport, elamu jne.

Mis eriala üliõpilasega tegu, mis ülikoolist ja kes on teie juhendaja? Sellise küsimustikuga on tiba raske midagi saavutada...juhul, kui pole tegu mõne poliitilise skeemiga...
        Konserv äkki?
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Milleks panna üles nii mõtlemata ja pealiskaudne asi?
          Millistes punktides oli küsimus ostujõu ja euro eraldi või koosmõjude suhtes, mida saaks analüüsida ja nimetatud teema alguses "ainetöös" võiks üldse kasutada?
          Veel; väidetavalt elame "euroopas". Mis imelik palganumbrite valik see seal oli?
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Polnud jah suurem asi. Kokkuvõtteks oligi seal ainult paar küsimust ja neile ka ei saanud sobivat vastust anda.

Comment

Suht nõrk jah, kuigi haridustaseme osa oli parem, kui enamus teistes küsitlustes, sest siin oli lahutatud kutseharidus keskeri omast.
              Alpenrose pulbripiima pärispiimaga samale kvaliteedipulgale sobitamine on ka kurjast ja näitab küsimustiku koostaja võhiklikkust sel teemal.
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
              X