Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Markeeringute mahalihvimisest (oli: Alaliskomponent ... väljundis)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Alaliskomponent võimendi väljundis.

Seltsimehed, loobugem vaidlemisest!
    Sirvides poste ka kaugemast ajast on jäänud mulje, et r35 siiski teab reeglina, millest räägib, ja kuidas on ja ei ole. ALATI.
    Ka siis, kui nii ei ole.
    Nii, et unustage ära see väljundis hulpiv DC ning Jyrka-Jyrka... see, kui sina nägid-tegid-teadsid... küllap nii oli vale. Küsi noorematelt.

This random bit of weirdness caught my eye today. In fact it made me do a double-take and rewind the show to make sure I wasn't imagining it. I think this go...

Tatiloopimine ja rääkimine on siiski kaks erinevat asja, juhul muidugi, kui füüsis lubab.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Loen ja imestan, kuidas nii tühise nähtuse pärast raksu minnakse. Markeeringute mahakäiamine oli kooperatiivide ajastul väga levinud teguviis. Tookord sai sellest omamoodi aru saadud, praegu ajaliselt distantsilt on pilt selgem. Nimelt ei ole enne ega pärast olnud ajaloos sellist riiki sellise majandusliku situatsiooniga, kus oli:
      - totaalne defitsiit kõigist tarbekaupadest
      - nende tarbekaupade totaalselt halb kvaliteet ja suhteliselt kallid hinnad
      - nii laiad võimalused kõikvõimalike juppide piiramatuks ja karistamatuks varastamiseks
      - nii laiad võimalused kasutada tööaega kõigeks muuks peale ametlike tööülesannete
      - elektroonika arengutempo ettekujutamatu aeglus kaasaja kontekstis
      Tulemuseks oli, et hobikorras isevalmistatud aparaat võis olla kordi odavam ja parem kui tööstuslik. Internetti veel ei olnud ja ka elektroonikaalane kirjandus oli defitsiit. Sedasorti elu oma skisofreeniliste, ent huvitavate nüanssidega on võimatu mõista inimesel, kes on põlvkonna võrra noorem, ärgu Radiotehnika siinkohal tundku end puudutatuna. Iga riista kopeerimine nõuab aega, tingimusi ja mõistust. Autoriõigusi siis ka ei eksisteerinud. Markide mahakäiamine oli lihtne ja kiire viis oma turu kaitseks ja loomulikult ei loodetud sellest meetmest 100-protsendilist abi.
      Nii et kuulutaks selleks korraks välja sõbraliku viigi

Comment

r35 - plaadid on küll sigailusad! OT küll, aga mis paberit kasutad/kasutasid? (kui saladus ei ole)
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Teades mingil määral mõlemaid osapooli, "radiotehnika35" ja "Jyrka" (mõningane kirjavahetus), on mul ettepanek nendele ... lõpetada see mõtetu vaidlus. Ka viimane kirjutaja "gadag" (Eile 01:19) tuli välja põhjendamatu kahtlustusega! Kurb! Võin kinnitada, et tõesti ALUSETU!!! Seega kui niimoodi jätkata, saame kõik ja kõigilt! Minu arvamus on, et see foorum pole mingi kollase ajalehe "peldikusein", kuhu saab kirjutada, mida aga sülg suhu toob. Mul on mõlemi härrase pärast natuke , natuke-natuke piinlik! Seega soovitus neile, pole vaja asjades minna isiklikuks. Meist keegi ei tea vestluskaaslaste tegelikke probleeme, mõnikord on need ka suuremaid kui ettegi kujutada oskame! Seepärast on vajalik igas küsimuses-kirjutises teiste austamine.Kui võtta probleem, millest sõnavahetus alguse sai, siis olen selliste asjadega kokku puutunud. Saan isegi aru põhjustest, miks seda on tehtud. Me kõik elame selles ajas, kus elame ja seda me muuta ei saa. Ka on kõigil meil erinevad teadmised, oskused ja võimalused oma soove-tahtmisi realiseerida. Näpuga näitamine ei peaks nagu olema foorumi teemaks. Vanasti olid raadioinimesed sõbralikud! See on kuidagi viimasel ajal muutunud. Kas on see neetud kapitalism, ajapuudus või rahapuudus on süüdlasteks? Seda ma ei tea? Katsuge üle olla pisiasjadest. Ja veelkord ... pole vaja lasteaia liivakasti moodi kembelda. Me ei tea tegelikke asjaolusid. Ka on meie igapäevane elu niigi pingeline ja "optimistlik"! Ehk, nagu ütles optimist...nii sitt veel ei ole, et sitemaks ei lähe! Läheb! Jõudu kõigile susserdamisel ja austust ligemese vastu!
          viimati muutis kasutaja rainadov; 23 June 2011, 15:52. Põhjus: täpsustus

Comment

Jah, vahel on nii, et markeeringud on maha lihvitud; vahel on nii et skeemil on neljanurkne kast; vahel on nii et asi on eposse või mingisse lögasse valatud.
            Ma aksepteerin seda, raske küll vahel aga tuleb aksepteerida.
            On ka minul suurte süsteemide originaalskeeme ja ongi minu käes, kuniks nende eest pole makstud ja las tõmblevad kui ajusi pole ja kui ei ole mõistust et uurida miks asjad sedaviisi on. Minu asjad töötavad, kui ei töötaks võiks piinlikust tunda, muidu ei.

Võitlem ka ise ühe võimendiga, servovõimendiga, sarnase teadmatusega nagu oli eelnimetatult, ka ürgvana malliga. Saab siis saab, kui ei saa tuleb teine mees või leitakse teine lahend- kogulugu.
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
              Seltsimehed, loobugem vaidlemisest!
              Sirvides poste ka kaugemast ajast on jäänud mulje, et r35 siiski teab reeglina, millest räägib, ja kuidas on ja ei ole. ALATI.
              Ka siis, kui nii ei ole.
              Nii, et unustage ära see väljundis hulpiv DC ning Jyrka-Jyrka... see, kui sina nägid-tegid-teadsid... küllap nii oli vale. Küsi noorematelt.

This random bit of weirdness caught my eye today. In fact it made me do a double-take and rewind the show to make sure I wasn't imagining it. I think this go...

Tatiloopimine ja rääkimine on siiski kaks erinevat asja, juhul muidugi, kui füüsis lubab.
              Kehakultuur=füüsis koosneb kahest komponendist, keha ja kultuur! Kumma ära viskame?

Comment

teema, mida pikemat aega jälginud olen, kuid lisanud pole midagi. Minu postitused on ka pahameele põhjustajateks olnud foorumis, seega omad vitsad saanud.

aga jällegi, üle pika aja üks teema, mida lugedes suu muigele läheb. Eestlane on vajadusel ka temperament! ning siin on näha, mis juhtub, kui kaks temperamenti kokku saavad. Huvitav oleks näha, mis juhtuks, kui neile kahepeale üks projekt anda? Äkki leidub ka nende vahel konsensus? või peab need liikmed erilise valve alla panema?

Igatahes, härrased. Minu poolt edu ja jaksu teile mõlemale! Kui neile antud leeki kustutama hakata...võib see sootuks otsa saada. Siis jääksime ilma kahest väärtuslikust foorumlasest.
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Eelneva vaidluse juurde miskit lisada ei taha, aga elementide varjamine on popp praegugi. mõned toited, mida on tulnud modida, on paraku saanud pea ületamatuks ülesandeks, kuna juhtkivi on kerget lihvi ja seejärel ülipaksu lakikorda näinud.
                  Nõus, et ilus see lõpptarbija suhtes ei ole, aga teisalt ükski seadus seda tegemast ei keela. Mujal maailmas ei ole ka eriti palju inimesi kes seadmeid ilma kirjanduseta remontida tahaksid, seega pole see peitmine ka suur probleem, sest kirjandus sisaldab reeglina ka parameetreid ja markeeringuid, mis skeemis sisalduma peaksid.
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mind isiklikult markeeringu varjamine ei häiri karvavõrdki. Kas varjatakse markeeringuid ja skeeme või jagatakse kogu materjali on täielikult valmistaja otsustada.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                      Haige!!!

Muidu Stekker on siinse tegelase, Jyrka-ga väga lähedalt seotud.
                      Ehk seletab tegija ka selle markeeringu kustutamise põhjuseid?
                      Pühad nüüd möödas ja tahaks ikka teada kuidas sellest postitusest positiivselt aru saada.
                      Mina igatahes tundsin end solvatuna, sellest ka vastav reageering ja ega ma ainuke sopa saaja siin foorumis pole.

Keegi kiitis siin rt35 plaate sigailusaks, ju pole ilusaid näinud.
                      Pole ilus arvutiprogrammi abil tehtuga kiidelda, pühade ajal sai kolust üles leitud mõned vene aja toodangu plaadid mis tuli oma mõistusega välja mõelda.

Esimel pildil teleka universaalpuldi oma, teisel pildil kaks ülemist kuuluvad analoogkajale, alumine 1,2,4,8 koodi muundaja 7 seg led displeile.
                      Trükiplaadi joonis mõeldi välja ja kanti heale ruudulisele paberile hea pliiatsiga, parandusteks hea kustutuskumm. kui joonis valmis siis asetati see plaaditoorikule, servad keerati üle ja fikseeriti ning augukohad kärniti. Augukohtade järgi kanti joonis erinõelaga plaadile ja siis lõigati erinoaga jooned läbi ja mittevajalik katkuti ära. Teravad servad viiliti peene poolkumera nõelviiliga maha, peene liivapaberiga haljaks, vedel kampol peale ja tinastati.
                      Tulemus tuli mul kiiremini ja ilusamini kui neil raudkloriidis solgutajatel, enamus kolleege läks sellele üle. Muide ka kasutaja Slim, olles minu juures praktikal sel sajandil, õppis ära ja kinkis mulle sünnipäevaks väga ilusa väljalõigatud kaardi.

Sai uuritud tööstuse nõudeid selle painutamise kohta, tõesti mõningatel juhtudel ei tohi painutada vastu plaati, siis näiteks kui need otsad on nii pikad, et võivad ulatuda naaberrajani, kui jootekohad mikroskoopilsed ning painutamine võib raja lahti murda augu servast, muud mõtet proffidel pähe ei tulnud.

Mikumakul jäi üks kraapimise põhjus mainimata, sõjaväetoodangu markeeringut tuli peale konkurentide ka organite eest varjata, et mitte tarnijaid kahjustada. Midagi pole teha, ma sõjaaja laps kõrgendatud ohutundega.

Vabandan nende ees kes peavad selle rekordiliselt pika jutu läbi lugema ja loodan, et rekordit ületada enam ei tule.

Jyrka
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
                        Pühad nüüd möödas ja tahaks ikka teada kuidas sellest postitusest positiivselt aru saada.
                        Mina igatahes tundsin end solvatuna, sellest ka vastav reageering ja ega ma ainuke sopa saaja siin foorumis pole.
                        Nagu rõhutasin - Haige on see, et markeeringud maha kraabitud, see on haige - see koperatiivinduse jutt ei klapi - tänapäeval käib varastamine samuti, natuke peenemalt ehk ainult. Samuti nahhaalsemalt - nagu siinsamas Varias kõlariehituse teema - rahad püütakse hoopiski mitte midagi tegemata, isegi kellegi tööd kopeerimata kätte saada.
                        Mina saan ka siin päevast päeva soppa kaela kui igas selleteemalises kirjutises avaldan tugevat vastumeelt niisugusele nägemusele, siinne kasutaja rainadov postitus on väga täpne kirjeldus sellele olukorrale, väga sarnane minu arusaamale - ju siis meie ja veel paari foorumikasutaja arusaamad on üldsuse arvates täiesti valed, olgu siis nii. Samas ärgu see üldsus olgu ka 100% veendunud, et käiakse absoluutselt õiget rada.

Samuti ei ole ma siiani saanud vastust küsimusele, ühegi tööstuslikult toodetud seadme kohta mil markeeringud maha käiatud - siiani ootan.

Minu haigeks sõimamine on samuti mõne kasutaja poolt enam kui "viisakas" - viide rainadovi postile "kui tegelikke tagamaid ei tea siis pole vaja tuututada" on täpselt õige, haiglas istusin tänu meie "armsatele" tööandjatele kes töötingimusi ei suuda tagada, samuti lepinguid, et inimene oleks kindlustatud haigekassa poolt - lõpuks lastakse asjadel areneda niikaugele, et inimene peab taluma palju enamat kui algselt oleks pidanud...
                        Ju siis kõik teavad minu kogemusi, oskavad minu eest rohkem rääkida ja kiita siin meie üldist olu - a la "küll nüüd on hea" (keegi ei kopeeri??? - antud juhul) jne, kõik muu ju on parem kui enne oli.

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
                        " ju pole ilusaid näinud."
                        Ja jätkame samal lainel?

Samuti "pole ilus arvutiprogrammi abil tehtuga kiidelda" on BS , mina kasutan programmist ainult pcb osa, skeemi ei tee, autorouterit ei kasuta - programm lihtsalt abiks selles osas, et saab ilusad sirged rajad (selles mõttes, et ühtlase laiusega), samuti ei kasuta ka emulaatoreid - kui teen uut asja siis alustan skeemist paberil, sellest tuleb programmis ainult plaadi radade ja komponentide paigutus, sealt testiplaat ja sellest juba valmis asi, kui miski ei meeldi, tarvis komponentide asendusi vms (viikude vahemaad jne) siis tuleb lõpuks ikkagi täiesti uus varsioon mis on juba lõplik. Seega kas paberi asemel arvutit kasutada (näit. loodushoid soditud paberite arvelt) on ikka nii vale ja kiitlev? Igasuguseid skeeme on varasematest aastatest ca. 8 koopiapaberi kasti täis - milleks seda paberipahna niipalju tarvis peaks olema?
                        Samuti mingi nõelaga kraapimine ja kärnimine - siin on omad miinused, näit. pad-i kärnimine kihistab laminaadi kärni ümbert lahti [seda ma usun võib karupoeg von Volta samuti seletada], samuti ka kannatab niisugune pad ilma laminaadilt lahti tulemata vähem termilist stressi.
                        Ei maksa arvata, et ma nõelaga kraapinud ei ole - 99-20a paiku tegin ka nii, et plaat fooliumipoolega sula vaha pinnale ujuma (enne oli plaadile pehme hariliku pliiatsiga joonis kantud, käsitsi), seejärel vaha jahutamine ja siis kraapisin õmblusmasina nõeltega!, sulega! naaskli jne teravikuga söövitamisele minevad osad välja - mis teha, noore ja rumala asja...
                        Nubluna sai ka nitrovärvi proovitud, ema küünelakkidega joonistatud - mis teha, ei meeldinud - silmale polnud ilus vaadata need ebasümmeetrilised rajad...ju olin loll siis ja olen ka nüüd, ei sunni kedagi seda rada käima.
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 27 June 2011, 15:29.
                        -superradical-

Comment

üks tuntumaid näiteid "mahalihvimisest":

ot: mõnikord on lihtne mööndus/vabandus lihtsam kui tuhat sõna --
                          üks mõistis valesti, siis teine, ja siis läheb jutt pagan teab kuhu uitama.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                            Nagu rõhutasin - Haige on see, et markeeringud maha kraabitud, see on haige - see koperatiivinduse jutt ei klapi - tänapäeval käib varastamine samuti, natuke peenemalt ehk ainult.
                            Jah, minule ka hästi ei taha pähe mahtuda see, kuidas konkurentide eest sai mahakraapimisega kasutatavaid juppe varjata, kui sobivaid transse oli vähem kui kahe käe sõrmede jagu. Aga arvestades antud olukorda, eriti veel kui juppe saada ei olnud ja kuskil suure kodumaa avarustes keegi mõne partii sinna juhtis, kuhu see mitte ei pidanud minema, siis selline lihvimine oli loogiline tegevus. Ja ega need organid kooperatiivide algusaastail ka just ei maganud. See olukord, mis on praegult, ei ole see olukord, mis oli siis. Aga ega sellest need aru ei saa, kes siis jooksid ringi kõrvatagused märjad ja nina tatine peas või kelle projektigi veel polnud. Aga üldiselt on nad kõigesuuremad teadjad sellest ajast. Sain ka sel ajal ühe suurema peotäie PAL mikroskeeme ja muid juppe, väheke kõhe tunne oli algul, aga noh, mis sellest ikka seletada.

Comment

Ei ole see mahalihvimine ainult sotsmaade stiil, 90-te alguses, sativõrkude algaastail tellisin Inglismaalt interneti abil ühe Secam-Pal transkoodri. Asjaajamine võttis kummaliselt kaua ja kui karp kohale jõudis ja kaane maha keerasin, oli enamus DIP-korpuses elemente puhtaks käiatud. Ilmselt oli hirm kopeerimiste ees piisavalt suur, et muidu igati viisakal tootel ainult toitekividele ja paarile lihtloogikale markeering oli säilitatud.

Comment

Väga kuulus firma Peavey, üks meie popstaare muretses välisreisil selle firma esimese D klassi võimendi, mõni aeg mängis kuni üks kanal jäi vait ja jõudis Stekkeri kätte remonti. Kõikvõimalikke tutvusi kasutades, vist läbi Rootsi sai lõpuks selle skeemi millest eriti kasu polnud kuna skeem ei klappinud üldse, meelega valesti joonistatud, transid vale juhtivusega, joonte ristumiskohtades oli ühendus seal kus tegelikult ei olnud ja vastpidi jne. Samuti transid, dioodid olid ilma kirjateta nii võimus kui ka skeemil, kõike enam ei mäleta. See kõigemeeldejäävam aga oli veel teisigi.
                                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Working...
                                X