Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Markeeringute mahalihvimisest (oli: Alaliskomponent ... väljundis)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Markeeringute mahalihvimisest (oli: Alaliskomponent ... väljundis)

Sattus minu kätte üks tundmatu transistorvõimendi. Tundub, et on kellegi poolt käsitsi valmistatud. Küljes on tämbirploki paneel kirjaga Stekker. Võimalik et ka mingi aja toodang Stekkerist. Lõpus on neli metallkestaga transistorit millel kere radiaatoriga koos ning kaks jalga. Nimesid ei ole kuna kirjad on maha lihvitud.

...

Loodan, et küsimus on arusaadav. Vajadusel postitan veel andmeid.
    Tänud ette!

Alaliskomponendi põhjuste ja kõrvaldamise sisuline arutelu UUES TEEMAS!

Siia teemasse jutud komponentidelt markeeringute mahalihvimisest (põhimõtteliselt huvitav ja hariv vestlus, veidi võiks omavahelist nägelemist vähendada).

Mode
    viimati muutis kasutaja Scott; 22 m 2011, 05:45.

Vs: Alaliskomponent võimendi väljundis.

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
    Nimesid ei ole kuna kirjad on maha lihvitud
    Haige!!!

Muidu Stekker on siinse tegelase, Jyrka-ga väga lähedalt seotud.
    Ehk seletab tegija ka selle markeeringu kustutamise põhjuseid?
    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
      Haige!!!

Ehk seletab tegija ka selle markeeringu kustutamise põhjuseid?
      Huvitav kes on haige, äkki kirjutaja? Võiksid karmi koperatiivinduse ajalugu uurida, saab palju selgemaks, seniks võin ka seletada. Tol ajal oli Tallinnas ja mujal küllalt tegelasi kes tahtsid teiste kulul ruttu ratsa rikkaks saada, tänapäeval nimetatakse seda tööstusspionaaziks. Vitali teab täpsemini mitu korda ruumidesse sisse murti ja skeeme ning jooniseid ära viidi, ju olid Stekkeri asjad sel tasemel, et riskiti.

ats, tol ajal sai Stekkeris umbes 700 võimu teha, praegune kirjeldus kõige lähemal mingile bassivõimule, enamikel võimudel "0" seadepote plaadil olemas, +-50mV pole palju. Säutsu vastu jäi võrgulülitil puudu üks sulguv kontakt mis kiirendaks valjuka kaitse rakendumist.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
        Huvitav kes on haige, äkki kirjutaja?
        Lugesid ikka mida kirjutasin? Tuled mind "haigeks" sõimama - sõiman vastu!

Haige on see, et transistoritel markeering maha kraabitud - see koperatiivide jutt on nagu tänapäevane röövkapitalistlik nägemus maailmast - loll on see kes põhjust ei leia, alati on midagi häda...
        Tootsid neid transse ise või? Ilmselgelt lihtlabased KT818/KT819, samuti võimalus, et müüdi neid 2Txxx pähe (olen sellest küll kuulnud, et ka nii tehti ja seda meie kodumaal...).
        Äkki oleks takistid/kondekad värviga kokku mökerdanud samuti?
        Ma pigem kaldun rohkem sinna suunda, et see oli just hilisema remondirevantši saamise mõttes nii .
        Päris enam-vähem matsu jagav aga mitte eriti kogenud hobitroonik võib jääda jänni juhul kui algse osa tüüpi ei tea, samas ise teeks niisugustel juhtudel nii, et mõõdaks pinged jne kriitilised näitajad ja valiks selle järgi sobiva komponendi, niisuguse "ostja ärakasutamise põhimõttega" tootja kaupa aga ei ostaks.

Tänapäeval mõned lääne firmad kasutavad sarnast põhimõtet näit. MJ21193/MJ21194 markeeringute puhul - mingi kummaline "oma markeering" lüüakse asemele ja remondivajaduse korral on n.n. "originaalosa" poole kallim võrreldes algse markeeringuga komponendiga.
        Nii on näit. juhtunud ühel Kanada firmal.
        -superradical-

Comment

Mul puudub vähimgi seos Stekkeriga, ei ole ka ühtegi nende võimendit näinud. Olen 100% Jyrka seisukohaga päri. Miks mingi firma (kooperatiiv) ei peaks tohtima teha plagiaatoritel kopeerimist keerukamaks. Seisukoht, et kui mingi seade lakkab töötamast (kasutatakse, ühendatakse valesti), parandatakse seda tootja juures - see on osa ärist. Kui seadmed oleksid nii halvad, et kohe lagunevad, siis neid pidevalt ei ostetaks ja firma ei oleks jätkusuutlik, arvan et Stekker ei olnud sellisele ideoloogiale üles ehitatud.

Comment

r35, mis sul viga on?
            Jyrka argumendid on ka täiesti adekvaatsed. Tolle aja "tavaline hobitroonik"
            oleks transi suvalise tähemarkeeringuga välja vahetanud, muu osa reguleerimata jätnud ja võimu kasutajale
            nii mitu korda järjest teinud, raha ju tiksub kui võim kärssab. Profitehnikat reguleerima kõlbavad ikka profid,
            mitte niisama teoretiseerijad ja susserdajad.

2Txxx oli sõjaväeline toodang, parema kvaliteediga. Mõnes kriitilisemas kohas selle ntx KTxxx-iga asendamisest
            piisas, et seadme töökindlus kannatas rohkem kui poole võrra. Tean, olen kümmekond aastat katlamaja automaatikat remontinud.

edit: muutsin "sõjaväline toodang" sõjaväeliseks (-;

Comment

Esmalt postitatud gadag poolt Vaata postitust
              Mul puudub vähimgi seos Stekkeriga, ei ole ka ühtegi nende võimendit näinud. Olen 100% Jyrka seisukohaga päri. Miks mingi firma (kooperatiiv) ei peaks tohtima teha plagiaatoritel kopeerimist keerukamaks. Seisukoht, et kui mingi seade lakkab töötamast (kasutatakse, ühendatakse valesti), parandatakse seda tootja juures - see on osa ärist. Kui seadmed oleksid nii halvad, et kohe lagunevad, siis neid pidevalt ei ostetaks ja firma ei oleks jätkusuutlik, arvan et Stekker ei olnud sellisele ideoloogiale üles ehitatud.
              Esmalt postitatud marley poolt Vaata postitust
              r35, mis sul viga on?
              Jyrka argumendid on ka täiesti adekvaatsed. Tolle aja "tavaline hobitroonik"
              oleks transi suvalise tähemarkeeringuga välja vahetanud, muu osa reguleerimata jätnud ja võimu kasutajale
              nii mitu korda järjest teinud, raha ju tiksub kui võim kärssab. Profitehnikat reguleerima kõlbavad ikka profid,
              mitte niisama teoretiseerijad ja susserdajad.

2Txxx oli sõjaväeline toodang, parema kvaliteediga. Mõnes kriitilisemas kohas selle ntx KTxxx-iga asendamisest
              piisas, et seadme töökindlus kannatas rohkem kui poole võrra. Tean, olen kümmekond aastat katlamaja automaatikat remontinud.

edit: muutsin "sõjaväline toodang" sõjaväeliseks (-;

Mõlema tegelasega olen siin varemgi vaielnud, vaidlen edasi.
              On teil kokkupuuteid selle Stekkeri toodetud kraamiga?
              Kuna seltsimees J.R. sõimas mind haigeks siis ma ei saa jätta märkimata, et olen kunagi aastat 5-6 tagasi ostnud temalt ühe võimendimooduli, ajal kui ise veel mõnekümne W piirdusin oma loomingus, ostsin siis selle mooduli, AmpsLAB-i skeemi järgi oli asi...
              Ja teate mis - kui inimene kes selle mooduli mulle tegi on siin enda jutu järgi teinud sadu, lausa isegi tuhandeid - kord oli jutt mõnest sajast, nüüd aastat kaks hiljem on juba jutt 700st - võta siis nüüd kinni...
              Ühesõnaga kui see konstruktor kes mulle selle võimu draiveriosa tegi on tõesti nende suurte sõnade (tegude?) taga siis mina ja ilmselt mitmed kes mu koostusid näinud võiks mind ilma igasuguse kriitikata pidada sõjanduskvaliteedi järgijaks.

See moodul nimelt ei kannata küll nii suuri sõnu lausuva tegelase puhul kriitikat.
              Kuna seltsimees J.R. ei ole minu kui kodaniku haigeks sõimamis põhjendanud (ei ole ilmselgelt arugi saanud millele esimese postis viitasin) siis on tal jätkuvalt see võimalus, edasise mögina saatel lisan siia õhtul tööpäeva lõppedes mõned pildid ja vajadusel täpsustan maksekuupäeva, et kuna selle ostu sooritasin.
              Ma olen 11-12aastat elektroonika vastu huvi tundnud kuid näit. jootmiseoskus on siis mul kaasa sündinud juba huvi alguspäevilt...

Mida aga tahan ma ütelda selle komp. markeeringu mahanühkimise lõpetuseks - nii ei ole lihtsalt kombekohane, see kel midagi varjata vms on teine lugu ja on ütlemine, et varga peas põleb müts...
              Ma usun, et konstruktor kes asja jagab teeb anyway järele, kes asja ei jaga ei saa nagunii hakkama - milles siin küsimus, elu näitab seda iga päev .
              -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                Ma usun, et konstruktor kes asja jagab teeb anyway järele, kes asja ei jaga ei saa nagunii hakkama - milles siin küsimus, elu näitab seda iga päev .
                Tol ajal käisid vist lasteaias, sellepärast ei saa aru, et vargil käisid just need kes hästi asja ei jaganud ja tegid plagiaate. Varjata tuli just sõjaväe variantide tähiseid, vastupidi sinu arvamusele tuli just 2T818/9A teha KT-ks ja samuti varjata Soomest tuttavate kaudu hangitud juppe.

Huvitav, mis selle AmpsLAB-i mooduli juures ei meeldinud, ja miks siis 5-6 aastat hiljem. Pole varjanud, et trükkplaate lõikan spetsnoaga välja,(kokkutulekutel näidatud) tänapäevast kena väljanägemist neil tõesti ei ole aga signaali liikumisele küll midagi ette heita pole, minu meelest on see väljanägemisest tähtsam.

Comment

@radiotehnika35 ,mind isiklikult ei häiri maha lihvitud kirjad. Ma ei tea küll mis aastal see võimendi tehtud on, aga tõenäoliselt siis kui mind veel olemas polnudki või olin piisavalt noor, et elektroonikast veel kaarega mööda vaatasin. Seepärast ei leia ka alust pretensioone esitada, selle ajastu tehnikale. Tegelikult käivitus võimendi probleemivabalt ilma müradeta ja töötab nagu "loom". Ma usun, et saan sellest tuppa sobwooferi toiteks hea võimendi.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 01 m 2011, 06:55. Põhjus: lahkulöödud teemast kaasa tulnud mittevajalik ütlus kustutatud

Comment

...
                    Ise arvasin ka mahalihvijatest kehvasti senikaua, kuni ise midagi teistega koostöös ei teinud. Pärast pikalt õlg-õla kõrval koos töötamist ühise eesmärgi nimel ei ole hea mõte riskida enda JA teiste töö vastu taevast laskmisega.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 22 m 2011, 05:40. Põhjus: osa teise teemasse tõstetud
                    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Tol ajal käisid vist lasteaias, sellepärast ei saa aru, et vargil käisid just need kes hästi asja ei jaganud ja tegid plagiaate. Varjata tuli just sõjaväe variantide tähiseid, vastupidi sinu arvamusele tuli just 2T818/9A teha KT-ks ja samuti varjata Soomest tuttavate kaudu hangitud juppe.

Huvitav, mis selle AmpsLAB-i mooduli juures ei meeldinud, ja miks siis 5-6 aastat hiljem. Pole varjanud, et trükkplaate lõikan spetsnoaga välja,(kokkutulekutel näidatud) tänapäevast kena väljanägemist neil tõesti ei ole aga signaali liikumisele küll midagi ette heita pole, minu meelest on see väljanägemisest tähtsam.
                      Sinu lahmimine ajab tigedaks, otsi põhjust sellest.
                      Vanakesed mõtlevad, et küll nemad on tegijad - tegelikult on mõistlik asju kaine pilguga vaadata.
                      Ma imestan, ei olnud mulle tulnud sõnumit a la "Olen vana ja haige inimene...miks nii "halvustad"".
                      Oled siin mulle küll vastu lõksunud, suht ülbelt.
                      Mina olen alla 30, esimese plaadi tegin valmis 1998 aastal, arvuta umbkaudu, kui vana ma võisin olla, kvaliteet oli parem, ilmselt see teema on minu suunas tatiloopimine, pean tegema sellest oma plaadist pildi, üles riputama ja võrdluseks sinu oma kõrvale - olen isegi vestelnud sinuga (mulle tundus tol korral, et oled minust vähemalt 2* vanem), telefonitsi, nüüd räägid, et oled sadu võime teinud ja siiani ei ole suutnud teha korralikke plaate?
                      Jopakolla - Eaglest ja paljudest teistest on saadaval tasuta versioon, kasuta seda kasvõi, samas kelkimine, et olen teinud ja teen - osta litsents, milles küsimus, teed samasuguseid ja suuri nagu tööstuse omad???
                      Vot see on osa mis tigedaks teeb - minuga mitmes teemas haukumine ja targutamine, enda justkui üle teiste pidamine! Praktilisi kogemusi on sul võibolla rohkem aga seepärast pole mõtet nina püsti ajada - kõiges sa kindlasti parim ei ole.
                      Selle AmpsLAB-i plaadi puhul varem jah virisema ei hakanud, mõtlesin, et vanem inimene, et pole hullu - noh, veel ei meeldi see, et komponentide viigud on painutatud radadega tasa, nii see EI KÄI, ma olen töötanud elektroonikatööstuses, tean mida võib, mida mitte. Samuti on !!!oluline!!! esteetiline välimus. See, et rada juhib voolu, sellest alati ei piisa, vahel on selleski nüansse mida peab jälgima

Mida veel?
                      Oli juttu ühest 1U võimust, ka Stekkeri tehtud - ma küsisin, et ehk saan enne ostusoovi kinnitust näha selle sisust mingit pildikest [hinda küsisid selle eest tol korral u. 12000EEK, seda siis samuti u. 5a tagasi!] - see plagiaaditeema hakkas mind väga huvitama - ma pole sinu sulest märganud siin ühtki sõna SMPS toidete teemal, väitsid tol korral, et see võim SMPS toitega, ega teisiti eriti selle 1200W puhul ja 1U kestaga saagi olla.
                      Tõenäoline, et see on samuti plagieeritud kusagilt näit. vene foorumlaste pealt, alatu on väita, et oma konstrueeritud - kui selle vastu on selgeid tõendeid siis lao lagedale - võtan sõnad tagasi. Samuti võta või LabGruppen, oma übervõimsate võimudega, nad on ise avaldanud pilte, netis saadaval nende kõige kangemast pilt ligemale 6MB mahuga - lahutusvõime on täitsa hea - sina aga ei ole isegi telefonikaameraga tehtud pilti avaldanud, et milline see "oma konstrueeritud" võim seest (piisab komponentide poolest) umbes välja võiks näha.
                      Mõtle sellele, et nagu sina oled umbusklik plagiaadi teemal võin mina (või veel mõni klient) olla umbusklik sel teemal, et võibolla ostan põrsa kotis ja alatu oleks siinjuures valetamine ja samal ajal teiste süüdistamine - "kõik kopeerivad" jne.
                      Võimendi oma konstruktsiooni loll jutt teemal, et tehakse järele on samuti jama - Sussurin, Sujev, Agejev jne tuntumad konstruktorid on avaldanud palju skeeme, oli seda juba nõuka ajal, 70-tel. Sussurin minuteada oli ühe vene parima võimu, Odüssei 010 konstruktor - kas ei olnud mitte nii?
                      Seega jutt teemal "plagiaat"- see on jama, laia Venemaa peale ei olnud sulle vastast - olid kõigist tolleaegsetest konstruktoritest peajagu üle?

Ühesõnaga, lihtsalt üle viskas, mitmel juhul on tühise paari sõna kirjutamise pärast sinu sulest tulnud minu suunas tuldsülgav jutt, see, et siin tuled kedagi haigeks sõimama - tead, sa ... ma loodan, et sinu vanaduspõlv ei ole nii hull kui minu elu seda oli 2000-te keskpaiku kus enamus aega haigemajas sai lesitud...

Seega kogu-lugu, minupoolt siin teemas kõik kuid elu ei olegi alati nii mustvalge nagu esmapilgul arvatakse olevat!
                      -superradical-

Comment

Ats või keegi teine, sebige pilte. Tahaks tõesti näha kas need trükkplaadid on nii viletsad, et nende tegija tuleks rattale tõmmata...

Comment

Olen küll vana, neljas aasta saan penssi aga haige pole viimased 60 aastat olnud, 25 aastaselt rangluumurd ei lähe arvesse ja paar päeva nohune olla ei ole haigus vaid organismi kaitsemehhanismi osa.

"veel ei meeldi see, et komponentide viigud on painutatud radadega tasa, nii see EI KÄI" - võin sulle kümneid tööstuslikke plaate näidata kus just NII KÄIB, laialiolev Marantz sealhulgas, juppe vahetada on muidugi tülikam.

Pilt ühe Grundigi ressi heli kuulatavamaks tegemisest, jama põhivõim asendatud C70 miniplaatidega, mis käsitsi tehtud, pole tänapäevane aga ristküliksignaal muutus väljundis
                          kahe küüruga kaameli kujulisest peaaegu ristkülikuks 20kHz juures.

U1võim-Stekkeri toodang millega minul pole mingit pistmist, vahendasin ainult tel numbri.
                          Tema ei pea midagi tõestama, soovitan olla tagasihoidlikum, muidu jääd viimastest pükstest ilma, enamus pealinna tippjuriste ta kliendid.
                          Lisatud failid

Comment

Olen küll vana, neljas aasta saan penssi aga haige pole viimased 60 aastat olnud, 25 aastaselt rangluumurd ei lähe arvesse ja paar päeva nohune olla ei ole haigus vaid organismi kaitsemehhanismi osa.

"veel ei meeldi see, et komponentide viigud on painutatud radadega tasa, nii see EI KÄI" - võin sulle kümneid tööstuslikke plaate näidata kus just NII KÄIB, laialiolev Marantz sealhulgas, juppe vahetada on muidugi tülikam.

Pilt ühe Grundigi ressi heli kuulatavamaks tegemisest, jama põhivõim asendatud C70 miniplaatidega, mis käsitsi tehtud, pole tänapäevane aga ristküliksignaal muutus väljundis
                            kahe küüruga kaameli kujulisest peaaegu ristkülikuks 20kHz juures.

U1võim-Stekkeri toodang millega minul pole mingit pistmist, vahendasin ainult tel numbri.
                            Tema ei pea midagi tõestama, soovitan olla tagasihoidlikum, muidu jääd viimastest pükstest ilma, enamus pealinna tippjuriste ta kliendid.
                            Ei hakka sõnumit saatma - las teised ka loevad.

Ühesõnaga ega ikka enamusel juhtudel ei käi küll kui aus olla. Ma võin ka siia visata pilte SONY TA-5650 originaalsisust, netis pilte lademeis Yamaha, Sansui jne. sama ajastu lipulaevadest - pole ühelgi asjad nii nagu sa arvad. See, et mingil Marantzil ja ehk mõnel veel ei tähenda, et see on standard, kas selsamal Marantzil on markeeringud ka maha käiatud?
                            Siis see juppide mahakäiamine - ütle mulle, ka need kes seda õigeks peavad, ausalt tahan kuulda, et millise seadme sees olete näinud mahakäiatud markeeringuga komponente?
                            Võtad DVD mängija, tagapaneelil on kiri mitmekümne patendi numbriga - sisemuses on kõigil komponentidel markeering - ole ainult mees ja tee järgi, ära ei tasu kuid eneseharimiseks kasvõi, teine teema on, et antud seadme 1:1 kopeerimisel ei tohi sa sellega raha teenida.
                            Kuigi ilmselt 99,999% seadmetest kopeerima ei hakkaks siis põhimõte olgu see, et kui olen selle ostnud, seadme valmistaja on saanud tulu sellest, siis mina kui ostja olen n.ö. "osake" selle seadme väljatöötamise kulude tagasitasuja ning ka see kes annab tootjale leiva lauale, edasine on minu teha - kas remondin seda ise, viin valmistajale remontida või viskan ära ja ostan uue.

Niisugust vaenulikku arvamust ja kisa näen esimest korda, jumal hoia, kui kasvõi üks sent peaks oma taskust mööda kukkuma siis on põrgu lahti - see on eestlane, suhtumine iseloomustab!
                            Kõige alatum on röökimine nende poolt kes nõuka ajal said vene maksumaksja raha eest hea hariduse (ise pennigi välja käimata) ja nüüd lahmivad kui tegijad nemad ikka on.
                            Olen mitme siin foorumis enam mitteaktiivse asjaliku inimesega rääkinud, enamus on vanemad inimesed ja jagavad sama arvamust, et põhimõte siin on see, et saaks ära panna - Jyrka puhul meenub kohe, et hiljuti ühes teemas jäi üks osa kirjutamata mida ei pidanud oluliseks, kohe saingi temalt vastuse, et "ära lahmi...".
                            Vaadakse välismaiseid foorumeid, niisuguse suhtumise eest saab seal mõneks ajaks puhkust, ka vene foorumites ei käi isiklikult niisugust halvustamist nagu siin.
                            Millest teema alguse sai?
                            See, et juppide markeeringu mahakäiamine on paranoiat põdeva inimese tundemärk, vai ta vale on. Nüüd käib lahmimine.

Selle juristiteema kohta:
                            Aastad tagasi üks naermaajav tööpakkumine oli siin, hoiatasin inimesi, et see töö pole siiski huvilisele - proovisin omal nahal järele, kirjutasin oma kogemustest, sellest kuidas ametliku tööga palk maksmata jäetakse jne muust, ka sellest kuidas võitlesin ja kohut käisin, sellest kuidas võitsin...
                            Hilisemad aastad mis veel seejärel Eestis töötasin on näidanud, et siinsed tegelased püüavad töörahva ka siis üle lasta kui töötad ametlikult, siiani, ainsagi juristita (kes samuti püüavad niisugusel juhul tööinimeselt saada sellegi pisku mida see omakorda püüab kätte saada sellelt kes selle peab hüvitama) olen mina kõik, ERANDITULT, kohtuasjad võitnud - neid on olnud kokku 4, ainuüksi minu juhtumid + mõnede tuttavate SAMUTI võidetud asjad.
                            Seega, mingi juristimöla mind ei koti, tõsiselt.
                            Selle Enics-is töötatud ajal toimunud lahingu juurde märgin igaks juhuks, et minul on põhimõte - olen mina aus, ollakse minu vastu samuti, kui mina olen aus ja mind nii ei kohelda siis juttu ei ole, see on põhimõte, ajan asja hoopis vaikselt korda.
                            Tol korral otsustasin, et maksku mis maksab, see ei ole õige.
                            Räägiti, et oi...suur firma, sõidab minust üle. S...agi!
                            Alguses helistasin advokaadibürood läbi, Pilv, Varul jne... Kõige haigem asi oli,et isegi minu nimi ei huvitanud neid esimesena, kõige enne huvitas firma kus töötasin, seda läbi telefoni, ütlesin, et soovin kohtuda ja arutada asjad läbi, kindlad punktid seaduses olid omal käel leitud ja selge oli see, et seaduse järgi mul on õigus.Kui ma firma nime avaldamast keeldusin oli vastus niisugune "ah, oodake, ma annan teile ühe õpilase kes praktikal...aga ta muidu on KA??? tubli" - no jopakolla.
                            Ma pigem arvan, et point nende asjade puhul käib nii, et ahah, suur firma, nii, kuna jurist isiklikult ei ole siis tõenäoliselt oma kõiki õigusi ei tea (ja peaks nende pärast Euroopa kohturägastiku läbi käima) ja oleks võimalik nii alatult käitunud ettevõte panna korralikult põlvili, advokaat aga helistab ja teatab, et siin üks tüüp kestahab teile ära panna, summa on niisugune ja ta ei saa midagi - tõenäoline ja tänapäeva röövkapitalismi mõtestades asjad just nii käivadki.
                            Seega, mingi juristide mölaga mind ei hirmuta, minupärast olgu või vandeadvokaadid - tean oma õigusi ja kohustusi, seni kuni talitan seaduse piires ei koti need juristid, kui vaja minnakse niisugustel juhtudel selle pisiriigi (="pealinn") "ausate sulide" vastu rägastikust läbi...

Niipalju siis soovitustest, ka mina ei hakka midagi tõestama - nii lihtsalt on...
                            Soovitan sinulgi, Jyrka, olla tagasihoidlikum - ära arva, et sina oled siin ainus kes ise on võimu ehitanud .

Minu mõned pildid on üleval siin:

ja siin:

Plaadid mis seal on, need eraditult kõik enda tehtud, kodus, põlveotsas, triikraua meetodil - pole UV isegi proovinud ja arvan, et tegelikult saab tavakasutaja ilma selleta kuni 0603 SMDni vabalt hakkama, ainult katsetada vaja natuke.
                            Skeeme ja asju samuti niisama ei jaga kuna siin olen teinud mõnele päris tasuta plaadifaile ja seda on kasutatud omale tuluteenimise eesmärgil, hoopis kallima hinnaga kui mina olen hobitroonikutelt plaatide eest küsinud, valmistehtud asjade kohta ka iga asja puhul skeemi ei anna - keegi on neid asju tellinud ja selle eest maksnud millega mina olen päri olnud ja nii on - kes on mingigi osa tööst hüvitanud on saanud kõik temale tehtut puudutavad materjalid, ka vajadusel failid...
                            Ehk siis tõesti on sitem...
                            Anyway, enamus sellest teemast kuulub küll Variasse kuid kel miskit kõrvade vahel asub see mõtleb selle organiga
                            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 21 m 2011, 22:17.
                            -superradical-

Comment

Kuna teema algataja sai juba vastuse, siis meenutaks radiotehnika35-le, kellele tundub et "Mõlema tegelasega olen siin varemgi vaielnud, vaidlen edasi". Mina "ühe tegelasena" ei ole elektroonika valdkonnas selles foorumis kellegagi vaielnud, kuna olen selles valdkonnas lihtsalt huviline, diletant - olen vaid nõu küsinud. Lugedes lõputut, hüpleva mõttega teksti, mille sõnadest saab aru ja moodustub isegi mingil tagasihoidlikul tasandil lause, kuid mõte jääb vägagi mõistetamatuks. Küll aga kipub süvenema arvamus, et ega sellel mõtte hüplemisel ei ole mingit seost väitega "ei ole nii hull kui minu elu seda oli 2000-te keskpaiku kus enamus aega haigemajas sai lesitud..." ?

Comment

Working...
                              X