Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

    Kellelgi siin Arduinoga ka kogemust on? Endale sai huvi pärast üks tellitud ning tahaks võimaluse korral kellegiga teadmisi vahetama hakata. Kes asjast kuulnud pole, siis tegemist on progetava mikroprotsessoriga millel on hunniks sisendeid ning väljundeid millega annab suht kõike korda saata. PIC'st ja mudest loomadest erineb ta minu jaoks peaasjalikult selle poolest, et progemiskeel on tehtud algaja jaoks arusaadavaks (lihtsustatud C keel pmst). Lisaks asi hästi dokumenteeritud koos suure hulga näidetega.

    http://www.arduino.cc/ <- koduleht ka. Eestis maksavad need muidu maru palju, kuid piiri tagant tellides tuleb asi suht odavalt koju.

    #2
    Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

    Mul 1 Arduino Mega olemas.
    Olen erinevaid asju katsetanud, aga hetkel seisab ning ootab mõne huvitava mõtte teket.

    Comment


      #3
      Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

      Tere.

      Arduino täiesti olemas ja igasugused piiksuvad ja vilkuvad katsetused kah ära tehtud. Praegu ootan samuti mõnda huvitavat ideed, ja senikaua proovin igasuguseid koli hulgast leitud samm mootoreid juhtida võimalikult vähese lisariistvaraga.
      Lugupidamisega
      Ank

      Comment


        #4
        Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

        Enda oma pole veel kohale jõudnud, kuid igasugust mootori juhtimise koodi võiks siia ülesse panna küll (koos kommentaaridega koodis), tahaks isegi proovida.

        Comment


          #5
          Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

          soetasin ka suvel aga viimased kuud on seisnud.Aega pole.Plaan on teha kasvuhoonele automaatika.Luukide avanemine,kastmine ja muidugi selle kõige monitooring

          Comment


            #6
            Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

            Olen ka kusagil 4 kuud nüüd hobina progremeerinud arduinot. Esialu lihtsalt 8x8 led maatriksi ja ka muid vidinaid. Kuid üks suurem robot projekt on preagu käsil, mida siis juhib arduino mini, aga eks sellest räägin siis kui projekt on lõpu lähedal.

            Kõrval projektina teen ka paarile taimele automaat kastmissüsteemi. Eks kui kellegil on mingeid ideid või midagi teostatud siis kindlasti postitage!



            Ise ma ostsin Elfas ostsin endale arduino klooni chipkit uno32, millel mõned libaryd ühilduvad ja on ka rohkem PINe,parem protsessor ja rohkem mälu.

            Comment


              #7
              Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

              matukaz : äkki räägid vähe peenemalt sellest kastmissüsteemist ?

              Comment


                #8
                Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                to insippo: Siit saaksid hea idee kuidas teha näiteks lahti kasvuhoone aknaid http://tinyurl.com/67zslwf ja no veel on olemas netis näiteid.





                Mul endal on suht lihtlabaselt see välja mõeldud süsteem, aga ega pole rohkem vajagi, sest need konkreetsed taimed (mida on 3 tükki preagu) vajavad suhteliselt vähe vett igapäev. Kõige suurem probleem on siiski kuidas mõõta täpselt mulla niiskust. Leitsin ühe anduri ka
                http://tinyurl.com/5vl7yak
                aga pole preagu rahaliselt võimalik seda tellida ja ära proovida, ja nagu nii läheks neid mitu tükki vaja nii et vähe kalliks läheb minu jaoks.
                Tegin ka mõne teiste näidete järgi anduri mis näeb välja sellinne. Mis on tehtud siis http://tinyurl.com/5t8vpfe selle järgi



                Uploaded with ImageShack.us

                Selle samuse lihtsa anduriga saab täpselt mõõta kui palju on paagis vett, aga mulla niiskust ta mingil moel näitab ka õigesti, aga pole ju millegi järgi kalibreerida seda kui oma enda näpuga või nii.
                Preagu on kastmis projekt veidi tahaplaanile jäänud, kuna pole ei aega ega raha tegeleda sellega, kuid kui on probleeme kellegil siis kindlasti aitan.




                Uploaded with ImageShack.us

                Comment


                  #9
                  Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                  luugi saab tõesti avama panna sati panni pööramise mootoriga.Aktuaator nimi.DS18b20 mõõdab temperatuuri.Kastma saab panna kahe naelaga.Pump läheb tööle miskiks ajaks või kuidas iganes.Progemine selleks on minu jaoks hetkel tume maa.Pole lihtsalt aega olnud uurida süvenenult.Õhtul jõuad koju töölt ja siis enam ei taha midagi nähaPeab seda osa mõtlema mis toimub kasvihoone luugiga,et kuidas ta seda avab ja suleb.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                    Katseta seda lihtsat skeemi niiskuse mõõtmiseks http://cxem.net/house/1-195.php

                    Comment


                      #11
                      Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                      Taim on looduses kohanenud miljoneid aastaid ja saab paljude probleemidega ise hakkama, seetõttu pole mõtet asja liiga keeruliseks ajada. Näiteks üks tööstuslik ja toimiv lahendus põhineb nädalase tsükliga programmkellal, mille külge võib ühendada ka vihmasensori. Kellal on ka lisafunktsioon, mis võimaldab kastmise aega automaatselt korrigeerida, et kompenseerida aastaaegade vaheldumisest tulenevaid ilmamuutusi. Kastmise aeg ja intervall on valitud n.ö. tunde järgi ja kaks hooaega on asi toiminud sisuliselt ilma inimese sekkumiseta (2 programmkella, 11 tilk-kastmisliini, ligikaudu 2500 taime), põua ajal on muidugi natuke tsüklit pikendatud ja sügisel mõnede liinide veevarustus katkestatud. Loomulikult saab alati parema süsteemi teha, kuid majanduslik efekt ei pruugi aja- ning töökulu üles kaaluda.

                      Luukide avamisest - varasematel aegadel kasutati õlitäidisega hüdrosilindreid koos hoovastikuga, toode ,,Kasvuhoone termoavaja TT-1". Temperatuuri kasvades avanesid luugid automaatselt. Samas puudus võimalus avatud luugi kiireks sulgemiseks näiteks äikesetormi eel.
                      viimati muutis kasutaja 6p45s; 27 m 2011, 15:47.
                      Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                        laupäeval tööle ei lähe,telefoni lülitan välja ning otsin arduino ülesse.Peab saabuma see päev ka millal saaks tegeleda kasvuhoonega.Varsti ju kevad

                        Comment


                          #13
                          Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                          Olen ka laupäeval kodus, et kui abi vajad insippo siis postita foorumisse.


                          Üleeile sain tööle ka oma 8x8 led matrixi, väike video siis sellest. http://www.youtube.com/watch?v=ltcbYIydcyc

                          Comment


                            #14
                            Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                            matukaz : minu laupäevane kojujäämine lõppes täna hommikul umbes kell 9. Meil tööl loobus töötamast 1 krdi õmblusmasin.Ei ole õnneks elektrooniline.Lõpulülitid juhivad asju.No selline suht automaatne ikkagi.Kapis on releesid umbes 15.Homne on kindlustatud vbl.Pole ka kunagi torkinud ja ei tea **** sellest.Pole küll miski ime riist aga vana nagu mammuti ****.
                            viimati muutis kasutaja vasaraonu; 28 m 2011, 20:51. Põhjus: koristus

                            Comment


                              #15
                              Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?

                              mul relee omron g5sb-14.On sellega mõtekas juhtida miskit suurt tarbijat? katsetaks hetkel niiskuse andurit kahe naelaga.http://makeprojects.com/Project/Gard...Gardening/62/1 ,et kuidas töötab.On olemas releede juhtimiseks veel transid n3904bu ,dioodid n4004rl äkki, takistite komplekt, arduino duemilanove ja ethernet shield with sd card reader ja 1G kaart.

                              Comment

                              Working...
                              X