Vs: Keegi Arduino'ga ka tegeleb?
Kood mida ma kasutan naelte jaoks. Analoog värgiga pidi tekkima elektrolüüs, vähemalt nii ma lugesin foorumitest. Pead ikka teadma palju tarbija tarbib, siis saad teada kas saad kasutada seda releed või mitte.
Ethernetiga oleks veel hea teha nii, et on kaugjuhitav, aga eks see võtab vähe rohkem aega, et progremeerida, aga vaata mingi "arduino twitter" või midagi. Siis peaksid vist saama igalt pool kus on internet arduinot juhtida.
Kood:
/* Soil Moisture measurement Pole kalibreeritud digital ---* | \ / \ must / | R 10k | GND--~~~~~~----* | | *----> nael 1 *----> nael 2 | | | Digital---------* punane */ */ #include <math.h> #define moisture_input 0 #define divider_top 33 // takisti, seda tuleks muuta arduino puhul, panna digital pinidesse need mõlemad digital i/o , arduino puhul mingi 10, 9 jne. #define divider_bottom 32 // punane juhe. int moisture; int Koguprotsent; int SoilMoisture(){ int reading; // set driver pins to outputs pinMode(divider_top,OUTPUT); pinMode(divider_bottom,OUTPUT); // drive a current through the divider in one direction digitalWrite(divider_top,LOW); digitalWrite(divider_bottom,HIGH); // wait a moment for capacitance effects to settle delay(1000); // take a reading reading=analogRead(moisture_input); // reverse the current digitalWrite(divider_top,HIGH); digitalWrite(divider_bottom,LOW); // give as much time in 'reverse' as in 'forward' delay(1000); // stop the current digitalWrite(divider_bottom,LOW); return reading; } void setup () { Serial.begin(9600); } void loop (void) { moisture=SoilMoisture(); // soilmoister as variable Koguprotsent = ((moisture/650)*100); // soil moister %s see 650 on tegelt maksimaalne value, mis mul oli kui panin anduri üleni vette, aga eks seda tuleks kalibreerida enda vajaduste jaoks Serial.print("Soil moisture: "); Serial.println(moisture); Serial.print(Koguprotsent); Serial.print(" % "); Serial.println(); ' delay(1000); // siia edasi muud asjad.. näiteks if (moisture < 300) jne. }
Ethernetiga oleks veel hea teha nii, et on kaugjuhitav, aga eks see võtab vähe rohkem aega, et progremeerida, aga vaata mingi "arduino twitter" või midagi. Siis peaksid vist saama igalt pool kus on internet arduinot juhtida.
Comment