Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Sealt samast tõsta üks juhe ümber (1-3, 4-6) ja probleem lahendatud... (loe eelnevat juttu).
Praegu, kui arduino pealt vool maha võtta peaks pump sul tööle jääma?
qwerty : kui ma sealt juhtmed ringi tõstan ja softis vahetan HIGH LOW vastu siis jääb relee voolu alla ja pump ei tööta.Vool lahkub arduinost ja pump töötab aga muidugi kui lahkub vool üldse siis pole ka 220 v ning vaikus majas.Hetkel ka nii tegelt
Antud teema all võiks ka keegi millestki muust kirjutada, kui ainult kastmine. Sisu järgi võiks praegu pealkirja hoopis panna kastmissüsteemi automatiseerimine.
Datasheet ütleb, et relee mähis tarbib 89,3mA, mis on Arduino väljundi jaoks liiga palju. Arduino lubab väljundit koormata max 40mA-ga. Üle selle on pmst lühis ning võid kivi maha põletada. All on samas JD juures pinid, millele saab vb 5V sisse anda. Selle plaadi datasheedi väljatoomine oleks ka hea variant. Kui sinna käib väline 5V, siis võib IN1 ja IN2 ühendada Arduino väljundisse.
Paremal ääres pinid:
VCC -> +5V
GND -> GND
IN1 -> Arduino väljund
IN2 -> Arduino väljund
Vasakul olevad klemmid ülevalt alla lugedes:
Kuna ei saa hästi aru, kus COM, NO ja NC, siis pakun 2 varianti ühendamiseks:
Esimene variant:
1: toitekaabel pumbale
2: ei ühenda
3: pumba toite sisestus
4: toitekaabel teisele pumbale
5: ei ühenda
6: pumba toite sisestus
Teine variant:
1: toitekaabel pumbale
2: pumba toite sisestus
3: ei ühenda
4: toitekaabel teisele pumbale
5: pumba toite sisestus
6: ei ühenda
Pumbaga pole üldse muret aga just see.et miks see tahab arduinolt saada väljundiks HIGH,et relee ei tõmbaks.Sinna võib kohe arduino väljundist lasta voolu sisse kuna seal on optosidesti mille kaudu juhitakse relee mähist.Datasheeti mina sellele ei leidnud.
Mul see relee moodul on eestist ostetud 5€ tükk. For that board design that is normal operation. a LOW on a channel input will activate a relay, a HIGH will deactivate the relay. That is not a problem, but rather just something you need to be aware of as you write your sketch programs that use the board.
PS: You should not think or talk of arduino digital outputs as '5 volts' and 'no power', but rather as HIGH and LOW logic levels.
viimati muutis kasutaja insippo; 14 April 2012, 19:44.
Elfas 2x16LCD <2€
Proovisin selle õpetusega isegi ATTINY26-ga täitsa toimib.
Programmaatoriks selline USB vidin, tarkvara AVR Studio
Saab igasugu projekte valmistada.
viimati muutis kasutaja DVDRW; 16 April 2012, 14:11.
kas arduinole kastmiseks ja niiskuse mõõtmiseks saab mitu pumpa ja mitu paari niiskuse andureid külge pookida ? Mul millegipärast näitab niiskust üle tuhande.
Tegelt jah.Toas kastab avokaadot ja naine lõugab,et krdi juhtmed igal pool.Mul on midagi valesti ikka.Niiskust näitab üle 1000-e. Milles võiks olla asi ?
viimati muutis kasutaja insippo; 26 April 2012, 22:53.
Teen/üritan akvaariumile pumpade/lampide kontrollerit(taimerit) Arduinoga (kahjuks elektrist ei tea midagi ning progad võtan foorumitest) . Kasutan 8 relee moodulit. Tahan juhtida käsitsi kui ka läbi kontrolleri ning selleks võtsin lüliti ON-OFF-ON. Üks ON on kui kontroller juhib ning teine ON lihtsalt otse sisselülitamiseks.
Kuidas teha nii, et vool ei liiguks teisele ON-le kui üks on sisse lülitatud? Peaks kasutama ühesuuna klappi?
Comment