Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Whole = Tc_100 / 100; // siit saad temperatuuri täisarvulise osa
Fract = Tc_100 % 100; // siin leitakse jääk, ehk siis see OSA mida sind huvitab
if (Fract > 49) { // siin if blokis ümardatakse saadud temperatuuri väärtus üles poole kui
if (SignBit) { // jäägi väärtus on suurem kui 49, negatiivse temperatuuri korral vastavalt
--Whole; // alla poole
} else {
++Whole;
}
}
Pead jätma selle ümardamise osa ära ja ntx.
Fract = Tc_100 % 100; // siin leitakse jääk, ehk siis see OSA mida sind huvitab
Fract = Fract / 10; //siin teeme jäägi 1 kohaliseks eraldades lõpust 1 koha
if (SignBit) { // kui temperatuur on negatiivne siis on koma järgne digit pööratud
Fract = 10 - Fract;
}
}
Ja nüüd tuleb lcd-le ka fract väärtus kirjutada ehk siis
lcd.print("Temp is: ");
lcd.setCursor(0,1);
if (SignBit) {
lcd.print("-");
}
lcd.print(Whole); // täisarvuline temperatuuri osa
lcd.print("."); // koma või punkt erladamaks peale koma tulevat osa
lcd.print(Fract); // peale koma tulev temperatuuri osa
lcd.print(" C");
}
jätsin farhenheidi praegu välja, see ei ole ka tglt. keeruline kuid vbolla ajab silme eest liiga kirjuks ja äkki pole vajagi.
hakkan kohe katsetama.Ma poleks ise elus suutnud seda välja mõelda. Farhenheidist pole jah sooja ega külma.Suur tänu sulle atnospeat . Plaan nüüd juurde pookida veel niiskusemõõtmine ja mõned releed.Pin-e vast jagub.Ilma lcd-ta mul asi töötas ilusti.Sain arduinole relee blokke lülitamaks 230v asju. http://pastebin.com/7a3eUEWe näitab peale koma ühe koha
viimati muutis kasutaja insippo; 25 March 2012, 14:36.
See peaks olema mulla niiskuse mõõtmiseks mingi isetehtud junn?
Sul selle asja skeem olemas?
Õhuniiksuse mõõtmiseks on näiteks selline andur: http://www.phanderson.com/hih-4000.pdf
mul sellega selline teema,et väljundid töötavad tagurpidi.LOW on pump sees ja HIGH on väljas.Millest see tuleb ?Relee plokk on otse arduino küljes.See töötab optosidestiga nii,et transsi pole vaja panna vahele.
seal on 2 releed ja 4 otsa. GND - arduino GND, VCC on +5V arduinol ,2 teist jalga on kumbagil releel IN1 ja IN2 aga siis on veel variant : JD-VCC või VCC-GND.Seda ma ei tea mis see on.Hetkel on see esimene koos omavahel.
seal on 2 releed ja 4 otsa. GND - arduino GND, VCC on +5V arduinol ,2 teist jalga on kumbagil releel IN1 ja IN2 aga siis on veel variant : JD-VCC või VCC-GND.Seda ma ei tea mis see on.Hetkel on see esimene koos omavahel. http://www.okidoki.ee/item/1370338/
NC pealt pane juhe NO peale. 1 ja 3 ning 4 ja 6 kontakt vist.
tähendab,et need on releede klemmid 1-3 ja 4-6,et siis 2 releed.Sisendid on teisel pool.Teen homme pildi ligidalt.Imelik on jah see,et arduino väljund peab olema HIGH. Siis relee on välja lülitatud.Tegelikult vist ega vahet pole? Softiga tuleb ainult arvestada.
Comment