Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

teraskaablid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: teraskaablid

Elektrivõrku ikka. Elektrikilpe, alajaamasi ja maa-aluseid madal- ja kõrgepingekaableid monteerides läks seda vaske tonnide kaupa maa sisse maandusjuhtmeks, oli elektriohutusnõuded vms. sellised, 25mm² ja suurem ristlõikega vasktross tavaliselt, kui ma sellel alal veel töötasin.
    -Artificial_Intelligent-

Comment

Nojh aga vene aegne kraam viidi kõik utiili ju. Mis tollest sai.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
        Nojh aga vene aegne kraam viidi kõik utiili ju. Mis tollest sai.
        Läks/läheb sinna kus rohkem makstakse - Jaapan, USA jne... Ei meie silmad seda vaske enam näe.
        -superradical-

Comment

Kunagi, kui õnnestus kaubandusest hankida esimene metallkestas KT604, siis selle koivad olid küll päris kangest terastraadist, ei kulda, ei karda. Hiljem ostetud KT602 ja KT605 olid kullatud, aga vist ikka ka midagi magneetilist nagu, jäid lõigates jupid magnetiseerunud lõike tangide külge tolknema. Nüüd ei ole minu arvates tegemist mitte niivõrd vasepuudusega, vaid tootjate kasumiahnusega, toota võimalikult odavamalt, samas saada võimalikult suurt kasumit ja kvaliteed on lihtsalt lisaboonus, kui on. Ei usu, et tegemist mingi vaske asendava erisulamiga on. Ja kui midagi kvaliteetsemat pakutakse, siis hind on võrreldes tavalisega x10 astmes n. Ja teinekord maksab nimi lihtsalt.

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
            Nüüd ei ole minu arvates tegemist mitte niivõrd vasepuudusega, vaid tootjate kasumiahnusega, toota võimalikult odavamalt, ... Ja kui midagi kvaliteetsemat pakutakse, siis hind on võrreldes tavalisega x10 astmes n.
            Pole ju mõtet vaske raisata toodetesse, mis paar aastat töötavad ja siis minema visatakse. Selle aja peab raud vastu ja pärast on lihtne see magnetitega veskist välja püüda... või roostetab metsa all.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

Alati ei ole tegemist kasumiahnusega. Väiksematel pooljuhtidel on kasutatud rauasulamist väljaviike suurema soojustakistuse eesmärgil, et vältida siirde kahjustumist jootmise ajal.

Comment

Nõukaajast peale ten, et selleaegsed transid ja dioodid olid magnetile haakuvad. Takid&kondekad ei. Uuemast ajast vist veel rohkem?

Comment

Vaevalt et 2 aastat töötab, töötab 2 aastat seepärast et teras on sees. Siis laguneb laiali. Miks laguneb oli ka siin teema. Põrssad tahavad et sa ostaks. Seega sry Hr Scott aga see et sa kõik metsa alla loobid peale 2 aastat ei tähenda et teised enamus seda tegema. Kui kaabel töötab ei näe ma põhjust miks peaks metsa alla viima. Ka siis kui asi on 20+ aastat vana. Sama kehtib muude asjade kohta. Kasutan osalt tööriistu mis on kõvasti rohkem kui 20 aastat vanad ja ei kisu metsaalla viskama ja uut saasta ostma mida 2 aasta pärast peab metsa alla viima sest ei tööta enam.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Viimane kogemus pikendusjuhtmega, mis ei tahtnud teisest otsast enam 220 välja anda. Ümarviiliga tuli pisut pesa rihveldada, et suurem rooste vahelt eemalduks. Paari aasta eest otsisin viga Ziguli suunatuledes. Väljaspool lampi 12 volti on, kuid pirnipessa ei jõua. Eks vahepeal korpuses ka lisaklemm ja terasest. Isegi vasekihti polnud algselt peale kantud.

Comment

Vaevalt et 2 aastat töötab, töötab 2 aastat seepärast et teras on sees. Siis laguneb laiali. Miks laguneb oli ka siin teema. Põrssad tahavad et sa ostaks. Seega sry Hr Scott aga see et sa kõik metsa alla loobid peale 2 aastat ei tähenda et teised enamus seda tegema.
                      Mina kirjutasin oma postituse umbisikuliselt, kellelegi näpuga siin näitamata ja just selle mõttega, et asju, mis paari aastaga moraalselt vananevad ja seetõttu kasutusest väljuvad, pole (tootja poolt kulude optimeerimisel) mõtet veerand sajandit vastu pidama teha. Kus ma ütlesin, et ma kola metsa alla viin, et seda kohe nina alla peab hõõruma? Et metsaaluste seisukorraga kursis olla, ei pea ise prahi metsaviija olema, kaalu teises otsas on vastavad ametnikud.

Jutujätkuks - metsaalused on tänu jäätmejaamadele nüüd puhtamad küll, metsa alla viijaid on vähem. Aga kes oma hunniku kraavi kallab, ega see liigiti sorteerimisega tegelda ei viitsi. Suvel oli näiteks ühes olmejäätmete hunnikus muu elektroonika hulgas PS2, Amiga A500 igivana arvuti ja pooleksmurtud klapiga mobla. Väheke nokitsemist ja moblale sai pildi ette.
                      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                      ATiP1pN4XeM

Comment

See et asjad moraalselt vananevad on inimestes kinni. Mu vana töö masin kestis 7 aastat enne kui välja vahetasin aasta algul. Nüüd kestab edasi teises kohas neti masinana.Tõenäoliselt 3+ aastat vähemalt.
                        Sellise kraami mis peab 2 aasta pärast meta alla viima ostu tuleks taunida, samuti suhtuda sellise kraami tootmisse ja disaini. Masstootmine on enamikel aladel ebavajalik, aga rakendatakse koos planeeritud laialipudenemisega et teha nö rahamasinaid. See kehtib kõigil elu aladel, kõikjal tuleks sellist tegevust taunida ja muuta see võimalikult kulukaks toojale, alates siis sellest et võtta aeg ja jännata garantiiga lõpetades kvaliteetse propageerimisega. Samuti moraalne vananemine on taunitav. Kui telefon maksaks 1000 EURI siis keegi ei murraks seda pooleks, remondimeestel oleks ka tööd. Joodikud kes läbu käigus puruks lõhuvad ei saaks mõnda aega juua sest uue tel jaoks raha vaja.

Comment

See et asjad moraalselt vananevad on inimestes kinni. Mu vana töö masin kestis 7 aastat enne kui välja vahetasin aasta algul. Nüüd kestab edasi teises kohas neti masinana.Tõenäoliselt 3+ aastat vähemalt.
                          Sellise kraami mis peab 2 aasta pärast meta alla viima ostu tuleks taunida, samuti suhtuda sellise kraami tootmisse ja disaini. Masstootmine on enamikel aladel ebavajalik, aga rakendatakse koos planeeritud laialipudenemisega et teha nö rahamasinaid. See kehtib kõigil elu aladel, kõikjal tuleks sellist tegevust taunida ja muuta see võimalikult kulukaks toojale, alates siis sellest et võtta aeg ja jännata garantiiga lõpetades kvaliteetse propageerimisega. Samuti moraalne vananemine on taunitav. Kui telefon maksaks 1000 EURI siis keegi ei murraks seda pooleks, remondimeestel oleks ka tööd. Joodikud kes läbu käigus puruks lõhuvad ei saaks mõnda aega juua sest uue tel jaoks raha vaja.

murphy, rahune - see, et Sina, mina ja ilmselt veel mõned nii mõtlevad/toimivad on väär!
                          Mind ka vihastab sõna "moraalne vananemine" - tehke mulle lollile ka selgeks,mida tähendab sõna "moraalne vananemine"?
                          Ja siis räägime mingist rohelisest mõttelaadist, jäätmejaamadest jne - ise inimesed kutsuvad need jäätmeprobleemid esile, räägitakse "moraalsest vananemisest" samas kui seda PSÜHHOLOOGILIST probleemi omale ise ei oleks loodud ei oleks tarvis ka rämpsuga võidelda mis ise on omale probleemi ajendil loodud. Mina ei osta asju "moraalsest vananemisest" lähtuvalt ning seega ei olemul neid jäätmejaamu ka tarvis - palju on kola millest saab ilma fossiilseid kütuseid põletamata ja maavarasid raiskamata kohe teha töötava ja ilmselt õigetes tingimustes samahästi kui kauplusest äsjaostetud uus asi, töötava.

murphy jutt jumala õige.
                          -superradical-

Comment

Tuleb tõdeda, et moraalne vananemine on teatavatel sidealadel täiesti terav, aga üldjuhul ka mina taunin seda.
                            Teras on põhikomponent traatside välikaablites ja vaske on ainult natuke juurde pandud, et oleks juhtivus ka olemas. Osades kaablites on kõik ühtviisi ära tinatatud, seega jämeduse ja värvi järgi soonte eristamine keeruline. Küll aga paindumine on totaalselt erinev.
                            Teine valdkond on vanad õhuliinid, kus kasutati vasetatud terastraati, et saada odavalt tõmbejõud ja juhtivus ühte komponenti.
                            Rohkem ei ole teraskaablit kohanud - ju on siis minu hankekohad ja varustusallikad piisavalt kvaliteedile orienteeritud.
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust
                              Teine valdkond on vanad õhuliinid, kus kasutati vasetatud terastraati, et saada odavalt tõmbejõud ja juhtivus ühte komponenti.
                              Sai ühes vaidluseteema sõnavõtus märgitud üht nõukaaegset elektriinseneri käsiraamatut, sellest meenus nüüd õhuliinikaablite osa, ma üllatusin kui selles olevatele vaskkaablitele sattusin - tegu ilmselt mingisuguste kõrgepingeliinide paljasjuhtmetega aga meeles on, et oli ta 600mm2 ristlõikega kaabel ja massi oli üle 4000kg/km kohta. Jutt siis oli vaskkaablist, hetkel seda võimalust kontrollida ei saa kuna sai raamat ühele tuttavale aastaid tagasi laenatud ja laenuks ta jäigi.... Ehk on keegi siin vanema generatsiooni mees kel kokkupuuteid ja võiks sel teemal sõna võtta? Ehk see aeg olnud seal 60.-70.tel?
                              -superradical-

Comment

Siit kandist läbimineval ühel 110kV kõrgepingeliinil olid vaskjuhtmed. Liini valmimisaega ei oska öelda, aga kindlalt enne kuuekümnendaid, küsida pole enam kelleltki. Puitmastid vahetati hiljem betooni vastu, aga juhtmed jäid. Hetke seisu ei oska kommenteerida, võimalik, et veel hiljem vahetati ka juhtmed, midagi hiljem veel toimetati seal.

Comment

Working...
                                X