Philipsi tolmuimejal läks mootoril alumine laager. Nüüd oleks vaja lahti võtta. Kas ehk on mingi nipp, kuidas see "ventilaatoriketas" maha saada ja poltidele ligi pääseda? Pilt kettast ja mootori võlli otsast:http://www.hot.ee/surfileht/philips1.jpg Pilt probleemsest laagrist: http://www.hot.ee/surfileht/philips2.jpg
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kuidas tolmuimeja mootorit lahti saada?
Collapse
X
-
Vs: Kuidas tolmuimeja mootorit lahti saada?
Tiivik siiski ei olnud keermega mootori otsas. Nagu ma aru sain pakuvad remondikojad vaid mootori vahetust ja kuna midagi kaotada ei olnud, siis lõikasin ketaslõikuriga mootorit koos hoidvad poldid keskelt läbi. Korpust läks ka siis tiba. Tagumise otsa sain kätte ja nüüd oli juba lihtne rootori telje pihta kopsides see tiivik lahti lüüa. Aga.. üllatus üllatus. Mootori poldidki ei olnud keermega vaid lihtsalt sisse stantsitud vardad. Nende väljakoputamise käigus murdus tagumise otsa korpusest tükk välja. Korpus ise ka muidugi imeõhukesest alumiiniumist, nii et selge miks neid mootoreid ei remondita. Laagrikatted olid ka needitud ja tuli lihtsalt lahti murda. Noh järgmise saaks vast viisakamalt lahti. Igatahes laager vahetatud ja mootor kolme poldiga tagasi pandud. Käib, aga eks näis kui kauaks.Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.
Comment
-
Küll ta kestab, kui just mähisele kogemata häda ei teinud ja rootor ikka takistuseta ringi käib. Aga jah, kohe ei oskagi seda õieti kommenteerida. Ühesõnaga asjad tehtud nii, et parem kui keegi neid ei remondi ise, vaid tormab uut ostma. Võib öelda, et säästlikkus ja kokkuhoid kipuvad olema tühipaljad sõnakõlksud. Punkt.
Comment
-
Piltide pealt vaatas väga tuttav mootor vastu. Ma avasin seda tolmuimejat vist kokku kaks tundi ja lõikasin ka lõpuks mootorit koos hoidvad poldid läbi. Minu tolmuimejal juhtus selline teema, et ma ei märganud õigel ajal tolmukannu tühjendada ja mootor kuumenes lõpuks nii üles, et mootori ümber olev plastosa sulas kõveraks ja midagi hakkas vastu käima. Seda plasti veidi lõigates sain asja jälle korda. Tehutd on ta seest tõesti nii, et esimene reaktsioon on - tuleb uus osta. Midagi normaalselt lahti ei käi. Ime, et tomuimeja korpus ikka kruvidega koos oli - oleks ju olnud odavam lihtsalt kokku liimida.
Comment
Comment