Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Palun abi (kõva kuulmisega naaber)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palun abi

Murphy, miks sa arvad, et 5 korruselises paneelikas on üks pensionär, kes vaatab digi tv-d ja antenni p-sse keeramine ainult teda puudutab. Sellisel juhul vist hea aretada kilpi programmkell, mis võimendilt õhtul toite maha võtab ja hommikul tagasi. Ega väga lihtne sellist asja läbi hammustada ei ole, kui tööajal on signaal perfect. See muidugi eeldab teadmisi , missuguse kaitsme all võimendi on, luba kilbis möllamiseks jne

Comment

Kui heli nii kõvasti läbi kostub ja otsus võimuorganitega asja ajada, siis peaks ehk sellega saama et korterelamus ei tohi päeval kuulata kõvemini kui -30dB ja öösel -40dB. Ma ei anna 100% kinnitust sellele, aga endal oli trepikojas leht üleval selliste andmetega ja peaks õige olema. Kuigi vist mingi aeg tagasi kuulsin Tallinnas elava sõbra käest, et tema kuulvat midagi teistest numbritest. Oli vist, et päeval kuni -20dB jne.
      Estonian SPL & Sound
      @gargru

Comment

See on konkreetse korteriühistu otsus - seadustes on ainult kirjas, et öörahu kehtib 23:00 kuni 07:00. Päris naljakas oleks, kui politsei tuleb üksiku talumaja juurde 23:01 detsibelle mõõtma, neil polegi selliseid aparaate. 07:00 kuni 23:00 võid puurida, saagida, träna kuulata nii kõvasti kui tahad ja politsei ei saa midagi teha. Teine asi on ühistu sisekord, siis on võimalik rikkumise korral korter võõrandada jne aga see on ikka väga keeruline protsess.

Comment

Tänud kaasa mõtlemast! Aga kui tuleb mingi geniaalne idee või keegi siiski teab ,osakb leitada mingit vidinat mis segaks teiselpool seina olevat telekasignaali siis võite julgelt mulle meili kirjutada.

Comment

No kui ta normaalsest jutust aru ei saa siis, mina annaks sama mõõduga tagasi.
            Laenad kellegilt mingid mega SUURED/VÕIMSAD kõlarid ja võimu. Paned need valjuhääldi poolega vastu seda seina kus taga see tülikas naaber asub. Ja siis tümpsutad nii valjusti nagu oleks viimne päev käes.... nii et kindlalt sellest telekast üle käiks ja naabrimehel lamp ka kõigub laes.
            Küll talle siis lõpuks kohale jõuab. Või kui muidu ei jõua kohale, siis seletad talle ise kui sinu ukse taha tuleb lõpuks ja käsib vaiksemaks panna.

Iseasi muidugi kuidas teised naabrid sellesse suhtuvad.
            viimati muutis kasutaja Kkert; 22 m 2012, 12:16.

Comment

Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
              Laenad kellegilt mingid mega SUURED/VÕIMSAD kõlarid ja võimu. Paned need valjuhääldi poolega vastu seda seina kus taga see tülikas naaber asub. Ja siis tümpsutad nii valjusti nagu oleks viimne päev käes.... nii et kindlalt sellest telekast üle käiks ja naabrimehel lamp ka kõigub laes.
              Küll talle siis lõpuks kohale jõuab. Või kui muidu ei jõua kohale, siis seletad talle ise kui sinu ukse taha tuleb lõpuks ja käsib vaiksemaks panna.

Iseasi muidugi kuidas teised naabrid sellesse suhtuvad.

Et olla sama tropp? Siis on paras istuda ja kannatada.
              Sorri, aga mõelda võiks lahendusi, mitte uusi jamasid.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

No ma ütlesin et, kui ta normaalsest jutust aru ei saa. Loomulikult tuleks enne käia ukse taga ja rahulikult asi selgeks teha.
                Aga kui muud üle ei jää, siis lihtsalt tuleb naabrimehele näidata mida teised taluma peavad päevast päeva.
                Ma ei saa aru mille poolest on see naabrimees teistest parem et tema võib naabrite rahu häirida ja keegi midagi ette ei võta?

Ma ei näe küll et see raadio signaalide häirimine kuidagi parem oleks. Naaber ei saa ju arugi asja mõttest/põhjustest, vaid kutsub lihtsalt politsei. Ja katsu sa siis poltseile selgeks teha et naabril telekas liiga vali oli. Aga valjult muusika laskmise peale ei tohiks ükski konn kõhida, sest tema ju alustas terroriseerimist. Ja kui naaber võib, siis võib ka teema algataja.

Ja see antenni kaabli sisse naelte torkimine läheb lihtsalt vandaalitsemise alla ja maksad pärast kaabli kinni omast taskust ja trahvid ka peale veel.

Comment

Esmalt postitatud Kkert poolt Vaata postitust
                  Loe selle teema esimese postituse esimene pool korralikult läbi, kui esimese korraga aru ei saa, siis kohe mitu korda.

Comment

jah... aga muud lahendust ma ka nagu ei näe.
                    Teise inimese vara kallale kippuda vast ka ei tasu. Ja politseid ka väga ei huvita kui keegi päevasel ajal natuke valjemalt telekat kuulab.

Või noh... siis on ju ka see võimalus et, kannatad vaikides edasi.

Comment

Asjale tuleb läheneda personaalselt. Kui tegelase endaga rääkimine ei aita tuleb rääkida tema pereliikmetega (kui sellised olemas on), muude sugulastega, teiste naabrite, töökaaslaste jne., mingi suhtlusringkond ju inimesel ikka on.

Comment

Kui inimesel kuulmine kehv, siis ta ei panegi teiselpool seina seda kõva mürtsu tähele, lisaks veel see, kui ka vaimselt ebastabiilne, ei tarvitse kogu jutt kohalegi jõuda, mis talle räägitud. Võib olla oleks kasulikum hakata kohalikule omavalitsusele pinda käima, seal kah igasugu sotsiaaltöötajaid ja ei tea keda ja hakata sealtkaudu lahendust otsima. Kui teistel elanikel ka temaga probleeme on, võib olla taotleda kuhugi hooldekodusse saatmist. Kui inimene ei ole ikka nii öelda süüdiv ja talle räägitust aru ei saa, ega siis lõpuks palju valikuid ei jää enam.

Comment

Tead mul kunagi töötas üks tuttav kunagi kusagil raadioringis ja tal oli üks vana analoog raadio ümber ehitatud millega ta saatis välja mingeid laineid millega teisi raadiolaineid takistada sai. Kahjuks pole raadiot enam alles ja tuttavat ka enam pole. Ja mingeid skeeme ega asju ka enam ei ole. Ta üritas ka mullegi kunagi seletada kuidas seda teha aga tol ajal pold ma eriti andekas elektroonika vallas. Kuigi ma mõtlen praegu kuidas ta võis selle ehitada ei suuda ma midagi enam meenutada. Ainus mis mulle meenub on, et ta kasutas signaali edastamisek tavalist antenni.
                          Elektroonika on vägev, aga seni kui oskad seda korralikult kasutada

Comment

Oletades vaikimisi, et tegu on veneaegse paneelmajaga, soovitan maha kruvida kaane mõnelt pistikupesalt, mis asub selle seina taga, mille taga naaber oma mürglit teeb: neil paneelmajadel nimelt oli vahel auk seina sisse nende pesade jaoks freesitud üks ühine - läbiv auk sinu toast tema tuppa. Olen aastate eest isegi lahendanud ühe mõistatuse, mis just sellise auguga seotud - nimelt olid elektrikud ühendusi tehes kahe korteri juhtmed kogemata ära vahetanud, naabrid said vastastikku teineteise voolumõõtjaid keerutada :P.
                            Juhul kui sa nüüd sealt sellise avastad, organiseeri endale laenuks mesiniku suitsulõõts ja teibi lehter seina peale selle augu kohale kinni. Nüüd puhud lõõtsaga suitsu läbi naabri pistikupesaaukude talle tuppa ja ta jookseb ise ummisjalu oma elektrit välja lülitama :P.
                            ...ja kui see kõik peaks õnnestuma ja ka tulemusi andma, ära siis unusta ka siia kirjutada :P

Comment

Mädanenud puu hulka ka plasti, muid selliseid materjale mis hullu haisu ajavad aga vaata, et naabrit ära ei mürgita
                              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Eelmine postitaja ütles juba peaagu kõik olulise ära. Lisaks veel, et sellest ühisest pistikupesast saab enamasti naaberkorteri kaitsme välja lasta. Suitsu asemel võid ka mingit vastikut haisu lasta. Või topi sinna kala või pärmi või midagi sellist... Naine just soovitas, et hakkliha. Sellest tekivad ajapikku ussikesed. Enda poolt pead siis muidugi ikka ilusti kinni toppima. Laena raamatukogust Margus Lepa "100 sigadust sõbrale". Inspiratsiooniks.
                                Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                                Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Working...
                                X