Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mikrouun ja metall

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mikrouun ja metall

Küsimus siis selles, et mida täpsemalt teeb metall mikrolaine ahjus? No midagi head see ei tee, pidi tuksi keerama, aga kuidas? Ja neid kuldäärtega taldrikuid ei tohtinud ka sisse panna. Oli siis selline juhus, et oli seal mikrouunis sees üks kuldäärega taldrik ja sellel oli peal mingi plastikust kate(mikroga kaasas) ja midagi ei juhtunud.

Endal on mikrouunis taldriku all metallist alus, mis hoiab seda ahju keskel (et ka altpoolt mikrolaine kuumutama pääseks), aga siiani ei ole küll mingit viga näinud. Lusika olen ka vahel tassi sisse pannud- vedelik läheb kiiremini soojaks. Igasugused kuldribadega anumad aga kipuvad jah ahjus särisema. :-/
    ehh... andrjusa

Comment

Olen kuulnud ka sellist värki, et pidi vist olema puhas metall, mitte sulam. Aga see on ka kuulujutt, nii et usu või ära usu!

Comment

No seal metallis tekkivad väga suured voolud lihtsalt selles suures em-väljas. Kord olen ka ühe kuldäärega taldriku kogemata pannud ja sellel tegi selle ääre peal niikaua ilutulestikku kuni paarist kohast läbi põletas. Üldiselt pisikesed asjad ei tee midagi. Isegi olen mõne mikroahju manuaalist lugenud, et soovitatakse mitte kuumutamist vajavaid kohti fooliumiga "varjestada", seal oli isegi antud max fooliumi suurus millega asi veel ohutu.
        Netis on mikroahjuga igasugu huvitavaid linke, uuri sealt.

Comment

paremad elektrijuhid hakkavad särisema ja voolu juhtima. Aga vaata, mis juhtub, kui ntx elusa hiire mikrouuni paned ;D

Comment

Muna pidi ka mikrouunis palju nalja tegema ;D
            Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

Valvejoodik-proovijärgi ja ütle mis juhtus ;D
              Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

Selle juhtivate asjade panekuga on nii et kui vooluringi ei moodustu - las juhivad pealegi. kuldäärega (metalli sisaldav värv ikka siis!) taldriku ääris on ju sisuliselt otstest koos juhe. Ahju väli tekitab temas voolu ja kuna selle vool läheb "lühisesse", tekivad erieffektid niikaua kuni ahel "läbi põleb"- värvikiht katkeb kusagilt.
                Muna peaks sisu aurustumise tõttu plahvatama. Kuidas pärast ahju puhtaks saate, oleks tõesti huvitav vaadata.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

seletage siis seda: istusin köögis, kui ema kringli jaoks uunis võid sulatas ja väikese fooliumpakendi tüki kogemata sisse unustas. käisid sellised paugud ja tuld lendas. lülitasin ruttu välja. ukse avamisel võid kausis enam ei olnud.

muna soendada üritas mul kunagi üks sõber. muna oli kõvasti paisunud ja kui ta kahvli sisse lõi olisitta ja sodi kõik kohad täis olnud. usun et teatud aja pärast ahjus oleks muna ise vastu taevast lennanud

Comment

Siit tuleb nüüd siis selline otsene küsimus: Kas ma sain õieti aru, et näiteks kul äärega taldrik teeb eriefekte(kui ei vea), rikub taldriku ära (kui jälle ei vea), aga mikrouun jääb terveks?

Comment

Migrolaine ahjus kasutatakse k?rgsageduskiirust lainealas 4-5 GHz kusjuures see on väga tugeva v?imsusega. Ma ei soovita eksperimenteerida nende seadmetega. Varjestamata asjandus on tervisele kahjulik. Remont kodus ei tule k?ne allagi. Parem hoiduda kui kahetseda. Need asjandused pole ka vajalikud.

Comment

Siit tuleb nüüd siis selline otsene küsimus: Kas ma sain õieti aru, et näiteks kul äärega taldrik teeb eriefekte(kui ei vea), rikub taldriku ära (kui jälle ei vea), aga mikrouun jääb terveks?
                        Jah, nii ta peaks olema. Kui mitte arvestada laialilendavat sodi (katsed toore munaga).
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Migrolaine ahjus kasutatakse k?rgsageduskiirust lainealas 4-5 GHz kusjuures see on väga tugeva v?imsusega.
                          Kas see sagedus ei olnud 2450MHz? Võimsus peaks olema tavaliselt 800W.
                          ...

Comment

Tänks kõigile! Teema mõte oli selles, et kas metall keerab mikrouuni tuksi või mitte. Vaja vanemale põlvkonnale see selgeks teha:9

Comment

Ei vaidle kuid kunagi mingite vene omadel oli magnetroodilt minev purtsakas üle 4 giga, kuid v?in ka eksida >

Comment

Working...
                              X