Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

    Tegelikult ei tohi ju isegi seinalampi paigaldada, kui sa pole päris kindel, et suudad töö ohutult teostada. Ja kui sa peaks veel foorumisse küsima tulema, et kuhu ma selle sinise ja pruuni juhtme torkama pean, et pirn põlema hakkaks siis kisub asi juba õige kriminaalseks. Kui mõni noormees võimendifoorumis järjekordset y101-e lahkab, siis tuleks igaksjuhuks saata kohe sotsiaaltöötaja ukse taha enne kui ta sõrmed jõud toitetrafo primaarmähise klemmidele torgata.

    Sellise loogika järgi peaks tänaseks vähemalt 90% foorumi rahvast olema kriminaalselt karistatud, kuna mõrva õhutamine on juba ise kuritegu.



    Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
    Huvitav, kas siinsed soovitused võiksid olla õnnetuse korral ka
    kohtuprotsessi aluseks ja võimaldama katta ravikulud, proteesid ja toitjakaotuse?

    Juura tudengitel oli mingi tasuta õppeteenus. Peaks sealt küsima.
    Ja siis päris juristide käest.

    Või maksab selle kahju äkki kinni soovitust avaldanud foorum?

    Comment


      #17
      Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

      Ei no andke andeks, aga need ohutuseeskirjad lähevad juba üli idiootseteks. Sama nagu EL-i eeskiri alla 8. aastastel lastel õhupalli puhkumine keelatud. See, et mõnel käte asemel sõrad, see ei tähenda, et kõigil niimoodi. Antakse õpetusi nagu 3. aastastele lastele...

      Comment


        #18
        Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

        Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
        ohutuseeskirjad lähevad juba üli idiootseteks.
        Mis nad nii hullud on?
        Meil käis Füüsika Instituudis EE esindaja ohutustehnika loengut pidamas.
        Rääkis väga selgelt et on tarvis et oleks vihik ja seal allkiri.
        Kui allkirja ei ole, siis ülemus vastutab, kui on, on kõik korras.
        Võid rahulikult surma saada.

        Et kodus võid panna kaks traati ümber käte ja pista otsad seinakontakti. Et siis pole see kellegi asi.
        Täpselt nii ütles.

        Küsis veel et palju meil pinget ja voolu kasutusel. Üks mees ütles et temal on 100 kV, teine et temal on 50 kA.
        Esindaja arvutas välja et meil kulub siis 5 GW. See pani ta korraks mõtlema.

        Kus siin on see "üli idiootsus"? Normaalne ju!

        Comment


          #19
          Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

          Kui siin juba puulõhkujatest ja ohutusest juttu tuli, siis ehk laiast maailmast üks "stiilinäide":
          The video you love to hate is back! This is the first test run of the new feed and guard setup. Results: The feed shoot needs to be modified to center smal...


          Eks asi on üldiselt nii, et kel õnne ei ole, võib tasasel maal komistada ja luud murda või kasvõi selle 0,5 km/h liikuva kirvega oma sõrmed maha lõigata.Midagi (ümber)ehitades aga tuleb seda silmas pidada, et asi ümbritsevale ohtu ei kujutaks.

          Comment


            #20
            Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

            Elementaarne ohutus PEAB olema, üleliigne on aga juba ohtlik.
            Kas tänapäeval on inimene tõesti lollim kui aastakümneid tagasi oli või milles on asi, samas taandareng on ka areng?
            Peaks natuke mõtlema, et mis juhtub kui näiteks see korralikult kinnitamata juhtmeots vabaneb oma nigelast kinnitusest ja libiseb näiteks vastu metallist osa mis on näiteks seadme põhiosadega ühenduses, millega on kontaktis näiteks ka seadmega töötav inimene. Internet on videosid täis kaasajal, et mis võib juhtuda...
            Kui inimene suudab ise mõelda ja võtta kasutusele meetmeid mis võimalikku ohtu minimeeriks (päris 100% ohutust ei ole olemas) siis ei ole see asi nii hull.

            Võimenditeemadest rääkida nüüd toitetrafost ja tema ohutusest ei ole antudjuhul kohane - kuigi foorumi otsing on bullshit siis kui vähegi viitsida enne nonsensi kirjutamist vaadata - vanades, aastad tagasi tehtud postitustes on rumalust kuhjaga - täpselt samamoodi ei ole elementaarseid teadmisi ja keegi ei räägi neis toitetrafo ohtlikkusest (õigemini pingest mis ühel või teisel klemmil esineb). Kui inimesele liiga palju väheolulist pähe ajada siis muutub ta hooletuks. Ehk piisab sellest kui inimene teab, või tema teadlikkust ses osas suunatakse, et üks või teine komponent töötab võrgupingel, minupärast ka kõrgepingel ning kujutab elule ohtu siis MÕTLEV inimene saab sellest aru. Või leidub kaasajal neid rumalaid kes arvavad, et elekter on tänapäeval ise oma olemuselt ohutu?

            Kiirusel ei ole samuti mitte mingisugust tähtsust - tööjuures oli võimas painutuspress 400T jõuga, tempel liikus alla 2-3cm/sekundis - siiski piisav, et sõrmedest või kogu jäsemest ilma jääda. 0-st sai selle masinaga töötamine õpitud, umbes pool tundi juttu oli ohtudest - ega neid VÄLTIDA ei saagi, peab andma endast kõik, et neid EI JUHTUKS - kui juhtub siis on hilja. Ja vajalike operatsioonide tegematajätmine ei ole siin samuti pääsetee. Niisugustel masinatel on väga palju ohutust tagavaid lisasid (laserid templi/matriitsi juures, hetkel kui vajutad lülitit see ahel hakkab tööle, nagu satub veel langeva templi alla liikuv objekt, selsamal hetkel masin seiskub, käivitada saab ainult kahe käega+jalg)...uhke masin, nagu kahekorruseline korterelamu, kõrgtehnoloogiline...

            AGA - oli tarvis painutada detaile mis ligi 6m pikad, 2 meetrit laiad ja 12mm paksud - ei võta ju käte vahele niisugust terastahvlit - sildkraana hoolitses selle eest, üks käsi opereeris kraanat, teine+jalg opereeris pressi, nüüd kes teab mis on sildkraana tööstuses on ilmselt kogenud, et mm täpsus 20m konsooliga kraana juhtimises on üsna ruineeriv, vajadus tahvlit suunata templi alla ja selsamal hetkel sooritada painutusoperatsioon ilma, et tahvel oma raskuse all ei nõtkuks (ka see käivitas tundliku kaitseahela) ja kaitseahelat ei käivitaks on keeruline - rohi oli see, et kaitse lihtsalt lülitati välja kuna muudmoodi oli opereerimine põhimõtteliselt võimatu - kõrvalisi tegelasi juurde ei lastud ja eemal oli niisama passija kes n.ö. jälgis niipalju kui võimalik, samuti kui kraanaga töötada siis tulevad juba sellest omad ohud...

            (juhus kui tõsteti 6*2,5m teraslehte, krokodilliga [ühest servast võeti tahvel spetsiaalse haaratsi vahele mis üldiselt tundub tööpõhimõtet arvestades olema üliohutu - tahvel poob oma raskusega haaratsi hammastuse metalli, seda sügavamale mida raskem tahvel on], vaid keskelt, tehti seda päevast päeva ja tehakse ilmselt ka tänaselgi päeval. Juhtus aga lugu, et krokodill oli juba päevi näinud, Hardox ja teised kõvad teraslehed hammastuse ära kulutanud, töölistel oli käsk, et kui kroko tundub ebausaldusväärne [ilming, et leht hakkas tõstmise ajal vahelt libisema] siis tuli see kohe kasutusest eemaldada, üks tööline viskas selle vanaraua kasti. Natuke hiljem märkas seda seal üks teine töötaja ja VÕTTIS SEALT ohtliku riista ära, viis teiste tõstevahendite juurde, seega oli ohuallikas tagasi, teise töötaja ebapädevusest sel alal - tema ju ei osanud arvatagi, et see on seal kastis põhjusega.
            Igaljuhul sattus see õnnetu kroko lehe tõstmisele, leht oli maapinnast umbes meetri kõrgusel [suuri, raskeid tahvleid ei tohi tõsta halli lae alla ja seal neid liigutada, teiste lähedal töötavate tööliste ohutusest tingituna ja üldse, praktilisusest], operaator, nooruk, 18a vana kõndis selle kõrval ja jälgis, et see ei hakkaks keerutama, kroko jõud aga rauges, tahvel tuli nagu nuga vastu põrandat, õnnetu operaatori jalalaba jäi tahvli ja põranda vahele...sesosas õnnelik õnnetus - hing jäi sisse kuid pool jalalaba kadus - noor, osaliselt töövõimetu inimene valmis.
            Edasi võeti vastu otsus, et kõik ohtlikuks muutunud tõstevahendid neutraliseeritakse edasise kasutuse tõkestamiseks - gaasiga sai neid katki lõigatud kui olid juba ohtlikud. Aga ega muidu ei õpita kui õnnetusest).

            Seega on ohutus nagu ahel, kett mille tugevuse määrab nõrgim lüli, enamasti on see lüli inimlik faktor ja tuleb endale aru anda mida tehakse!
            Pikk jutt, loll jutt nagu mõni ütleb aga peaks olema millele mõtelda.
            viimati muutis kasutaja bujään; 27 m 2012, 14:39.

            Comment


              #21
              Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

              Kõikide presside, stantside, giljotiinide puhul on alati olnud 2 käivitusnuppu, et oma sõrmi vahele ei saaks jätta. Aga idioodid on alati väga leidlikud olnud. See puuhalu kohendamise jutt on ka päris lapsik.

              Comment


                #22
                Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                Küsis veel et palju meil pinget ja voolu kasutusel. Üks mees ütles et temal on 100 kV, teine et temal on 50 kA.
                Esindaja arvutas välja et meil kulub siis 5 GW. See pani ta korraks mõtlema.

                Kus siin on see "üli idiootsus"? Normaalne ju!
                Nii lihtsalt siis arvutaski? Korrutas ühe teisega ja oli tulemus käes?
                Need on need EE mehed, insenerid keda me nuumame

                Comment


                  #23
                  Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                  Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                  Kõikide presside, stantside, giljotiinide puhul on alati olnud 2 käivitusnuppu, et oma sõrmi vahele ei saaks jätta. Aga idioodid on alati väga leidlikud olnud. See puuhalu kohendamise jutt on ka päris lapsik.
                  Tundub. et ohutusest pole siin mõtet rääkida ja erilist vaeva näha sellel teemal! See foorum ongi selline lapsik, enesetarkusest tarkade ja jutupaunikute kokkusaamise koht ja need pole tegijad mehed ja nad arvavad, et nad oskavad midagi arvata. Kui ikka inseneri mõtet kõrvade vahel ei ole, siis seda pole ja inseneri haridusest pole mõtetki rääkida, sest ka seda pole ja ei saagi olema. Siin ongi nii, et tuleb keegi kusagilt, sama loll nagu lauajalg, ütleb selle ilusasti veel välja kah ja siis küsib, et mina tahan ja teie öelge mida ma tegema pean? Kui püüad asja selgitada siis tulevad need "erudeeritud" ja " targad" tegelased oma nõuannetega ja nad isegi ei orienteeru teemas, ega valda teemat, aga nõuandeid jagub. Nüüd need kes on tegijad ja teadjad ja püüa kuidas sa ka püüad asja selgitada lihtsalt lämmatatakse ära oma mölaga ja mõtetute postitustega. Suht mõtetu tegevus nii kaua kui tegelased ei hakka iseseisvalt mõtlema ja ei analüüsi oma postituste sisu.
                  viimati muutis kasutaja humax; 27 m 2012, 20:02.

                  Comment


                    #24
                    Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                    A.R. huumor jääb noorematele kolleegidele ilmselt väheke arusaamatuks.

                    Comment


                      #25
                      Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                      Esmalt postitatud bujään poolt Vaata postitust
                      Nii lihtsalt siis arvutaski? Korrutas ühe teisega ja oli tulemus käes?
                      Need on need EE mehed, insenerid keda me nuumame

                      Küsimus pole selles, keda me nuumame või mitte, küsimus on tunduvalt raskem ja keerulisem, sest jutt käis füüsika instituudist ja sealsetest tegelastest ja nende arusaamadest.Analoogne olukord selles foorumis vaadatuna läbi huumori prisma, Normaalne ju! Idiootsust lihtsalt pole! Ma olen elu aeg head huumorit armastanud ja vahest jäävad ka minu postitused arusaamatuks ja paistab et nii mõnigi kord! Tänapäeva puuduseks ongi loogilise mõtlemise oskuse puudumine ja mõtlemisvõime kui selline üldse! Natuke julmalt välja õeldud, kuid nimetame asja sisu nende õigete nimedega. Kui tegelased viitsiksid oma aju koormata ja veidigi mõelda siis jääks nii mõnigi lauslollus või idiootsus kirjutamatta. Aga pole hullu, see näitabki nii mõnigi kord tegelikku taset.Eks see taandub ka sellise elukogemuse ohutunde ja praktika tasemele ja see koguneb aja jooksul ja kindlasti õppimise tasemele ja kui seda pole siis vahest võiks mõelda ja mõne arvamuse kirja panematta jätta, lihtsalt lugeda ja mõelda. Nüüd põrutage edasi, mina loobun! Ja ei midagi isiklikku! See et ma seda tsitaati kasutasin siis siin pole mõeldud midagi selle väljaütleja kohta.
                      viimati muutis kasutaja humax; 27 m 2012, 15:33.

                      Comment


                        #26
                        Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                        Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                        Huvitav, kas siinsed soovitused võiksid olla õnnetuse korral ka
                        kohtuprotsessi aluseks ja võimaldama katta ravikulud, proteesid ja toitjakaotuse?
                        Või maksab selle kahju äkki kinni soovitust avaldanud foorum?
                        Siin on kirjutatud:
                        Kõik foorumisse lisatud postitused väljendavad nende autorite vaateid ning ELFA Elektroonika AS ei võta mingit vastutust antud foorumites olevate postituste sisu eest.
                        Ohtude eest hoiatamine on omal kohal.
                        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

                        Comment


                          #27
                          Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                          Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                          Normaalne ju! Idiootsust lihtsalt pole!
                          Põhimõtteliselt arusaadav kuhu väravasse seda palli veeretatakse.

                          Mind huvitaks statistika. Kuimitu laipa ("lollide", ohutusnõudeid mittetäitnud Füüsikainstituudi meeste näol) näit. 2 aasta lõikes on olnud? Kuimitu neid oli, ütleme 30aastat tagasi? Ma arvan, et neid õnneks ei ole olnud või eksin (ei ole kuidagi seotud, tõesti ei tea sealsest elust-olust).
                          Ka oli juttu " EE esindajast" , hiljem "esindaja" - üks ja seesama või mõni teine, "esindaja esindaja"? Siinkohal on tõesti koht kus loogiliselt mõtelda.

                          Samuti ohutuse seisukohast - miks juhtub aina enam ka tööõnnetusi? Miks kiputakse puuhalgu töötamise ajal "kohendama" ?
                          Ja täpselt nii see on, et ohutus jääb tahaplaanile, jutt ei käi üleliigsest vaid elementaarsest ohutusest mille järgimine päästaks palju elusid.
                          Kui aga inimesele sisendatakse kõrgemaltpoolt, et see on teisejärguline siis inimene jääbki seda uskuma ja elabki igapäevaselt nii, vahel juhtub õnnetus töökohal, vahel kodus puid lõhkudes...
                          Kui aga inimesele sisendatakse ka, et mitte midagi ei ole võimalik ohutu(mal)t teha siis ta teeb ikka ja võibolla siis tõesti oma vähesema mõtlemise ajendil ka ohtlikuma lähenemisega.

                          Ka on kohatu see kui räägitakse tõsistest probleemidest ohutult töötamise sisuliselt välistavate lisategurite põhjusel ja see saab suure tüli põhjuseks.

                          Aeg on näidanud, et suurima osa õnnetustest põhjustab hooletus, lollus ( a la puuhalu kohendamine) on teisejärguline, see on juhus, üks ei välista muidugi teist.

                          Kurb on see, et rääkida EI TOHI, eriti neist asjadest mida on kogetud ja pealt nähtud. Rääkida ka sellest, et palju probleeme tulebki ülaltpoolt ja nende järgi harjutaksegi toimetama, mitte ainult töökohal vaid igapäevaselt. Jah, eks muidugi mina näiteks olen lollakas kui räägin sellest kuidas on tulnud teha, just kõrgemaltpoolt saadud käsu järgi, sellest milliseid tagajärgi on olnud ka just kõrgemalt saadud käskude täitmisest.

                          Peamine on siin ikkagi asjaolu, et inimene on hooletu, alati ei pea olema loll, hooletus sünnib suuremalt jaolt aga vajadusest - eelkõige kiirustamisest, see harjumus tekib töötades, lõpuks võetakse see ka koju kaasa, kõik käib rahmeldades ja rapsides, lõpuks juhtub õnnetus - kas tööl olles näiteks võimsa pressi/valtsmasina juures või kodus puid lõhkudes, kas siinsamas oma koduõuel või teises küla otsas tehases, juhtub nagunii - 100% välistada me seda ei saa, saab ainult minimeerida, tee mida sa tahad.


                          Ja ohutuse seisukohast ei ole kunagi seda arvanud, et ELEMENTAARSE ohutuse reegleid võib rikkuda, kui juba vihjatakse, et see võib ohtlik olla - saab ohtliku mõttega inimene ise edasi mõtelda, et mida teha ja mida tegemata jätta, nii loll, et mõtelda ei oska, siia foorumisse teeleidnu kindalsti olla ei saa!

                          Ka on moderaatoritel ju alati vabad käed - kui kirjutatu on ohtlik ja loll siis võib kirjutatu kustutada.
                          Olen alates 2002 aastast enamuse osa ajast metallitööstuses töötanud kus ohte on võrreldes mõne teise alaga päris hulgi.
                          Igasuguseid nõudeid eiratakse ja mitte ainult lihtsa, lolli töömehe poolt vaid kõrgemalt.
                          Näiteks Tartus Ringteel on asutus kus tõstevahendid mida kasutatakse on allpool igasuguseid nõudeid ja töötaja peab nendega töötama - kui küsid paremaid läheb mitu kuud aega kuni need hambad risti sulle organiseeritakse, kui veel midagi ütled, näidatakse ust, vahepeal loodad, et midagi eluohtlikku ei juhtuks - muud pole midagi teha.
                          Paari kuu jooksul ettetulevad mõned ohtlikud olukorrad ei huvita kedagi, paari tunni möödudes seda ei mäleta keegi. Kui ise jääd mõtlema, et kuidas asi oleks võinud mustema stsenaariumi korral lõppeda siis tuleb keegi kõrgem spetsialist ja nõuab, et jätkad, vahendeid valimata! Teine võimalus on keelduda kuid ka see ei ole elusa inimese puhul pääsetee.
                          Niisugust inimese ärasöömist nagu praegu ei ole mujal kohanud. Inimesed saadetakse vajadusel isegi koju tööajast, põhjus just see, et nad ei oleks ohus, et nad ei harjuks ohus olema ja igapäevaselt ohus töötama, ka tööväliselt (näiteks. puid lõhkudes), see muutub maru kiirelt rutiinseks ja on nagu elu igapäevane osa mis tundub normaalne kuigi tegelikult seda ei ole.
                          viimati muutis kasutaja bujään; 27 m 2012, 16:09.

                          Comment


                            #28
                            Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                            Esmalt postitatud bujään poolt Vaata postitust
                            inimene on hooletu, alati ei pea olema loll
                            Igatahes see inimene, kes oma puulõhkujat ühe käega juhitavaks tahab ehitada, on võibolla väga hoolas, aga vaieldamatult loll.

                            Comment


                              #29
                              Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                              Esmalt postitatud bujään poolt Vaata postitust
                              "lollide", ohutusnõudeid mittetäitnud Füüsikainstituudi meeste näol) näit. 2 aasta lõikes on olnud? Kuimitu neid oli, ütleme 30aastat tagasi?
                              (See minu räägitu juhtus natuke rohkem kui 30 aastat tagasi.)

                              Kus oli juttu ohutusnõuete mittetäitmisest?
                              Olime kõik läbinud Ülikooli semester või kaks ohutustehnika kursust,
                              teinud sellealase eksami ja kirjutanud diplomitöös mitu lehekülge ohutustehnikast.

                              Aga meil ei olnud ametlikku dokumenti et me võime teha elektriga töid.
                              Ja selle kitsaskoha lahendamiseks see kursus korraldatigi.

                              Muuseas see jätkus nii:
                              EE esindaja (ei tea kes ta TÄPSELT oli) jätkas oma juttu sellega et tutvustas nõudeid.
                              Nii kõrge pingega töötamiseks on vaja veel eraldi "kõrgel posti otsas töötamise luba" ja vähemalt 5. kategooriat.
                              Selle 5. saamiseks tuli saada ka madalamad ja kõigil tuli vahepeal mingi aeg oodata.

                              Sai siis seletatud et meie ei roni posti otsa, meie saame selle "kõrge" seinakontaktist.
                              Lõpuks lepiti kokku et me oleme täpselt samas seisus ja õigustes nagu koristaja.
                              Koristajale piisas 2.kategooriast. Meie tegime ka 2.kategooria eksami ja võisime võtta voolu seinakontaktist.
                              Mingit rikkumist kuskil ei olnud.

                              Ei mäleta et keegi oleks võrguelektrist viga saanud.
                              Aga arvuti Nairi perfolinti kerides sai küll üks mees tõsise staatilise elektrilöögi.
                              Oli tükk aega õige kahvatu ja natuke hajevil. Taastus.
                              Nüüd on ministeeriumis kantsler. (Vist on.)

                              Muuseas, seal kuskil loengutes oli statistika et surmajuhtumeid on esinenud ka 5V pingega.
                              See muidugi nõuab väga erilist "vedamist".
                              Seega ei ole välistatud et ohtlik on ka näiteks mikroarvuti.
                              Soovitus. Vältige PICide kasutust .

                              Comment


                                #30
                                Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                                Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                                vaieldamatult loll.
                                Ei üldistaks nii kindlasti kuid muidugi ei välista üks teist.
                                Eks koht on kus peaks mõtlema aga keegi ju keelata ka ei saa, kui ka tehakse omaloomingut siis eksponeerima muidugi ei pea. Võibolla see omalooming teenib kasutajat ilma intsidentideta aga eks seda näitab aeg.
                                Ilmselt kes teab mis teeb, ei tule küsima nõuandeid tapamasina ehitamiseks, annab ka omale aru mida ta teeb. Siin ülalpool oli üks mõtteavaldus, et niisugused riistad tuleb ümbritsevast eemale hoida (kui omanik teab oma tapamasinast, ehk ei tapagi end ära aga kogenematute inimeste kätte seda usaldada ei tasuks), seda peaks järgima.

                                Igaljuhul on elementaarne ohutus koht kus fantaasiat kokku ei peaks hoidma, mõtelda, et minuga ei juhtu on väär.

                                Comment

                                Working...
                                X