Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust

Seda Kaunitari lugu pean ka veidi täpsustama. Kaunitar oli selline ca 30 aastane naine. Riietatud ei olnud ta üldsegi autojuhi kohaselt. Polnud tal ei kuuenurkset mütsi, ega pikki pükse. Seljas oli miniseelik ja ülal heegeldatud läbipaistev pluus. Ühel päeval tuli Kaunitar minu juurde ja ütles, et ta on kuulnud, et ma pidin olema kõva tegija karburaatorite osas, tema auto karbuss kah jupsib, ehk saan aidata.

Leppisime siis pärastlõunase aja kokku. Ta pani auto käima ja istusin kõrvale. Auto on vaja ju enne soojaks sõita ja ka teel uurida kuidas käitub. Autobaas oli täitsa linna servas ja mets ca 1km kaugusel. Ta sõitis otseteed metsa vahele. Ronis minu kõrvale, ma olin nagu lutikas vastu ust. Mulle muidugi tollal selline peaaegu poole vanem 30 aastane vanamutt ei meeldinud, ehkki nägi päris hea välja. Ta kukkus mind kohe suudlema ja mu pluusinööpe lahti tegema. Ta jõudis juba püksirihmani kui ütlesin, et 51 kabiin on ju selleks liiga väike. Mis asendites siin saab üldse teha? Siis ta näitas mulle vähemalt 10 eri asendit, mida ta oli varem kasutanud. Viimane asend ja tema meelest kõige parem oli jalad vastu kabiini lage. Kui ta oma jalad sinna viis, ronisin kähku uksest välja, ümber autonina, juhiuksest sisse ja sõitsin autobaasi tagasi. Ega ta veel sellega ei lõpetanud, käis nagu kass ümber palava pudru.

Ükskord istus ta kojuminekul mu Jawa tagaistmele. Ütlesin talle, et mul istuvad siin ainult kõige kaunimad klassiõed, mitte sinusugused vanaemad ja siis jõudis lõpuks kohale. Pärast seda ta mind enam ei tervitanudki.

Aga seal autobaasis oli teisigi huvitavaid töid. Üks jobu lukksepp oli keeranud tagumisele vedrukammitsale peale 5..6cm pikkused vale keermega mutrid. Minu ülesandeks oli need mutrid vedru vahetuseks maha keerata. Tööd tegin auto all pool päeva 1,5m toru ja võtmega.
    Lõpuks oli vaja treida ka uued pikad mutrid. Treimiseks oli ikka kuuskant, mitte selline ümar nagu TPI töökojas.

Treima õpetati meid juba 5. klassi tööõpetuses. Tööõpetus kestis 5-8 klassini. Alustasime sügisel puude ladumisega – ikka puukuuri ja siis jälle samad puud õue tagasi. Ladusime otsad risti ja ilma tugedeta. Nii ikka mitu korda järjest.

Esimene tõsisem talvine töö oli 5. klassis viilipea treimine. Kõigepealt selgitati meile ohutustehnikat – ei tohi olla lahtiseid varrukaid, ees lipsu jne. Üks klassikaaslane ajas sellel ajal sõbraga juttu ja õpetaja andis talle vastu pead, nii et poiss lendas saepuruhunnikusse. Ta tuli koos emaga kooli ja õpetaja ütles, et tema vastutab poisi elu eest, kui ta siseneb juba töökoja uksest. Õpetajaga ei juhtunud midagi. Õpetaja joonistas siis tahvlile viilipea. Meie pidime selle joonistama oma töövihikusse. Mäletan veel, et mõõtjoonte nooleotsad peavad olema teravad. Viilipea üldpikkus oli 113mm. Vahetunni ajal sodis keegi mu vihikut ja kirjutas 113 asemele 193mm. Läksime siis treima. Minu oma oli kuidagi väga pikk ja imelik. Õpetaja vihastas ja käskis mul selle sinna samusesse pista, aga viisin hoopis koju. Järgmine tund pidin olema esimene, kes treima läheb. Treipinke oli üldse 5 või 6.

Järgmine tund hakkasin treima, kuid 50X50X250mm kandiline puutükk lendas vastu lage ja sealt põrkas õpetajale vastu nägu. Pistis kisama, et kas ikka puurisin mõlemasse otsa eelnevalt augud?
    Muidugi puurisin, kuid treimisel oli tekkinud pragu. Siis öeldi, et treid 10 korda järjest. Ega ma 5. klassis peale treipingi muud ei näinudki. Lõpuks treisin ka kõige keerulisemaid õllekappasid, puiduga lasin vitsakohad tumedaks, tegin kaaned, käepidemed ja põletusaparaadiga mustrid peale. 8. klassis sain ka metallitreipinki kasutada.

Kui uued mutrid olid autol paika saanud, ronisin valel ajal auto alt välja. Poisid pidasid suruõhuga töötavate tavotipritsidega sõda. Nägin veel õhus vonklevat ussi ja siis see keris hetk hiljem minu silmaauku spiraaliks. Ikka sellesse, mille all polnud sinisest tekkinud kollast laiku. Läksin siis peldikusse ja peeglist vaatas mulle vastu selline mingist filmis olnud silmalaiguga koeranägu.

Eks pulli tehti juba õppeklassis. Meil oli puhkepäev ainult pühapäeva ja igal laupäeval 7 tundi autoõpetust. Õpeklassis olid igasugused poolekssaetud mootorid, detailid, suured plakatid jne.
    Ükskord avastasin kodus, et minu päeviku vahel oli G-51 siduriketas. Taheti mind targaks teha, et kodus uuriksin. Ma panin siis selle autorile starteri koolikotti. Kott oli selline liikuvate sangadega, ülestõstmisel tulid sangad ära ja kott kukkus maha, midagi läks katki. Siis lõppes lollitamine ära.
    Mõnikord just lollitamist tehaksegi. Meid oli ühikatoas 4, mina, moldaaviapoiss ja 2 slovakki. Kuna Jõulud ja näärid on eri aegadel, siis slovakid pidasid oma pidu linna teises otsas, ühe teise instituudi ühikas. Meie toa omadel tuli teha kingitus küllaminekul. Mõeldud tehtud. Poisid hõivasid kõrvalolevalt ehituselt risttahuka kujukise rauatüki, ~mõõtudega 10x10x20cm. Pakkisid selle ilusti valgesse paberisse, kaunistuseks ilusalt sõlmitud lint ümber ja õnnitluskaart vahele. Eks siis tagasitulles sai kuulda seltskonnamängu uudiseid. Kingituse üleandmisel palusid meie omad kingituse vastuvõtjal hoida jalad hargis, siis on seismine kindlam, et õrna asja maha ei pillaks. Muidugi oli elevust palju ja kui see kingituspakike üle anti, ...kukkus see hirmsa mürtsuga maha. Tõsteti viisakalt põrandalt ja anti järgmisele, samade sõnadega ja kõik kordus! Põhjus, ootamatult tulnud pisikese pakikese kaal! Igaüks võib ise rehkendada, palju see risttahukakene kaalus!

Comment

Arvutada ei viitsi aga mõõtude järgi kerkib silme ette võrdluseks puudane sangpomm...

Comment

Esmalt postitatud Arvi poolt Vaata postitust
        Arvutada ei viitsi aga mõõtude järgi kerkib silme ette võrdluseks puudane sangpomm...
        2 liitrit, -> 7,8 kg x 2
        Selline rauatükk oleks kena kodus alasi asemel kasutada.
        Tõstmiseks tuleks kaks polti sisse keeraa ja sang külge panna.
        viimati muutis kasutaja A.R.; 17 m 2017, 12:57. Põhjus: liitrit

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
          2 liitit, -> 7,8 kg x 2
          Selline rauatükk oleks kena kodus alasi asemel kasutada.
          Tõstmiseks tuleks kaks polti sisse keeraa ja sang külge panna.
          ; Alasiks kasuta jupikest raudteerelsi. Aga nüüd saab sobiva alasi ka poest kätte. Kaaluarvestus õige. 5+, istuge! Pakikese saajale tuleb ruumala ja kaalu kontrast üllatusena!
          Aga seda 15,6kg tõstab rahulikult ka sõrmedega mõlemist otsast kinni hoides. Nii seda üle antigi!
          viimati muutis kasutaja rainadov; 17 m 2017, 12:28. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
            ; Alasiks kasuta jupikest raudteerelsi.
            Jõle tüütu on seda relssi sealt raudtee pealt ära tassida.
            Ja pärast saagida?
            Kui me 1. kursusel Narvas raudteed ehitasime siis olid seal sellised ekstra tangid.
            Nendega oleks mugav.

Läbi relsi saab auke teha hariliku vintpüssiga.
            Vähemalt Vabadussõja ajal olla saanud.
            Kui nüüd nende sõjameeste jutte uskuda saab.

Comment

Raudteelt relsi hõvata pole ilus! Rong leiab kiirendusega lõpu kraavis! Vene pikatorulise vindiga saab augu läbi kõige õhemast kohast relsil. Samas katsetamisel soovitan varjuda. Võib ka rikošetiga juhuse tahtel tagasi põrkuda! Kalašhnikoviga ei saa! Juutide riistadest, mis on suurema jõuga, ... ei proovinud, ... pauk on liiga kallis naljatamiseks!
              viimati muutis kasutaja rainadov; 17 m 2017, 15:36. Põhjus: täht

Comment

Raudteelt relsi hõivata pole ilus!
                Kus siis Sina neid relsse tavaliselt ärastad?
                Seal vangla juurest Võru poole on üks metalliostu koht vasakul.
                Müüsid malmkatlaid lõkke jaoks.
                10 mm raudplaate oli ka.
                Viimati oli uus mees ja nii ähmi täis et ainult karjus "Politsei, politsei".
                Vast oli aus varas?

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                  Kus siis Sina neid relsse tavaliselt ärastad?
                  Seal vangla juurest Võru poole on üks metalliostu koht vasakul.
                  Müüsid malmkatlaid lõkke jaoks.
                  10 mm raudplaate oli ka.
                  Viimati oli uus mees ja nii ähmi täis et ainult karjus "Politsei, politsei".
                  Vast oli aus varas?
                  ; Häbi Sul olgu niimoodi küsida! Ma pole relsi hiivanud, ärastanud, pisiprivatiseerinud!!! See oli Sinu mõte!

Comment

See oli Sinu mõte!
                    Pakkusin sellele Sinu raudristtahukale sang teha.
                    Kui oleks olemas.
                    Sina käskisid ju võtta raudteerelsi jupi.
                    Tõsiselt rääkides oleks täitsa mõnus kuskilt selline 20-30 cm jupp leida.
                    Suvilas on olemas ja täitsa mõnus plekitöö alus.

Comment

Ärge tartu rahvas nüüd raudtee relsi pärast leili minge. Tallinnas on kitsarööpalisest relsist 10. keskkooli aed tehtud. Tulge külla ja paugutage auklikuks.
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                        Ärge tartu rahvas nüüd raudtee relsi pärast leili minge. Tallinnas on kitsarööpalisest relsist 10. keskkooli aed tehtud. Tulge külla ja paugutage auklikuks.
                        Suur vend loeb seda Varsti passivad iga relsijupi juures.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                          ; Siis on aiast Tallinnas varsti ainult mälestus!

; Ei paku huvi ja auguraudu ka pole! Pole ka juba ammu-ammu enam paugutanud! Mind kutsuti siis, jah juba ammu, ... paadunud tsivilistiks! :-) Vaatad elus neid igasuguseid inimeste-ühiskonna, tühja-tähja nihelemisi kõrvalt ja lõbus hakkab!

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                          ; Kõik on ammu, kümneid aastaid tagasi, juba varastatud! Suvilast meil viidi minema isegi alumiinium juhtmed, kahvlid ja lusikad. Vanast telkust ma ei räägigi! Keegi sai arvatavalt siis selle arvel kausitäie suppi süüa!

; Aplaus õli tulle valamise eest!
                          viimati muutis kasutaja Scott; 18 m 2017, 09:31. Põhjus: järjestikpostitused kokku (4 tk)

Comment

; Oh, tule taevas appi! Meil on linnas paugutamine keelatud! Seda harrastavad lähiriikides natukene ülepäevitunud-natukene mustapäised! Kurikuulust on selles kasvatanud Göteborg! Ma kõndisin seal kuu aega ringi ja ei mingit paugutamisi. aga, ... see oli ~30 aastat tagasi, kus "talentidest kultuuritoojad" olid sealse ilusa linna hõivamise alguses. Aga siiski juba oli õhus hõõrumisi tunda! Tädi ja onu rääkisid, et kui nemad Rootsi 1944-1945 jõudsid, saadeti nad kõik metsatöödele. Keegi ei jaganud tasuta kortereid ega priid ülalpidamist, mis olnuks kohalike palgast suurem! Normaalse elatustasemini jõuti tööga umbes 1960 aastate keskel! Senini pidi igaüks ise vaatama, kuidas oma töötasuga hakkama saada. Kuna Rootsil oli kombeks ka idapoolt tulnute hulgi tagasisaatmine Läänemere taha, siis kõik, kes kuidagigi sai kokku üle ookeani viimise-minemise raha, rändas kohe edasi. Kambakesi osteti ära iga "laevaküna", mis vett pidas ja seilati läänepoole ookeanile! Elu ei olnud meelakkumine!
                            viimati muutis kasutaja rainadov; 18 m 2017, 12:11. Põhjus: täht

Comment

Raudtee relss on hea alasi tõesti, 35cm pikkune, kaalub 17kg, sellisest piisab.

Tänapäeval raudteele enam nii tihedalt paisumise vahesi ei jäeta, keevitatakse vahed kinni, sedasi on sõit siledam, ei kolise ja põrutab rongi veermikku vähem.
                              http://hparchive.com/
                              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                                Tänapäeval raudteele enam nii tihedalt paisumise vahesi ei jäeta, keevitatakse vahed kinni, sedasi on sõit siledam, ei kolise ja põrutab rongi veermikku vähem.
                                Aga mis saab kusagil seal Tallinnas, kus raudtee ära lõppeb, kas sinna on jäetud meetrites paisumisruumi?
                                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Working...
                                X