Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused
Collapse
X
-
Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused
Meil õpitakse (spikker,mitte segi ajada õpetamisega) elektroonikat -totehnikat sedasi. Kirjapilt muutmata,
Tegelikult, naerda pole siin midagi. Kes siis Cum Laude peale naerab
elektriväli
pöördub el.vooluga juhtme juures.
laengu suurus. Tähis I [A] I=q/t; Pinge 2 punkti vahel näitab, milline töö tehakse laengu 1C
ümberpaigutamisel U[V]
iseloomustab juhi vastumõju elektrivoolule, tekib elektroni ja juhi kristallvõre vastasmõju
tulemusel. R[oom] 1oom-takistus on 1oom, kui pinge on võrdne voolutugevusega
Juhtide(metallide) takistus suureneb temp. tõustes. [oom*mm2/m]
Takistustermomeeter.- kasut. Takistuse sõltuvust temp. Purunemiskindel, suurem mõõtepiirkond, ei
sõltu juhile rakendatud pingest ja juhti läbivast voolutugevusest.
pikkusest, ristlõikepindalast, juhi materjalist, temperatuurist. R= (roo)*L/S
madalal temp. muutub nulliks. Toimub kriitilisel temperatuuril.
paigutavad ümber vooluallikas laetud osakesi. Elektromotoorjõud iseloom. kõrvaljõudude
tööd(kõrvaljõudude poolt laengu ümberpaigutamisel tehtava töö ja selle laengu suhe) E[V]=Ak
[J]/q[C]
suletud vooluringis on võrdne elektromotoorjõu ja kogutakistuse suhtega. I=E[V]/R+r
Klemmipinge=pingelang välistakistusel (I*R); allikapinge: E=U(avatud vooluahela korral),
Pingelang vooluallikas: pinge sisetakistusel (I*r)
I=E/R, voolutugevus suureneb mitmeid kordi.
vesilahus; Dissotsiatsioon: molekulide jagunemine positiivseteks ja negatiivseteks ioonideks;
Elektrolüüs: Aine eraldumine elektroodil, elektrolüüsiseadus:elektroodil eraldunud aine mass on
võrdeline elektrolüüti läbiva voolutugevus ja ajaga. (m=kIt) Kasutusalad
galvanosteegia(metallesemetele katete peale kandmine, kroomimine jne), galvanoplastika(esemetest
jäljendite valmist.), Al tootmine, Cl tootmine.
ionisatsioon: normaaltingimustel gaas eletrivoolu ei juhi(puuduvad vabad laengu kandjad, gaas
tuleb ioniseerida. Saab tekitada: temp.tõstmine, UV vi röntgenkiirgus, radioaktiivne kiirgus.
Gaaslahendus: elektrivool gaasides.
Sõltumatu: Huumlahendus (hõrendatud gaasid, valgusreklaam, päevavalguslamp, JOONIS!!!),
kaarlahendus(normaalrõhul, süsielektroodide vahel, valgustid, elektrikeevitus),
kehade teravike läheduses, Püha Elmu tuled)
juhtivustüüp:elektron-aukjuhtivus
liigseid elektrone, pooljuhi nim:n-tüüpi pooljuht, sest philosed elektronid, kõrvalised augud;
elektronid. (JOONISED!)
pooljuhi tüübi kontaktpind(ühepoolse juhtivusega element), Vastupingel, vool toimuks kõrvaliste
laengukandjatega, takistus suur, voolu praktiliselt ei teki; pn-siire päripingel: vool põhiliste
laengukandjatega juhib voolu. Vt JOONISEID
valgustatusest(välisvalguse töölepanek); pooljuhtdiood-hermeetiliselt suletud pn-siire, kasut.
elektroonika seadmetes.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitustMeil õpitakse (spikker,mitte segi ajada õpetamisega) elektroonikat -totehnikat sedasi. Kirjapilt muutmata,
Tegelikult, naerda pole siin midagi. Kes siis Cum Laude peale naerab
Comment
-
Igal aastal oleme lasknud vahtra- ja kasemahla. Üleeile öösel oli lund sadanud ja seda oli ka nõusse sisse pääsenud. Mahl oli täitsa puhta vee maitsega. Lapselaps ütles, et koolis räägiti, et puhas lumi ei tee midagi. Ainult seda kollast lund ei tohtivat süüa.
Comment
-
Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitustSu lapselaps on arukas: ilmselt vanaisasse.
Comment
-
Tuleb välja, et mitte ainult Vene (uus)rikastega ei juhtu huvitavaid asju. Juhtub ka Meerikamaal. Ühelt jänkide elektrikitarride teemaliselt saidilt leidsin sellise väidetavalt tõestisündinud loo.
Ühte pille jm. bändikola müüvasse poodi astus sisse üks mees. Viskas pilgu seinal rippuvatele elektrikitarridele ja küsis müüjalt, et missugune see kõige kallim neist on. Müüja siis näitabki ühte kena stratocasterit. "OK, ma võtan selle, pakkige sisse", ütleb klient, ilma, et oleks pilli isegi kätte võtnud, proovimisest rääkimata. Müüja siis pakibki pilli karpi ja lisab, et annab kingituseks juhtme pealekauba kaasa ja paneb selle ka karpi pilli juurde. Mees maksab arve, võtab pilli kaenlasse ja lahkub.
Järgmisel päeval aga on sama mees koos oma kidraga poes tagasi, ise tige kui herilane - mis nalja te teete, müüsite mulle rikkis pilli, see kitarr ei tööta! Väga imestunud müüja ühendab kitarri võimendi järgi, proovib... Ja tõesti! Peale vaikse sahina ei tule kõlarist mitte kui midagi. Võtab siis kruvikeeraja ja kruvib pilli sealsamas leti peal lahti. Vaatab sisse ja näeb: kogu elektroonika on süsimustaks kõrbenud! Küsib siis ostjalt, et kuulge, mida te selle kitarriga teinud olete? Ostja pahaselt, et no mida ma siis tegin? Midagi erilist ei teinud. Tahtsin lihtsalt mängida nagu elektrikitarri ikka mängitakse! Ah jaa, see asi ka veel, et see juhe, mis te mulle kaasa andsite, oli ka praakjuhe, sel oli pulkpistik mõlemas otsas. Aga elektritöid ma tunnen ja selle vea ma parandasin ise ära, lõikasin ühe pulkpistiku otsast ära ja panin tavalise kaheharulise asemele nagu seal olema peab. Panin juhtme ühe otsa pilli külge, teise kenasti seinakontakti, aga kitarr tööle ei hakka, tee, mis tahad!
Comment
-
Selliseid kahjuks on ja sünnivad aina juurde ja üldine diagnoos on neil haritamatus, mida põhjustab liigne eneseimetlus, pinnapealne mõtlemine, liigne rutakus. Kõige hullem, kui neid peetakse kõgetel kohtadel inimeste poolt spetsialistideks. Aga ka debiilist võib asja saada, kui ta võtab raamatu kätte ja tahab seda lugeda ja oleks enda suhtes kas või natukenegi enesekriitilisem. Aga ma ainult rõhutan, et võib, ei pruugi aga võib. Antud olukorras kadus mul sellist inimest tundma õppides usk ka asutuse juhataja vastu.
Olen püüdnud mõista anda, et selleks vaja vaeva näha, on igasugused raamatud, koolid, erialad, kadalipud, lõpuks sildid, uksed ja ka lukud, et välistada selliste inimeste poolt tehtavat tervise ja rahalisi kahjusid.
Kahjuks poliitikasse saamine on ainult istekohtade ja häälte künnistega piiratud. Vanuse alampiiri võiks tõsta, erialased teadmised, IQ, arstlik kontroll jne.Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.
Comment
-
Svago mahla teema jätkuks väike õpetus ajakirjandusest, tundmaks ära milliselt puult mahla lasta. Kas tõesti on kadunud ka elementaarne oskus puid eristada?Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.
Comment
-
Esmalt postitatud wer1 poolt Vaata postitustKas tõesti on kadunud ka elementaarne oskus puid eristada?
Comment
Comment