Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

sai siis täna gaasipliidi särtsu mõõtma mindud...masin, mis ei tohix yhtegi heli teha tegi kena yhtlase piiksu ja nyyd näitab, et kõike on -1V

kunagi, kui avastasin, et vool on yx imetore asi...
    akkasin õe lampi parandama omastarust - tegelik viga seisnes selles, et sokkel oli lihtsalt puudulik...
    akkasin mina siis sokli sisemust uurima...ja no mis te arvate millega...ikka vanade heade näppudega, teises käes muidugi pirn...
    unustasin miskipärast näpud soklisse ja käskisin lambi tööle panna...
    pirn teises käes põlema ei läinud ja selle asemele tuli uus muretseda!

Comment

Oi tuli kohe meelde, kui ma olin kahene. Kodus oli üks pikenudsjuhe ilusti teibiga ära parandatud ja puha. Mina loomulikult nokkisin teibi maha ja pistsin näpud vastu traati. Mäletan, et lendasin pikali ja valus oli.

Siis ükskord läks 330v konde kogemata töötava skeemi vastu. Täpsemalt LED-i ja mingi muu julla vahele. LED-ist jäid järele ainult elektroodid...

Ning nüüd eelmine nädal tahtsin teada, kas kolb on veel kuum. Panin näpud ilusti vastu otsa. Oli kuum ja kohe vägagi- juhe oli veel seinas!

Praegu rohkem meelde ei tule...
      Kui kellegil on ära anda vanu TÖÖTAVAID arvutikõlareid Tallinna piires, siis saatke erasõnum. Peamine oleks et võimendi töötaks.

Comment

umbes 2 aastata tagasi, olin elektroonikas nõrk, katsetasin pahaaimamatult erinevate asjadega, ning juhtus ette vene värvitelerist üks pinget tõstev trahvo, sellele siis vanast toiteploki sarnasest seadeldisest 9V sisse ja lüliti vahele. siis pidin korra ära minema, tagasi tulles istusin voodile, täpselt trahvost väljuvatele juhtmetele(jalas muidugi lühikesed püksid), ja hakkasin lülitit klõpsima....särakas oli ikka väga mõnus.
        tel 53729764

Comment

see on lõbus teema siin..

ise torkasin lapsena vanaema juures mikromootori (no selle 4,5voldise) peente juhtmetega seina ja pärast imestasin, miks ma laua all pikali olen...

koolis olime ägedad elektroonikud, meisterdasime pika juhtme ja pistikuga lüliti, et tunni ajal voolu ära lasta... kutt, kes vajutama pidi, vigises natuke ja tuled vilkusid aga vool jäi alles... (tegelikult olime ise mõned päevad varem sama korgi asemele raudnaela pannud, sest see klass oli meie raadiosõlmega sama kaitsme peal).
          (kooliraadiod ongi vist igal ajal elektrihuvilisi tegelasi koondanud )

töö juures üks testimees sai kaitseprillide kasulikkusest teada , kui sisselülitatud toote väljundklemmid kokku puutusid... pinge 54V aga seal taga on 15tk 10 000mkF kondekaid . mina teda selle laua taga ilma rohkem prillideta töötamas ei näinud

Comment

sai just joodetud ja jootekolvi toitejuhe oli 6 juhtmega(4 telekat,2 videomakki,jootekolb) sassis, jootsin senikaua kuni juhe jäi liiga lühikeseks, no jah- saba seinast ja harutama. jootekolb kukkus maha ja unise peaga võtsin kuumast otsast kinni. nii hoidsin seda 15 sekundit,samal ajal harutasin teise käega juhtmeid, kuni kärsahais ja valulöök käelabas lõid pea selgeks...
            -Artificial_Intelligent-

Comment

elektroonikute asi ju käed kuuma ega külma ei tunne...
              Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
              Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

elektroonikute asi ju käed kuuma ega külma ei tunne...
                Endal kah kohati igasuguse keemia, liimide ja muu jamaga solberdamisest näpuotste nahk sellises seisundis, et temperatuuri nendega hästi ei tunne. Kolvi kuumust on hea hinnata, tõstes selle nina alla, seal on tundlik piirkond, mis tajub hästi sooja. Paar korda olen unise peaga kolvi liiga lähedale tõstnud.

Comment

väiksena käisime onul külas ja tal oli millegipärast (värvide kompenseerimiseks) teleka peale magnet pandud. Kodu jõudes otsisin kiirelt suure magneti ja viskasin kah telkuotsa... isa sattus varsti pääle ja tegi tuti-tuti aga tuhm värvilaik jäi ekraanile veel aastateks.
                  Beers of Estonia

Comment

Originally posted by R.I.P@Nov 9 2005, 11:05
                    Kolvi kuumust on hea hinnata, tõstes selle nina alla, seal on tundlik piirkond, mis tajub hästi sooja.
                    Ise teen täpselt sama asja, ükskord keegi sellepeale küsima, et mis ma seda kolbet nuusutan. :-P
                    ja madalaid temperatuure mõõdan ka ülahuulega.
                    Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                    Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Praegusel ajal tegelen unetutel hommikutundidel AVR-i katsetamisega/progemisega.
                      Noh mõtlesin, et teen endale vinge makettplaadi.
                      Ladusin AVR-i kõrvale siis hunniku k155 seeria (neid oli võtta , seepärast) trigereid, dekoodri, multipleksori.. 16 sisendit/väljundit, lcd.. Vedasin ilusti kõik siinid( juhtmekiust...tähistasin ära. Jootsin kivid sisse ja...ei tööta.
                      Kõik oli nagu õige aga ei tööta. kivi progeda laskis...
                      Tuli Digital, vaatas üle, nagu ok. Sai viga otsitud...ja selgus.
                      Olin kõikidel k155ir15 (d trigerid) sisendid ja väljundid omavahel ära vahetanud.
                      Väljundid siis ilusti lühistasid avr-i siine .
                      Mul oli pärast seda nii paha olla.... Sai need trigerid lahti lõigatud ja ennäe - töötaski.
                      Kui nüüd need kivid õigetpidi paigutada, on vaja ülejäänud otsad teispidi panna ja mitte vähe....

Aga siit moraal : enne, kui midagi plaadile tinutama hakkate (või üldse kavandama)

kontrollige kindlasti jalgade asetusi ja mitte lugeda suvalisi koibasid peegelpildis
                      Maksab valusalt kätte.
                      Krt... pea nädal aega tegin seda plaati.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Peegelpilt on tore asi Ehitasin kunagi "jooksvad tuled". Skeemis oli 3 kivi ka (brošüürist "Samm raadioelektroonikasse 1." lk. 28...31). Kõik oli hea ja ilus, aga peale trükkplaadi valmimist selgus, et ma olin plaati valelt poolt "vaadanud". Tuli kõigil 3-l kivil jalad pahupidi pöörata Õnneks ei murdunud ükski jalg operatsiooni käigus ära ja asi sai ikka eluvaimu sisse...
                        Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Ei tea , kas otse teemasse aga lugege vaid neid kommentaare. Ja lõbus õhtupoolik garanteeritud.
                          http://www.delfi.ee/news/arvutiuudised/arv...&com=1&s=1&no=0
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mnjaa. Tuleb välja, et olen õigusega DELFI'st suure kaarega mööda käinud. Midagi putitades on neid nõuandeid järgides õhkulaskmine garanteeritud. Selle "diplomeeritud" spämmi hulgast iva väljanokkimine eeldab asja tundmist (= foorumit polekski eriti vaja). Tevalo foorum võib rinna kummi ajada. B-)

Üks tobe kujutluspilt tuli kah vahepeal:
                            Olen mõnda aega erinevate LINUX'itega mässanud, et BSA peale jalaga ukse lahtilöömist lohutamatult nuttes ära läheks. Kujutan ette, kuidas kliendi nähes näiteks autoraadio muukimist lõpetades hiirekursori "Kill Client" peale lohistan. Mille peale klient vaikselt ukse poole hakkab nihkuma, ise pomisedes, et tuleb mõni teine kord uuesti, kui ma leebemas tujus olen. Karm värk see LINUX!
                            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Kunagi sattus mullegi üks 700 seeria värvitelekas kätte. Mingi toitepinge oli puudu.
                              Sai siis üks KD105 diood lahti joodetud, vist vahetamiseks, täpselt ei mäleta. Diood oli kuskil poolperioodalaldis igal juhul. Panin siis aparaadi katsetamiseks käima - mõnekümne sekundi pärast kuuldus susin ja plaksatus, umbes nagu püssipauk. Mingi plastmasskattega elektrolüütkondekas oli pealt lõhki. Mõtlesin, et vana telekas, võib olla, et selle pärast oligi too diood läbi. Ega juhtunu pärast kaua ei oodanud: uus kondekas asemele ja toide külge. Kui teist korda kõmakas käis,
                              oli selge, et diood valet pidi.

Teine lugu selle kohta, kuidas M830 pöördlüliti kontaktidest, mõnedest trükiplaadi radadest ja sellest pinisemise kiibist (mingi opvõimendi vist) lahti sain. Ehitasin katse eksitus meetodil lampvõimendi lõppastet. Väljundtrafoks oli tavaline lampteleka oma ja lambiks 6P36S (vene tähed). Hakksin siis anoodpinget mõõtma, kui trafost kostus ,,ssssssss". Pärast seda tuli testrist natuke suitsu.
                              Aste oli lihtsalt korraks genereerima läinud. Testri parandasin hiljem ära,
                              kuid rohkem selliste värkidega pole tegelenud.

P.S mis need transistorivälimusega asjad tegelikult seal emaplaadil kondensaatorite juures on, mida delfi kommentaarides trinitronideks nimetatakse? Mulle toodi lammutamiseks emaplaat, millel üks nendest ära küpsenud ja mingi väiksem transistor samuti läbi.
                              Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Nali on küll keemia vallast, aga jutuga sain tookord justkui elektroonikasse tüürida...
                                Kunagi elasin maakohas. Majas oli kaks korterit, teisel pool seina elas naabrinaine, kelle välisuks oli teiselpoolt maja. Keemiahuvilisena teadsin küll, et kaaliumkloraati ja punast fosforit (olid veidi saadaval tünnidest prügimäel, kuhu Viljandi Tikuvabrik mõnikord oma jäätmeid viis) on eluohtlik omavahel kokku segada ja kuivalt hoopiski ei või... Seepärast võtsingi kumbagit ainult nööpnõelapea suuruse koguse prooviks, fosfor oli märg ka. Hakkasin neid siis lauanoa otsaga pliidi nurga peal kokku segama, et peale kuivamist proovida kui õrna torkimisega segu paukuma saab... Mingi väike kristall seal segus jäi, otsustasin selle ka laiaks vajutada - krt, niisugune kilakas pauk käis, käsi noaga käis välgukiirusel selja taha ja nuga lendas otsapidi seina sisse... Kõrvad veel pärast tükk aega "ajasid pilli" (vile oli kõrvus)...
                                Aga naabrinaine, tema oli arvanud et midagi minuga juhtus, tuli ümbert maja jooksuga vaatama... Valetasin siis talle et ohh, tohmuskoop kukkus põrandale ja läks katki, just viskasin tükid pliidi alla, nii kahju kohe... Jäi seletusega rahule...
                                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                                X