minut tagasi juhtunust: joodan yhele plaadile juhet peale, mõtlen, et tina peaks juba hangunud olema aga ikka läigib. ootan veel... ikka läigib ok katsun sörmega... tina oli ikka vedel... akkan edasi tegema, aga tunnen et näppuga on midgi valesti: tina oli veel näppu küjes...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused
Collapse
X
-
Minul juhtus selline asi kui katsetasin ühte raadiosaatjat, saatja oli nii võimas, et laual seisvast seieriga testrist TL-4M hakkas ühel hetkel tossu tõusma, kuigi testri külge polnud ühendatud ühtegi juhet. Osuti läks põhja. Hiljem selgus, et testri sees oli hunnik takisteid läbi põlenud, osuti mähis oli korras.
Comment
-
Kle see mustlane ei kõlba kuhugi!Ma küsisin, et kas ma hakkan lolliks minema ja vastuseks tuli: ole kannatlik ja salliv ning sind kroonib edu!?
OK aitab naljast.Tuli meelde poole aasta tagune juhtum, kus siis MOPidel võimendi kaotas temperatuuri stabiilsuse ning jõudevool kasvas lakke.Asi oleks ilusti maha mitte põlenud kui ma oleks viitsinud trafole lüliti ning toitesse kaitsmed panna.Ma lihtsalt ei jõudnud õigel ajal pistikut seinast tõmmata :lol: IRF640/9640 kaks paari põlesid koos paari takistiga.Õnneks ülejäänd võimendi jäi ellu...The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
Oli vaja mõõta opvõimu väljundis olevat passiivfiltrit.
Kuna kivi segas (lm358) ja oli pesaga, siis sai see ilusti pesast välja võetud. Tagasi panin loomulikult valepidi..Käis väike prõks ja kivi töötamiseks vajalik suitsukogus pääses välja väikeste grillimishelide saatel. (toide 30V ja toiteploki voolupiiraja 3A juures)Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Nii kolme-neljaaastasena oli suur huv ,et mis saab kui naelu pistikutesse toppida.Ei mina toast ühtegi pistikupesa ilma titekaitseta leidnud kuid kasutuses olevai pesasid oli kyllaga.Mina siis tõmbasin ühe suvalise juhtme välja ja kukkusin keevitama.Kõigepealt yks nael pistikusse,ei kippu ega kõppu siis seesama nael teise auku ja vat siis hakkas surisema.See nael mul siiamaani alles(mälestuseks).
Comment
-
elan kortermajas. põrandad saepuruplaadist. naela võin panna ükskõik kummasse auhu ja lähmakat mitte mingit. põrand ei juhi...
ärge seda kodus proovige vahel võib põranda nael/kruvi palja talla alla jääda ja siis pole enam naljakas.
sellest ka üks juhtum. oli üks alumiiniumkestaga drell, mille kest pidi olema maandatud, aga kus vene ajal nii kangesti seda maandust ikka võtta oli... seda ma juba teadsin, et õue ei ole mõtet selle riistapuuga minna. toas kannatas ilusti kasutada. puurisin siis mingit pisikest detaili ja olin kükakil maas. mingi aeg hakkasin selga sirutama ja paljas selg lähs vastu keskkütte0 radikat. drell lendas päris kaugele. vedas, et keegi ette ei jäänud
Comment
-
Sai siis üks HP printer ostetud. Ilma adapterita ja kakkusin siis lahti ja susisin toite järgi. 24V asemel sai küll 21V. No esimesel printeril ajasin kohe suitsu välja :S Avastasin, et panin toite valepidi. Tore...sain siis teise kah täpselt samasuguse (koguhinnaga 200raha, hp deskjet 640c isendid). Vaatasin siis ilusti hoolikalt, et keskmine pulk on positiivne ja ääres negatiivne klemm.(katted olid jälle maas ja kodedega plaat rinnast 20cm kaugusel) Lasin siis jällegi 21V sisse ja ei midagi...vaikus. Istusin siis nii paar minutit ja järsku käis suht mõnus litkas ja 1600ukfx50V kode lendas litiga ribadeks :| Mõistatus....hiljem sain tuksis adapteri ja sel ilusti keskmine puilt NEGATIIVNe ja ääres POSITIIVNE klemm....
Comment
-
Vs: Naljakad juhtumised
Esmalt postitatud martinj pooltLeidsin ühest Eesti uudisegrupist järgneva teema.
http://groups.google.com/group/ee.arvutid....f9c72a90fcf12b6
Päris palju "targemaks sain" ja nalja kah. Lugege asi ikka ka lõpuni.
..kus ikka mõnel jätkub viitsimist oma valesid seisukohti kaitsta..
Ühes vene foorumis arutati sarnast teemat, aga veidi keerulisemast küljest. Nimelt videokaardi videoväljundi ja teleka (ning pikselite ja tv-ridade) 'suhetest' erinevatel resolutsioonidel.
Seal oli vaidlejaks moderaator, kes pärast enda kümneid postitusi (ja muidugi valeinfot) sai ise aru küll, et paneb jumala puusse, aga jätkas ikkagi endiselt. Lõpuks oli nii vihane, et blokeeris paar tarka oponenti ja hoiatas, et kui keegi veel kavatseb tema sõnades kahelda, siis kustutab üldse kogu teema ära.
Comment
-
Teistele ka ikka midagi keeratud.
Seadistasime toiteplokke, igavesed suured ja võimsad, paksu metallkesta sees. Üks vennike oli vähe kiiksuga...Tegi oma plokki seal, teine sell lükkas vastaslauast rüüsi vennikese toiteploki alla ja puhus järsku suitsu sisse. Toiteplokist muidugi järsk suitsupahvakas väljas. Vennike ehmus, koos tooliga pikali maas, kukkumise pealt haaras toiteplokikolaka ka kaasa, see lendas üle tema pea, jootekolb ja kõik muu ka põrandal..Sosistas veel seal -põleb, põleb...Võib olla veidi jõhker aga vennike oli seda väärt ka, käis ülemustele pidevalt midagi ette kandmas..
Comment
-
Mnjah!Tuli siis ka üks nali meelde.Seda sai ikka korduvalt kasutatud.Nimelt sai siis ligi aasta tagasi töödatud fotoaparaatide remondi firmas.Seal siis kaamera testi käigus sai vaateaknast sisse piilutud ning lausutud tähendusrikkad sõnad:"Kle siin on mingi julm plekk!A see oled hoopis sina, Peeter!"The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
Lühikkokuvõte laupäevasest tinapanemisest.
Kuna suvilas pärast talve vene telekal kaader hüppas, siis vaja kaadriplokis lüüdid vahetada. Ainuke kolb , mis seal oli , oli veneaegne Moment aastast 1957. Kahjuks viisid tavalise kolvi talvel vargad ära...
Nonii, telekas lahti, konded välja joodetud. siis käis kolvis väike pragin,sirin ja kolvi toitejuhe mul näppude vahel , 628V peak-to peak samuti . Õnneks väike ehmatus.
Nonii, kolb katki, telekas katki jalgpalli (ja mis veel olulisem, seebioopereid ei näe). Aga millega kolvi toitejuhet tagasi joota. Teist kolbi ju pole.
Edasi õpetus hädaabi jootekolvi tegemiseks.
Vajalikud vahendid.
1. Bensiin
2. Tikud
3. Leeklamp
4. Võimalikult jäme vasktraat.
5. Puuhalg (vms kuhu sisse traadi taguosa lüüa kui tahad ise kinni hoida)
6. Pudel õlut
Kahju, et kaamerat polnud.....
Leeklambiga vasktraat tuliseks ja 10 sekundit kannatas joota. Kolb sai parandatud, telekas sai parandatud, kõik õnnelikud.
Ahjaa, alguses proovisin lihtsalt tikutulega joodetavat kohta soojendada ....Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Kui nii modernseid vahendeid käepärast pole, saab ka lihtsamalt.
Puuhalg, 4 tolline roostes nael, tuli pliita all, tablett aspiriini.
Kraabid tabletist mõõdukalt puru tinutuskoha peale, lööd siis naela puuhalust läbi et ikka terav ots saadaval oleks, ajad pliita all tuliseks ja annad aga minna.
Sai kah telekas lapitud, üllatavalt kaua püsis nael sulatusvõimeline.
Kõige nadim varint millega tinutanud olen, on juuksenõel mis gaasipliita peal punaseks aetud.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Sai ühte ~10 aastat tagasi valmistatud külmkapi-suurust laboratoorset aparaati parandatud. Enne mind oli sellest "moderniseerimislaine" u. 2 aastat tagasi üle käinud ning mõned päris huvitavad montaazilahendused:
USB juhe ja suvaline toitejuhe olid omavahel kokku tõmmatud kõigepealt kleeplindiga, kleeplindi peal oli termorüüz. See pundar oli omakorda kaablivitsaga kinnitatud oomega kujulise kinnitusklambri külge. Kinnitusklamber oli korpuse külge keeratud kruvidega, millede pea all oli kõigepealt tavaline seib, siis vedruseib, siis tähtseib ja siis veel üks vedruseib.
Juurde oli lisatud montaazplaadil skeem, plaat oli pandud alumiiniumist karpi. Karp oli seest vooderdatud paksu paberiga. Paber loomulikult hallitas.
Mõned juhtmed olid tinutamise asemel kokku sõlmitud. Mõnel pool oli isegi tinutuskolbi kasutatud. Kohati oli kasutatud juba tuttavat teip all-termorüüz peal skeemi (korpuse vms. vastu hõõrdumise kaitsmisega oli sellel kõige vähem pistmist).
Minuteada "moderniseerisid" seda aparaati kõrgharidusega elektroonikud.
Comment
Comment