Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Naljakad juhtumised

Kui jutuks tuli siis mul näiteks oli selline asi et ykskord õhtul hakkas järsku pinge ühe faasi peal kõikuma, laes lamp läks tumedamaks ja arvuti hakkas resasid tegema. Mis siis ikka, arvuti saba seinast ja kilbist vool välja ning hakkasin siis viga otsima, ehk on kuskil bad connection vms. sai siis oma tund aega harukarpide mõõda käidud kuid tolku mitte midagi. Lõpuks tuli välja et naaber just keevitas sellel ajal. Ja ma olen oma liini peal esimene tarbija.
    Wtf?

Comment

jajah see keevituse värk on kah väga põnev tõesti.Kui väljas keeviati,siis toas oli tunne,nagu võrgusageduseks oleks 2 Hz .Ahjaa ja kord läks seal elektrikilbis midagi nihusti(peale äikest vist) ja siis oli võrgupinge mai teagi 380 ehk(kindel pole) aga igatahes pirnid laes särasid ülieredalt ja päris mitu läks läbi kah.külmik hakkas kole kahtlast häält siis tegema ja üleüldse tarisin kõik elektroonika seinast välja(telekas,raadiod,arvuti).Isegi telefoni ei julgenud laadida.Ühesõnaga mis siis oleks saanud,kui uus külmik,korralik 6-7 keeqne arvuti ,mikrouun jms persse oleks läinud.Ega jah vaevalt,et keegi asja kompenseerinud oleks...
      otsija

Comment

Sain suveks tööle ühte elektroonika firmasse, igasugu nipet näpet töid tegema.

Ükspäev siis öeldi et ma testiks mõned plaadid ära, no nii 800tk. Lihtsad kah, paar takistit ja LED'i.

Olin enne kah seda teinud ja ette mulle enam näitama ei pidanud. Oli siis DC toiteplokk ja tester, tester oli küll üks teine.

Nii siis ühendasin juhtmed ära ja lükkan plaadile juhtmed külge- ei kippu ega kõppu. Mõtlesin, et teine tester, et äkki sellel midagi viga. Näppisin siis seda, peaks nagu õige olema, aga ikka ei näita midagi.

Siis ühel hetkel hakkan vaatama... tuleks nagu toiteplokk kah tööle panna!

See on ikka tõsi, et asjad töötavad hulga paremini, kui nad on sisse lülitatud!

Comment

Esmalt postitatud andmets poolt
          Kõikumine oli 193.0V....236.4V
          Mingi vanema standardi sisse, kus 220V +10% / -15%,
          mahub see +7,5% / -12,3% isegi ära. Toimub aga järk-
          järguline üleminek 230V nominaalpinge peale.

Tuttav ehitas kunagi lampidega lühilainetransiiveri.
          Hulk aega vaevles mõõteriistadega ja režiime mõõtes,
          enne kui taipas et lambid unustanud pesadesse panna...
          viimati muutis kasutaja fre; 24 m 2006, 22:31.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

üks halenaljakas ka sekka:

nimelt SkyPlusi fänina kuulan seda jaama suht koguaeg ja paar päeva tagasi puutus mu kõrvu reklaam, kus naine meela häälega räägib:
            "Pärast pikka ja väsitavat tööpäeva on hea oma pingeid ja PATAREISID VANNIS LAADIDA! Seepärast tellisin mina oma vanni Wabost!"

Õumaigaad, kar reklaamifirmas on idioodid või vannitootja on millegi eriti vingega hakkama saanud?
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Ei.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Mul juhtus selline asi, et pistikupesa seina sees süttis põlema ja ma kustutasin seda klaasitäie apelsinimahlaga...
                -Artificial_Intelligent-

Comment

Re: Vs: Naljakad juhtumised

ja tulemus?

Comment

ülessulanud pesa ja metsas automaatkaitselüliti.
                    -Artificial_Intelligent-

Comment

Sain just 9 korda lühistatud 350v 100mikrofaradisest lüüdist kümme korda litri kirja, kui üritasin näppudega selle mutrit ära kruttida, see oliju lõdvalt. Siis võtsin näpitsad, kruttisin mutri ära( kaks laksu käis) ja viskasin selle kondensaatori soolvette.
                      -Artificial_Intelligent-

Comment

70 aastate pölütehnikumi elektrotehnika laboris: keegi näitsikust õppur ühendas trafo tagurpidi ja sekundaarmähis kärssas läbi. Juhendaja andis talle traadirulli: ise kõrvetasid, ise kerid uue. Toob hiljem näitsik trafo juhendajale, ei tööta. See paneb testri külge: sul on katkestus sees. Näisik: ei saa olla, sõlmisin korralikult kokku.
                        Juhendaja: misasja sa sõlmisid.
                        Näitsik: mul sai traat otsa, kerisin musta niidiga edasi, aga korralikult sõlmisin kokku....

Comment

Eile helistas vanaema mulle ja kurdab, et muusikakeskus ei mängi enam cd-sid.
                          Noh juhendan siis telefoni teel, küsin kas juhtmed taga, puldis patareid korralikult, kas vajutab ikka õigetele nuppudele jne...pool tundi telefoni teel jamamist ja ei midagi.
                          Õhtul helistab mulle ja teatab võidurõõmsalt, et ta sai tööle, põhjus - oli pannud plaadi valepidi sisse (kusjuures mitte sellise kus mõlemad pooled kirjadeta)
                          No mina naersin vähemalt ennast herneks, sest tuli meelde, kuidas üks minuvanune sõber oma sünnipäeval samuti plaadi (kusjuures originaali, pooled selgelt eristatavad ) sanga sisse valetpidi pani

P.S neid kirjadeta mõlemalt poolt ühesuguseid toorikuid olen mina kah valepidi sisse toppinud.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ära irwita midagi, ma mingil autoraadiol nägin hiljuti cd-auku, mis tahtis plaati vale pidi
                            Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

See jääb juba aastate taha, kui kaabel-tv-d polnud ja kollektiivantenn TV1, MTV3, Neloneni ja SVT-d ei näidanud. Oma antenn oli akna taga ning seda pidi vastavalt kanalile siis Soome ja Tallinna torni poole keerama. Ühel halva ilmaga õhtul jäin antenniga pikemalt vehkima, et paremat pilti saada. Käsi oli aknast väljas, ise vahtisin tuppa ekraani poole. Sain pildi ette ja filmi vaatama, kui akna all autopasun varsti tuututama hakkas. Vaatasin viimaks aknast välja - möödasõitnud taksojuht oli arvanud, et ma teda viipasin ja ootas kannatlikult pea veerand tundi. Antenni kruttides nägin küll, kui ta akna alla sõitis, kuid ei osanud seda endaga seostada. Mõni aeg hiljem juhtus sama situatsioon, vaid selle vahega, et taksojuht nägi maja ette sõites vehkimise tegelikku põhjust ning lahkus kohe tagurdades maja eest.
                              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                              ATiP1pN4XeM

Comment

Seda cd-plaadi valepidi paneku juttu olen ise ka kohanud... Tuli üks vanema generatsiooni sugulane kurtma, ise nii õnnetu, et tal cd-plaadi teine pool ei mängi...
                                Aga veel parem lugu oli selline... Toodi remontida üks cd-sang. Mingi hiina sodi, vene suht seniilse vanapaari käes paar aastat olnud raadioks. Said siis ühel päeval ühe cd-plaadi ja kohe proovima. Ei mängi... Papi hakkamist täis ja võttis sanga pulkadeks laiali aga kokku ei osanud enam panna, nüüd enam raadio ka ei tööta. Võtan siis mina ka laiali... Tõesti ei tööta, trükkplaadil kasseti kirjutuskaitse lüliti ja trafost tuleva toite pistikud omavahel risti pandud, olid samasugused pesad. Lisaks veel kilekotitäis lahtisi kruve ja lahtiselt paar sees olevat plaati tagasi paigaldada ja ellu ärkas. Tookord oli probleemiks, et vanapaar ei teadnud läätse kaitsvat "remove before use" kirjadega papitükki ära võtta...

Comment

Working...
                                X