Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Ega jah molu teeb palju jama tegelt ka arvutis.
    Eriti mõne saasta helikaardiga või teab mille pärast ta nii teeb.
    Kui hiirt liigutada, siis kõlaris kuulda, et siriseb sama ka siis kui mõne akna avad või minimeerid. Endalgi sama jama olnud, et võim siriseb, oli vist TDA2003 peal tehtud (foorumis ka teema, u. 2004a) ja aru ma ei saanud miks ta siriseb kui muusika ei mängi. Juhuslikult lülitasin molu välja ja jäi vait. Võim ise oli papitüki peale ehitatud ja molu all kohe lahtiselt.

Pange mobla molu juurde ja vaadake mis molu teeb, kui mobla leviala otsib/testib või kui keegi sisse helistama hakkab. Aga muidugi see on teine teema.

Comment

Ehitasin siis elektri rolleri laadimis/seadmete toite plaati. Sisaldas see ka 20A 12V muundit. Lasin plaadile toite et muunduri olukorda uurida, nii 30V kanti 230V asemele. ok 1A läheb kuskile, vaatasin mis kuumaks läheb. Hmm juba 2 amprit... 3,3A toitekas piirajas ja kuskile ikka läheb kogu mats, väljund konded külmad,midagi tarurpidi pole, transid dioodid külmad, hakkasin juba uskuma et eneriga kadumisse kui käis kabuum. Krt 350uF 400V lüüti ei tülnud üldse pähe katsuda sinna see energia läkski. Kusjuures tegemist oli õigetpidi peal oleva kondega. Lihtsalt vist vigane aga no Epcos ka, ei leidnud Nichoni rohkem kodust ja sai ta sinna pandud. Lisaks polnud Epkose kondel kaitse elementi mis katki läheb enne kui rõhk väga suureks läheb. Peale Epcose jääkide eemaldamist oli tyhijooks 40mA ja 12V toiteka väljundis olemas. Ainuke et plaat tuleb igaks juhuks pesust veel läbi lasta sest seda elektrolüüti kõik kohad täis
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Huvitav, kas ELFAST "Айдас" ehk "Эльфа-20" makke ka saab
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
            Ega jah molu teeb palju jama tegelt ka arvutis.
            Eriti mõne saasta helikaardiga või teab mille pärast ta nii teeb.
            Kui hiirt liigutada, siis kõlaris kuulda, et siriseb sama ka siis kui mõne akna avad või minimeerid. Endalgi sama jama olnud, et võim siriseb, oli vist TDA2003 peal tehtud (foorumis ka teema, u. 2004a) ja aru ma ei saanud miks ta siriseb kui muusika ei mängi. Juhuslikult lülitasin molu välja ja jäi vait. Võim ise oli papitüki peale ehitatud ja molu all kohe lahtiselt.

Pange mobla molu juurde ja vaadake mis molu teeb, kui mobla leviala otsib/testib või kui keegi sisse helistama hakkab. Aga muidugi see on teine teema.
            Arvutid võivad samuti huvitavatele teguritele reageerida... Minu arvuti näiteks on mõnikord CB raadiojaama signaalile reageerinud - et niikui saatele lähen, nii brauser muudab teksti suurust, Winamp kargab lahti või teeb masin koguni shut downi Viimasel ajal on selline pull, et kui oma toas midagi pistikupessa panen, siis arvuti lülitub sisse.

Comment

Läksin siis hiljuti Lõunakeskuse euroniks kauplusesse, küsisin: "Tere. Milliseid AA akusid on teil pakkuda" Vastus :"1800 mega amper tundi ja 2700 mega amper tundi" Lahkusin vaikselt muiates.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

sa oleks pidanud eurootikutele vastama samaga ja oleks pidagud nõudma gigaampetunniseid akusid
                ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Gigaamprised ja teraamprised on ikka paremad kui megased No tere talv, aga kui töötad sellises kohas peaks ikka suurustel vahet tegema
                  Kogun vanu emaplaate ja mälusid. Tartus tulen ise järgi. 5689 seitse 375

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
                    1800 mega amper tundi ja 2700 mega amper tundi
                    Lahkusin vaikselt muiates.
                    Ja kui Sa oleks natuke vaevunud selgitama mis pisike vahe on suurel tähel ja väikesel tähel,
                    oleks tulevikus elu parem, taevas sinisem ja akud suuremad.

Minu keedupott.

Läksin eile ostma induktsioonpotti. Ei teadnud milline see täpselt on. Noor näitsik küsib, kas keraamilisele pliidile. Mina, et ta on nagu keraamiline küll, aga seal on veel mingi oma nipp juures. Läksime siis koos leti juurde, seal oli natuke vanem naisterahvas, teadis et "see" on ainult "need" fimad ja otsis välja paberi. Seal oli ilusti kirjas milline märk peab potil olema.

Teate? Mina nüüd tean - nagu induktiivsus skeemil. Nüüd teate?
                    Jäi siiski ostmata - see, kes kõike juhib, tahtis ka näha.
                    Ikkagi tema kapsamaa.

Aga õhtul oli kõik nagu ballil - näitsikud naeratasid, seblisid ringi, potid toodi ritta ja asi jõudis ka natuke hinna kallale.

Aga pott oli tõesti tore - isegi vesi läks sees keema.

Comment

Mul üks Estonia 008. Sellel on lõppvõimud kõlarites ja nende toitepesad 220v raadio taga. Korra tuli mõte, et prooviks väikseid 4w kõlareid otse, ilma lõppvõimuta järgi pista. Nojah paningi, mitte audio väljundisse, vaid otse 220- sse. Eks need pesad pisut suuremad ja hakkavad paremini silma. Ei tea kus mu mõte siis parasjagu ringi uitas. Üheksa korda mõõda ja üks kord lõika.

Comment

Ja milline oli tulemus?
                        Narva oli ikka hästi kuulda?

Comment

Mnjah seda toitepesade kasutamist olen ennemgi kuulnudTehnikumis üks tarkpea seletas nagu tõsijuttu, et Estonia-010 eelvõimendile ei tohi kõlareid järgi panna! Sealt tuleb kogu aeg nisuke "tjumm", et hambad värisevad! Teadupärast on neil tagapaneelis 4...5 pesa, igaühel kiri 220B...
                          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                          Projektide pildid
                          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud tagahoovis poolt
                            Mul üks Estonia 008. Sellel on lõppvõimud kõlarites ja nende toitepesad 220v raadio taga. Korra tuli mõte, et prooviks väikseid 4w kõlareid otse, ilma lõppvõimuta järgi pista. Nojah paningi, mitte audio väljundisse, vaid otse 220- sse. Eks need pesad pisut suuremad ja hakkavad paremini silma. Ei tea kus mu mõte siis parasjagu ringi uitas. Üheksa korda mõõda ja üks kord lõika.
                            Selleks kasutadakse sobitustrafot.

Pärapõrgus elavatel inimestel on palju õppida minu käest ja mina õpin omakorda linna inimeste käest. Nimelt, on üks tinutuskolvi juhe, ühes otsas on Euro nõuetele vastav maandusega tepsel ja teises otsas on "isane" oktaalpesa .
                            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

head riistad ,õppinud mehed...
                              ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Induktsioon pliidiga lihtne, magnet kaasa, kõigele millele külge hakkab sobib. Ise sai ka selline imemasin majapidamisse muretsetud. No ja kuna vaja ka vanu panne kasutada siis selline tuletõkke plaadist ja terasest kettaga sai ka Al asjad tööle(raud kaotab magneetilised omadused kuskil 600C juures ja temp enam ei kasva).

Comment

Working...
                                X