Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mõtlemist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mõtlemist

Mõtlesin et panen üles juhuks kui keegi müüa pakub sama asja. Lugu algas nii et ettevõttes kus töötan oli arvutit vaja. Osteti kasutatud Dell Optiplex GX280. Pandi juhe seina. Fan töötas täis pööretel, pilti ei ilmunud. Küsiti minult nõu ja netist otsides selgus et sel mudelil on tüüpviga " turbofan sündroom".
    Soovitasin tagasi saata.
    Infiks niipalju et keegi kohapeal masinat ei näppinud seest, lihtsalt sai sisse kiigatud et midagi lahti pole. Mingeid lisakaarte ei paigaldatud jms, polnud vajadust, kontori trükimasin.
    Veel infoks et samas majas on kümmekond ettevõtet-Teaduspark ju.
    Kõik lahenes hästi muidugi, raha saadi tagasi, tsekk antakse ka tagasi raamatupidamisest. Elioni kasutatud masinate hulgast leidus küll 2x kallim kuid töötav IBM masin.

Kiri:

Tere!

Mõtlesime siin selle asja üle ja läheme asjaga edasi. Tshekile tulen ise järgi sellel reedel, helistan ette, postiga saatmist ei taha. Ma ei ole mingi ori, kes peab paaril päeval kodus passima valves, mil postimees tähitud kirjaga suvatseb tulla ja tavaliselt helistab alles siis kui juba väravataga passib.

Testisime selle Dell Optiplex GX280 emaplaadi täielikult ära, emaplaat on suhteliselt surnud, BIOS bootloader käima ei jookse, masin läheb avarii reziimi nagu autos katsetades esmaspäeval. Protsessor oli korras, kõik mälud samuti, asi, mis muudab voolu väljastab õigeid pingeid ja teise samasuguse masina peal töötab. Mingeid külmjooteid protsessori socketi all ega juhtsildadel ei esine. Suure tõenäosusega on surnud vähemalt lõunasild. Arvuti on kas sihilikult läbi aetud või ebateadliku kasutuselevõtu tagajärjel rikknenud. Te ei ole mulle kõiki asju ilusti ära rääkinud, see sai mulle suht kohe selgeks. Õnneks töötab meil seal samas majas tuttav inimene, kes meid veidi valgustas vajaliku infoga.

Siin on paar tõenäolist varianti, et kas masin ei sobinud kas või sellepärast, et PCI siinile minev kaart ei mahtunud kõrguse poolest sisse vms. ja selle tagastamiseks oleks parim argument, et arvuti ei tööta ning seda viga oli juba lihtne korraldada. Teine variant. Keegi teie seltskonnast eksis arvuti kasutuselevõtul mingi elementaarse reegli vastu, kuid isegi töötavasse arvutisse PCI kaarti pannes ei tohiks emaplaat täielikult nässu minna.

Annan asjaajamise edasi ilmselt järgmise pädeva inimese kätte. Loll viga sai tehtud sellega, et ei demostreerinud autos arvuti töötamist enne müüki ja et andsin viimane kord teile raha tagasi. Need on andestamatud vead! Lootsin,et emaplaat ei ole täielikult läbi...

Edu!
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2013, 16:56.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Vs: Mõtlemist

Kui see pole müüja mustamine, siis mis see on?

Võibolla halb juhus ja tõesti transpordil läks miskit nihu. Täiesti mõistetav ju, miks müüja pahane on. Mõtle, kui sina müüksid arvutit, kodus testid ilusti ära, kõik OK. Aga ostja väidab, et katki ja saadab tagasi. Pahameel ju täitsa põhjendatud.

Comment

Kasutatud asjade ost-müük ongi riskantne, nii ostja kui müüja poolelt. Pole välistatud juhus, kus masin enda juures käitub ilusti ja kliendi juures mitte. Tahtliku masina rikkumise fakt tuleks siiski müüja poolt tõendada. Interneti järgi on selle masina tüüpveaks punnis kondekad emaplaadil.
      Kuidas garantii kohapealt oli kokku lepitud? Eks sellest tuleb lähtuda... Jutu järgi aru saada, et tehing oli kahe juriidilise isiku vahel.

Comment

Kui ma müün DV6000 näiteks siis on ilmselge et see võib olls kehvast partiist ja homme vedru välja visata.
        Konded on 1 põhjus, teine on et masinat ei puhastata, asi kuumeneb ilma toestuseta PCB prose all paindub kõveraks. Sarnane vastus tuli üsna mitmest foorumist.
        Garantii lepet vist ei olnud aga osteti töötav arvuti.
        Point oli et kohe hädaldama. Sealt ka kahtlus et max vahepeal eluharjumusi muutnud. Saan aru et vb tõesti sai viga trans ajal, aga veendumus et kõik ostavad arvuti selleks et kirvega kallale minna ja siis müüjale tagasi anda öeldes et ei tööta. Enamjaolt kui öeldakse et ei tööta siis ei tööta.
        Samas eks see sõltub seltskonnast kellega igapäevaselt läbi käiakse, sealt ka eeldused. Mulle tundus veider selline käitumine. Ise harjunud veidi teistloodi, yldjuhul ei tehta tynga asju lõhkudes, ei yrita keegi vastutust ära lükata, ei varastata ega peteta.

Aga mis mul palju seletada, polnud ostja ega myyja. Eks osapooled ise lahendavad:P.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Kui sa kedagi mustata ei taha siis kustuta nimi ära, või too ostja oma ka välja.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kasutatud eseme müük ja ost on seotud igasuguste riskidega , sõltumata müüja või ostja nimest. Selline teema püstitus sobiks rohkem mingi kollase ajakirjanduse teemaks.
            viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2013, 17:00.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Just.
              Ettevõte oli karuteened.ee teeb koostööd visitret.com nimelise kohaga.
              Vasaraonu. Minupoolest võid teema vabalt kustutada kui leiad et pole vajalik, ega ma ise polnud ka teema hariva osa olemasolus kindel.

Comment

Working...
              X