Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päike, kui energia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Päike, kui energia

See on kindlasti väike, aga eks see katsetamiseks ole. Vaheseina kohta oli enne ka siin teemas vastus miks see hea pole. Torud toon ma läbi akna ilmselt, toal on suur akent, kus väike osa on avatav sinna saab ilusti plaadi teha ning torud läbi tuua, ei kaota eriti valgust ka ära.
    Videovalve, Arvutite remont, Graafiline disain
    https://web.facebook.com/DataWireOU

Comment

Miks see siis täpsemalt hea ei ole? See et klaas jahutab õhu maha, pole nagu päris see, sama hästi jahutab ta seda õhku mis toru ümber on. Tähtsam on asja tuule eest kaitsta, see klaas läheb ju ise ka soojaks. Muidu võiks ju paketti kasutada, aga siis ei jõua soojus kasti sisse, siis peaks hakkama uurima erinevate materjalide neeldumisspektreid et leida midagi mis vabalt soojuskiirguse läbi laseks.
      Pool kilovatti ruudule on ka liiga optimistlik, ma arvan et sellise asja kasutegur on sarnane päikesepatareile.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

ilmselt tasuks viidata selle teema idee algatusele: http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=28200 siis inimesed teaksid ennast juba kurssi viia

Comment

TM Kodu&Ehitus detsembrikuu numbris oli selleteemaline artikkel. Katsetati vist viit erinevat isetehtut päikesekollektorit.

Comment

Ei leidnud selle artikli avaliku versiooni? Keegi äkki teab jagada?
            S A C
            Siberian Audio Concept

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
              Miks see siis täpsemalt hea ei ole? See et klaas jahutab õhu maha, pole nagu päris see, sama hästi jahutab ta seda õhku mis toru ümber on. Tähtsam on asja tuule eest kaitsta, see klaas läheb ju ise ka soojaks. Muidu võiks ju paketti kasutada, aga siis ei jõua soojus kasti sisse, siis peaks hakkama uurima erinevate materjalide neeldumisspektreid et leida midagi mis vabalt soojuskiirguse läbi laseks.
              Pool kilovatti ruudule on ka liiga optimistlik, ma arvan et sellise asja kasutegur on sarnane päikesepatareile.
              Just täpselt see vahe ongi, et kui mul oli paneel ilma klaasi isoleeriva kihita, siis olin mul hea meel kui ma sain tembi tõusuks 13C ja kui ma panin vahekihi mis ei lasknud enam soendataval õhul vastu külma klaasi käia, sain tembi tõusuks 65C ja edasi. Ja edasi sellepärast, et termomeeter lihtsalt enam rohkem ei näidanud ja paremat mul ei olnud seehetk kusagilt võtta. Esimene tõus 13C oli ise tsirkuleeriv ja teie katse 65...C oli sund vendiga. Tegemist oli siis talvisel ajal mõõdetud tulemustega. Oli sula ja õues temp oli kusagil pluss 2 kuni pluss 4C.

Inglisekeelt lugevatele inimestele palju lugemist ja kes ei jaga siis pilti ikka näeb http://builditsolar.com/
              viimati muutis kasutaja ermats; 29 m 2013, 02:34.

Comment

Ei saa täpselt aru kuidas su süsteem enne ja pärast välja nägi, midagi sellist et enne oli klaas ja nüüd on klaaspakett? Küsimus ongi, et kui sisselaskev kate teha paremini soojapidav kui palju see sisenevat energiat takistab. Muidu võiks ju panna kolmekordse paketi kus selektiivklaasid sees ja argoon vahel, siis ei pääse sealt enam piuksugi välja, aga sisse ka eriti mitte.
                See kas karbi sees on veel mingi lisatoru, see on üks lisa isoleeriv kiht mis pigem halvendab soojusülekannet.

Comment

Esmalt postitatud Allar88 poolt Vaata postitust
                  Ei leidnud selle artikli avaliku versiooni? Keegi äkki teab jagada?
                  Põhiline osa on olemas: http://www.tehnikamaailm.ee/kodujaeh...dex.php?id=366
                  Trükivariandis oli illustratsioone rohkem, teksti võib-olla ka.
                  viimati muutis kasutaja Plinn; 29 m 2013, 13:20.

Comment

...Muidu võiks ju panna kolmekordse paketi kus selektiivklaasid sees ja argoon vahel, siis ei pääse sealt enam piuksugi välja, aga sisse ka eriti mitte.
                    See,mis seal üleval kiirgab on üsna kuum.
                    Tema kiirgusspekter vastab kuuma keha spektile. Selle maksimum on kuskil nähtavas osas.
                    Kui paneme sinna karpi peegli siis kiirgab karp ka tagasi sarnast sarnast spektrit.

Kui paneme sinna karpi "musta keha" siis see neelab nähtava ja hakkab kiirgama infrapunast.
                    Kui nüüd katted on valitud nii et nende läbipaistvused on nendes piirkondades erinevad
                    võib juhtuda et osa kiirgust jääb "lõksu" ja kõlbab kasutada.

Näiteks klaasist kasvuhoones on just seepärast soojem kui väljas.

Absoluutselt must keha on definitsiooni järgi keha, mis neelab kogu saabunud kiirguse.
                    Näiteks pisike auk seest õõnsas keras.

Comment

Ei saa täpselt aru kuidas su süsteem enne ja pärast välja nägi, midagi sellist et enne oli klaas ja nüüd on klaaspakett? Küsimus ongi, et kui sisselaskev kate teha paremini soojapidav kui palju see sisenevat energiat takistab. Muidu võiks ju panna kolmekordse paketi kus selektiivklaasid sees ja argoon vahel, siis ei pääse sealt enam piuksugi välja, aga sisse ka eriti mitte.
                      See kas karbi sees on veel mingi lisatoru, see on üks lisa isoleeriv kiht mis pigem halvendab soojusülekannet.

Mul ei ole pilti enne, aga tegemist oli lihtsalt seest mustaks värvitud kastiga millele oli klaas peale pandud. Auk sisse, teine välja ja kõik.
                      Järgmine lahendus oli selline . Sellel siis järjestus eest vaates: klaas, väike õhuvahe, mustaks värvitud foolium, õhuvahe ja põhjaks oli sammuti foolium mis ei olnud värvitud ja suvaline kapitagune veneaegne plaat. Soojustust ei olnud. Klaas kõige peal kaitseb tuule ja külma eest soenevat musta fooliumi kihti. Musta fooliumi kihi all ja põhja vahel liigub õhk mis soojeneb jahutades kuumenenud fooliumit ja küttes tuba.
                      Soojustusel on ilmselgelt suur tulu, sest ilma soojustuseta oli tunda tagaseina tugevat kuumenemist. Soojustuseks vastu põhja ei julge peno soovitada sest olen kohanud peno sulamist isetehtud paneelis.

Klaaspaketti tasub arvatavasti kasutada selljuhul kui ei kasuta vahekihti ega torusi ega muud sellist asja mis välistavad külma ja sooja osa otsese kokkupuute.
                      Veekütte paneelidel ei kasutata vahekihti sest seal on juba olemas veesärk mis ongi juba soojusneelajaks ja vahetiks.

Comment

Mul juba tuleb sellega 4. suvi. Täiega tasub ära. 2m2, maksumus ~70€, tasuvusaeg ~2a.
                        Siin #27 teemas sellest täpsemalt juttu.
                        Mõtlen kas päikeseveega äkki effektiivsem maja kütta? siis saaks ka salvestada paaki. Kuigi süsteem läheks keeruliseks.
                        Õhuga peab toru olema võimalikult lühike.

Järgmisena tahaks ehitada joogiveekõlbuliku surve all oleva kollektori. Kõige odavam tuleb vist 16mm alupex toru mustaks värvides ja panna sinkavonka klaasialla ja siis tsirkulatsioonipump ajab ringi (vesi käib boilerist läbi)
                        EE orjusest vaba!

Comment

Mul on tekkinud natuke küsimusi klaaside kohta.Kas uv kaitse klaasil mõjutab ka päikselt tulevat nö. soojust? Millist klaasi oleks üldse mõtekas kasutada?
                          http://www.k-rauta.ee/productdata/pr...5527_1_big.jpg see oleks nagu parema isolatsiooniga?
                          või

või üldse tavaline sile pleksiklaas?

Comment

Minul on jällegi mõte ehitada päikesekollektor plekist valmistatud keskkütteradiaatori sektsioonist. Ma ei näe miks peaks olema vasktorudest või aluplexist torudest lahendus parem. Paigaldaksin mustaks värvitud radiaatori sektsiooni sarnaselt vasktorude lahendusele lihtsalt väikesesse pealt klaasiga ja alt 50mm villaga isoleeritud "mini- kasvuhoonesse".
                            Ja ongi valmis. tsirkulatsiooni kiirust muutes saab ju muuta väljatuleva vee temperatuuri . Palun teie arvamusi.

Comment

Tundub et sellise põhimõttega on parima kasuteguriga kollektoriks aken millel kardinad eest ära tõmmata.

Comment

Mul tuli mõte kasutada vanu auto radikaid. Vask on hea soojuse juht ja sealsed ribid väga peenikesed, seega läheb kiirelt soojaks.

Comment

Working...
                                X