Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päikeseelekter kasvuhoonet monitoorima

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Päikeseelekter kasvuhoonet monitoorima

Ma arvan, et aku suurus vali selle järgi kui suure päikesepaneeli sa raatsid muretseda. Kui sa muretsed 40W paneeli, siis selle maksimum vool on kusagil 2,2A(kui MPP on u. 18V) siis reeglina pidevaks laadimiseks sobib akule 1/10 mahtuvusest. Seega sobiks selle paneeli külge u. 22Ah aku. See on selline keskmine soovituslik lähenemine. Kui tundub, et sellest on üüratu ülejääk siis sellepärast ei tasu väga muretseda, sest aku kestab seda kauem mida väiksem on tühjendamis tsükkel.

Teine lahendus mille järgi saaks akut ja paneeli valida oleks välja uurida kogu kupatuse keskmine päevane voolu tarve ja selle järgi välja arvutada. Seda võib ju kasvõi teha sellega, et kui oled teada saanud kui palju võtab voolu luugi avamine ja korrutad selle näiteks kolmega. Eeldades, et üle kolme korra ei avata ega suleta luuke päevasja sa tead elektroonika voolu tarvet, siis saad välja arvutada vajamineva mahtuvuse ja paneeli võimsuse.

Akut ei tasu tühjendada rohkem kui 50%. Hea oleks jätta tsükkel 20% peale.

Üks väike märkus ka luukide juurde veel see, et kui luugid on lahti siis peaks neil olema mingi piiraja mis ei laseks tuulel neid pahupidi keerata. Asjaga tuleks ka tegeleda siis kui luugid on kinni, sest õige nurgaalt tulnud tuul võib luugi ka lahti meelitada.

Comment

Tlns on müüa 80w paneel.http://www.taastuvenergia.ee/paikese...w-80-poly.html Milline laadia on jälle hea? Voolu tarve on siis, Arduino- 0,1 A äkki,ruuter-12V GPRS 0,8 A vbl, kojamehe mootor- no 3A ja päevas 1 minut (3*12=36W / 60 = 0.6W kokku. Kõik kokku :29(arduino)+230(ruuter)+1w =260W ööpäevas. Kuidagi palju.Pole mõõtnud peale kojamehe mootori teisi tarbimisi.

Tuul võib luugi lahti puhuda küll sest need on iseenesest kerged.Mul olemas auto keskluku mootorid mis võiks panna riivi ette lükkama.Mure on see,et arduinol on pin-d otsas aga mul on olemas MCP23017. Peab pcb joonistama ja hakkama uurima kuidas seda panna softi või osta arduino mega või siis 32bit arduino.

Comment

Kas ruuteri voolutarve on nii suur?
        Minu omal on küll alaldi sellise võimsusega aga ta vist päris niipalju ei võta. See tuleks ära mõõta.
        väike võimalus on jätta ruuter toimetama kellaajaliselt, et voolutarvet vähendada. Siis küll ei saa pöörduda kasvuhoone poole siis kui tuju, vaid siis kui ruuter käib aga vähemalt ei ole vaja 400W paneeli.

Laadimiskontrolleritest niipalju, et peamine on vaadata selline millel oleks MPPT olemas. Sellega saab paneelist rohkem kätte. Muus osas ei oska öelda milline see hea on. Viidatud paneeli müügi kohast saad selle kohta kindlasti pädevat infot.

Comment

Ruuteri voolu peab mõõtma jah.Ruuteri peaks käima panema kellaajaliselt. Muidu võtab vist tõesti palju voolu. Eila mõõtsin pumba oma mis võtab 1,3A.Ilm on aga nii vesine,et pole vaja kasta.

Vahepeal offtopic : Maa on pehme.Turvas. Liiv tuleb alles meetri sügavusel.Tahaks ehitada suitsuahju aga pole veel selgusele jõudnud vundamendi osas.Mul on olemas 80 mm umbes meeter pikki torusid.Taguda maasse ja sinna otsa teha plaat vundament või ikkagi kaevata ja teha taldmik alla ?

Päikesepaneel 80w ja aku 60ah olemas.Kuis aga näha mis toimub vooluvõrgus? Raspberry PI 512MB rammiga ka igaks juhuks ootamas.
          viimati muutis kasutaja insippo; 24 m 2013, 20:22.

Comment

Ruuter võtab voolu 0,12 A ilma gprs ühenduseta. Modem on küljes ilma kaardita. Ei viitsi võtta telefonist välja.Paneel on toas akna peal ja näitab 12,61V. Laadimist ei viitsi mõõta kuna tuleb juhe lahti keerata.
            viimati muutis kasutaja insippo; 25 m 2013, 10:03.

Comment

Üks võimalus veel rohkem voolu kokku hoida on ruuteri rakendamine alles siis kui paanika majas(vesi otsas, luuk kinni kiilunud, pinge madal, jne.). Muidugi siis võib juhtuda see, et mingid jõmmid on kola minema viinud ja sa istud rahulikult kodus teadmisega, et kasvuhoone saab ise hakkama

Comment

Vahepeal asi mul seisma jäänud seoses kuuma ilmaga ja laiskusega. Eelmine laupäev sain päiksepiste ka veel. Vahepeal panin tina ka. Lihtsalt ei viitsi midagi teha.Tegeleks lihtsalt teoreetilise osaga.
                Kuidas panna saatma SMS-i kui käib paneeli vargus ? Tahaks ta puuotsa kõrgele panna.Putkast paremal on kohe puu.Ma hetkel ei kujuta ette millise kinnituse peab kokku keevitama ainult.

See on vana pilt aiamaast. Nüüd on asi hullem tunduvalt.
                viimati muutis kasutaja insippo; 03 m 2013, 12:41.

Comment

80 W päikesepaneel, 6A regulaator ja 65AH paatide ja caravanide aku.Auto akut laadis ja see ei näidanud suremise märke kui musss lõugas autos. Ilm oli ka muidugi päiksepaisteline. Peaks kasvuhoone ära küll toitma

Comment

Minu GSM valve oli selline: http://album.ee/album/554115/50293015 Autolaadijaga võttis 12v akult voolu, sest hoones puudus elekter. Tänaseks on telefon läinud manala teele.

Comment

Hetkel sain juba tööle raspberry pi ja motioni.Saadab videot aga liikumisega pole veel jõudnud tegeleda.Pilt veebikast tuleb igatahes. Meili saadab ka aga kas liikumise peale ka asi töötab....? Täna läks päev nahka tomatite ja kurkide sidumisega.Eila muidu olid tatikraed käinud rüüstamas.Ma umbes juba aiman kes ja miskid niidiotsad on olemas juhul kui tulevad.1 kamp on selliseid.Andku jumal neile armu selle eest kui ma midagi avastan, et minul on käidud. Kujuta ette. Hommikul kell 6 olid 2 sitaauku juba luurel aga ma segasin vist nende plaane.Peab hakkama fotokaga koos käima ja hommikul vara.Äkki saab kellegi pildile.Uhke oleks küll.Kõigepealt lööks isal esimese hamba suust välja ja siis kuulaks mida räägitakse.
                      Põnev on meil ikka elu.

Mõtlen seda,et kuidas teha paneeli kinnitus puuotsa.

Comment

vahepeal käisid noored vargil. Juutuubis videot jagatud 500x pea kui viimati vaatasin. Ei hakkanud omakohut tegema. Ma maksumaksja.Las ment tegeleb http://www.youtube.com/watch?v=RlGzk9J-aWw

Comment

Hetkel siis sai valmis treiali poolt luukide avaja.Tulev ka pildid kohe varsti.Üritan panna ülesse veel täna. Tööle ei saa sest trosside vedu ja kell on palju.

Comment

Kasvuhoone luukide avamine.Hetkel küll käsitsi aga juba liiguvad ikkagi.

http://aiamaa.wordpress.com/

S
                            eal mõni pilt rohkem
                            viimati muutis kasutaja insippo; 22 m 2013, 19:43.

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
                              Kasvuhoone luukide avamine.Hetkel küll käsitsi aga juba liiguvad ikkagi.

[ATTACH=CONFIG]0[/ATTACH]

http://aiamaa.wordpress.com/

S
                              eal mõni pilt rohkem
                              videoga on midagi valesti läinud, youtube ütleb:
                              "Kahjuks ei saa seda videot muuta."
                              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Alumine ots mis kerib trosse.
                                viimati muutis kasutaja insippo; 23 m 2013, 09:31.

Comment

Working...
                                X