Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päikeseelekter kasvuhoonet monitoorima

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Päikeseelekter kasvuhoonet monitoorima

Isegi sellel viimasel puhul saab panna väntvõlli käima 180* . Siis ei pea olema kahe tõukuri kaugus nii suur üksteisest. Saab jälle sammuksese lähemale ilma vasukaaludeta lahendusele. Ainult siis tuleb võllipoolse tõukurile jonks sisse teha, et vastu võlli ei läheks. Mitte, et vastukaalusi hirmsasti vaja oleks ja kojamehe mootor nõrk oleks, vaid mehaanikale mõjuva koormuse vähendamine on oluline. Vahel on ka palaval päeval palju tuult ja sellega peab arvestama.

Comment

Ma ei saanud nüüd aru si...gi. Äkki joonistad või pilt kuskilt ?

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
        Ma ei saanud nüüd aru si...gi. Äkki joonistad või pilt kuskilt ?
        Mootori otsa "väntvõll"

Comment

Kas need kojamehe mootorid natuke liiga võimsad pole?
          Paned suure ülekandega mikromootori.
          Akna avamiseks peaks ju paarist minutist piisama.
          Belimo toodangus on päris häid ja sobilike mudeleid : http://www.belimo.eu/pdf/e/overview_air_en.pdf
          Vastukaaludega saaks vajaliku pöördejõu veel väiksemaks.
          Kui päikesepaneeliga toidad, siis pole ju energiat priisata.
          MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
          KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Mul on klaasipuhastaja mootor juba olemas.Vaataks kuidas töötab sellel aastal.Usast saaks ka sellise http://dx.com/p/13mm-12v-10rpm-high-...d-motor-111315.

Kiire küss : Kas saab lcd ilma potekata, lihtsalt takistiga tööle? 1 ots läheb siis pin 3 Vo lcd-le ja teine siis +5v aga kui suur peaks see olema ?

Comment

Click image for larger version

Name:	avaja.jpg
Views:	1
Size:	42,1 KB
ID:	867391

Kiire visand mõttest mida püütsin edasi anda. Midagi seal ei ole skaalas ja on piltlik idee tasand.

Saab ju ka veel mootori külge jätta ainult ühe tõukuri mills läheb edasi ülekandele, et avada kahte luuki. Viimase juhu eeliseks on see, et tõukurite nurgad ei jää eripoolsetele akendele erinevad ja jõud jagunevad ühtlasemalt.

Ekraani heledus sõltubki takisti suurusest ja pead ise leidma selle. Lihtsalt traadist sild on kõige heledam ja ei pruugi loetavgi olla ja kui ma ei eksi siis oli seal 10k pote siis näiteks 5k takisti vast alustuseks proovidda. Tegeikult paneks mina igaksjuhuks kaks takistit ja võtaks nende vahelt toite ekraanile. Kas sellel mõte on seda ehk aitavad targemad aga pote on originaalis sedasi tegelikult ühendatud, et üks ots on plussis ja teine miinuses ja keskmise jala pealt tuleb pinge mida kasutada saad. Et siis üks 5k takisti maase ja teine plussi ja nende kokkusaamise kohapealt saab LCD pinge. Kui tahad heledust muuta siis võtad nääiteks 3k ja 7k takisti. Ühtepidi ühendades läheb heledamaks kui 5k takidega ja teistpidi tumedamaks.
              viimati muutis kasutaja ermats; 28 m 2013, 16:59.

Comment

Vända teema on jah võimalik.Ketas peab püarasjagu suur olema.See selgub katsetuse käigus.Ketta asemel võib olla ka muidugi mingi latt.Kõigeparem oleks teha ülekandega, rihmaga. Rihmarattaid peaks olema elfas müügil vist.

1k5 takisti pin3 küljest gnd-sse ja kontrast missugune.Panin lcd taustavalgusesse kogemata 6v ja otsas.Võtsin lahti ja liimisin led-d aga kokkupannes enam pilti ette ei võtnud.

Comment

Üks väike idee mida ei ole kohanud kusagil videotes on ju ka veel tegelikult panna luugile võll keskele ja on igasugu vastukaalu probleemid hoobilt lahendatud. Sellisel juhul tuleb natuke jälgida kuidas veetihedaks saada, aga kasvuhoones see nii tähtis vast ei olegi.

Comment

Kui viitsid joonistada on lihtsam aru saada.

Comment

Name:	Keskvõll.JPG
Size:	19,4 KB
ID:	867392
                      Ühe kepsulise puhul tuleks tegeleda probleemiga, kus luugi vardad peavad saama kepsus suhtes liikuda, sest vahekaugused muutuvad. Ühekepsulise eelis on võimalus kastada ühtepidi tiirlevat mootorit.
                      Kui panna tõukurid mujale luugi külge, siis ei pea kepsud enam üksteise suhtes liikuma, aga peab kepsu ja tõukurite kokkusaamise kohapeale tegema mingi juhiku, et ei tekiks olukorda kus üks luuk on pahupidi ja teine pole üldse liikunudki.

Kahe kepsulise mootor peaks olema tegelikult keskel vist, aga kiire visand vast saab andeks.

Hoob ei pea kinnituma luugi võllile vaid võib vabalt kusagil luugi enda küljes olla.

Kasulik osa sellise lahenduse jures on luugi enda raskuse puudumine ajamile.

Keerulisem on läbi sadamise ära hoidmine.

Ketta kujulise joonise mootori kohapeale tegin pigem seeprast, et kujutada ringliikumise võimalust ja võib kasutada latti mitte ketast.

Lahendused on jälle ideelised ja ei oma täpsust ega reaalselt töötavat õlgade asetust.
                      viimati muutis kasutaja ermats; 29 m 2013, 01:47.

Comment

Nii mõtlesin minagi kohe alguses.Tegelt saab panna mootori liikuma ühes suunas ainult.

Name:	mootor.jpg
Size:	59,7 KB
ID:	867393
                        Selline mootor on olemas.

Name:	ds18b20.jpg
Size:	23,7 KB
ID:	867394

DS18b20 8mm PE toru sees ja otsad Soudali montaazi liimiga kinni.Ei tohiks idaneda ega mädaneda.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 30 m 2013, 08:24.

Comment

Mina kasutasin andurite tihendamiseks liimiga termokahanevat.
                          Tinutasin juhtmed külge, katsin juhtme otsad sinna eelnevalt pandud termokahanevate torudega.
                          Täitsin vahed kuuma liimiga ja panin peale veel ühe termokahaneva.

On juba üle kolme aasta vastu pidanud:

Comment

Mul nii suurt rüüsi polnud.Jalgade otsa panin ka termokahaneva.

klm : jubedalt häireid sul graafikus

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
                              Mul nii suurt rüüsi polnud.Jalgade otsa panin ka termokahaneva.

klm : jubedalt häireid sul graafikus
                              Häired?

Ega tavaliselt polegi kahel järgneval päeval samal kellaajal sama temperatuuri.

Comment

No siis pole need häired aga graafik on selline kuidagi sinka-vonka.

Sain Maxim-st kätte täna hunniku näidiseid.Oleks vaja akule külge ehitada DS2438. Mina ei saanud aru kuis ta temperatuuri mõõdab ja muid asju.Mismoodi seda ühendada üldse?

Comment

Working...
                                X