Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Töölaua valgustus - milline?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Töölaua valgustus - milline?

Tere,

Plaan siis töölauale korralikum valgustus muretseda. Hetkel on üks plastikkattega pikem torulamp laua kohal rippumas, aga see jääb nõrgaks. mida asemele valida? Midagi võimsamat ja tagant reflektoriga, eest mitte kattega? Ehk mingid LED lahendused? Külma valgust otseselt ei karda, laualamp jääb tõenäoliselt väheks. Valgustus peab läbi saama laual oleva läpaka ja lisamonitoriga. Laual on pidevalt siiski peenem elektroonika a la sülearvuti emaplaadid.

ideed, konkreetsed pakkumised..kõik on oodatud.

-Egert

Vs: Töölaua valgustus - milline?

Äkki paneks neid pikemaid torusid sinna hulgim rippuma? On ju tore kui valgus tuleb suurelt pinnalt, vähem varjusid.

Comment

Hetkel on endal ka mingi selline plaan, et saaks võimalikult palju ka varjudest lahti. 2-3pikemat toru võiks olla hea.

Comment

2 laevalgustit laua kohal, mõlemad 2x36W torudega, see peaks olema küll piisavalt valge üldvalgustus? Vajadusel muidugi kohtvalgusti lisaks.

Comment

Egert, kohtvalgustiks pane siis juba vajadusel 100w peegelpirn mis on töös vaid siis, kui tõesti asi väga karmiks läbeb. Muidu luminofoor torud ja hulgi on täiesti õige variant, ka mina plaanin endal tuppa midagi head valgustuseks saada, sügis ja talv ju tulemas.

Comment

Kuskil hambaravi kabineti laes nähtud valgustit, mis sisaldab kümmekond 18W luminofoortoru. Selle järgi on enda nokitsemise laua silmadest pisut kõrgemal olevalele 2x18W valgustile topitud sisse veel 2x18W luminofoor torud. Teise paari panen sisse ainult erijuhul. Plaatide uurimiseks on veel tasakaalustuva mehhanismi küljes 22W rõngakujuline luminofoortoru , mille keskelt saab luubiga või ilma toimetada. Halogeenide vaimustus on praegu möödas.

Comment

luubiga lamp oleks ka minu soovitus.

Comment

Esmalt postitatud tazavi poolt Vaata postitust
                luubiga lamp oleks ka minu soovitus.
                Selle eluka välistan koheselt, minu arust on see...ütleme nii, et mitte kokku sobiv minu silmadega, väikeste asjade vaatamiseks on mikroskoop olemas.

Comment

Endisel töökohal oli minu laual silmadest natuke kõrgemal 2x58W valgusti; (selle serv kaetud silmade pimestamise vältimiseks), lisaks laevalgus. Täitsa OK tundus, aga drosselid tuli välja vahetada elektroonilise seadme vastu.
                  Head susserdamist !

Comment

Üldvalgustuse kohta ei oska soovitada, aga lauapealne kohtvalgusti on mul külm valge 3x 1W Star-LEDidega. K on umbes 4500-5000, seega täiesti valge, mitte sinakas. Elektroonikaga tegelemiseks seni parim, enne olen ka luminofoortoruga laualampi kasutanud, aga selle valgus ei meeldinud.
                    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                    ATiP1pN4XeM

Comment

Kui hetkeks hind kõrvale jätta, siis ei tea kuidas selline asi toimida võiks? http://ledshop.ee/tooted/led-paneel-...C3%A4evavalgus

Comment

45W on üsna palju. Hea eelis nendel paneelidel on see et kattes terve lae ei teki teravaid varje. Laualambis punktvalgusallikad on täiesti välistatud, mina näiteks nendega tööd teha ei suuda. Lisaks külma valgusega led peene elektroonika puhul parem aga see võib ka minu eripära olla. Ma tegin ise paneelid. 80tk ledisid jadasse ja 300V pealt lineaarne regulaator. Tegin ise sest turul olev kraam ajas tigedaks. Turu asjadel on kas liiga suur vool ja ledid põlevad maha, või 50Hz müra sees mis sööb silmad ära. Kallimatel on >10kHz müra mis tekitab raadiomüra ja optoelektroonikat on mõtetu katsetada sellise asja all. Samuti säästetud tihti korpuse pealt ja tegemist punktvalgusallikaga mis mitte ei sobi.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Ise meeldiks ka just see suur valgustatav pind, et on ka sügavust laua peal + õhuke. Pigem ise vaataks ka muidu valge valguse poole, tundub elektroonika puhul mõistlikum. Aga noh oma silm on ikkagi kuningas.

Comment

Peaaegu teemakohane video

http://www.youtube.com/watch?v=UQ7BIyEd89U
                            http://groups.google.com/group/ee.ho...roonika/topics

Comment

Esmalt postitatud madis_l poolt Vaata postitust
                              tasub lugeda ka kommentaare

Comment

Working...
                              X