Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päikesepaneelide laadimise kontroller

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Päikesepaneelide laadimise kontroller

Hetkel 80w paneel ja 5A kontroller ning 65ah aku.Ei jõua see paneel seda täis laadida.Plaan osta juurde esialgu 1 100w paneel.Leidsin sellise kontrolleri : http://www.ebay.co.uk/itm/LCD-30A-MP...algo=undefined Tegelt tahaks arvuti otsaga midagi ja vast mppt tüüpi. On äkki kellegi mingi kogemus?

Vs: Päikesepaneelide laadimise kontroller

Upitame,et ei vajuks unustusehõlma

Comment

Midagi sellist äkki?
      http://www.timnolan.com/?page=arduino-ppt-solar-charger

Comment

Ise vast ehitama ei hakkaks. Odavam on osta korralik.

Comment

"Korralik" selles maailmas on vist vähe karm sõna.
          Hiinlaste käest saad muidugi asju mis midagi teevad, aga suuremas asjad tegelikuses ikkagi ei ole. Kui tahta korraliku asja, siis hinnad võiks alata 600€ ja edasi.

Näiteks sellised kontrollerid.
          http://www.midnitesolar.com/products.php?menuItem=products&productCat_ID=21&pr oductCatName=Charge%20Controllers%20for%20Solar,%2 0Wind,%20Hydro

Kontrolleri ja pinge regulaatori vahe on täpselt nii suur, et üks oskab jälgida kas aku on täis või mitte ja sealt maalt asi lõpeb.
          Teine jälgib, et aku ei saaks liiga tühjaks, et aku peale täis saamist keerataks suure voolu alt ära ja pinge lastakse mahtuvuse säilitamiseks mõeldud pingele, mitte ei hoita laadimis pinget. Korralik MPPT kasutegur on laias vahemikus korralik. Toetab erinevaid aku tüüpe. Kõike seda on korraliku asja juures võimalik seadistada. Jne.

Et asi väga tõre ei tunduks, siis ise kasutan ka mingit hiina junni millel peale kirjutatud MPPT. Maksis midagi üle 10€ ja voolu lubatakse 10A. Ei ole väga viitsinud kellasi külge panna ja ei tea kui toimekas ta tegelikult on, aga vähemalt katkestab vooluaehela siis kui asi enamvähem täis(14V) ja kui tühi(11,8V). Kirjade järgi on tal sees miskine MPPT loogikat oskav juht kivi. Niipalju mõõtsin, et sisend pinge oli 15V, kui aku 13V. päev ei olnud kiita väärt ja peale seda ei ole olnud mahti tegeleda sellega.

Comment

Mõtlesin ise sellist http://www.sunstore.co.uk/EP-Solar-T...-20A-150v.html Tea kas asi on hinda väärt. Samast saab ka paneeli vast odavamalt kui siit.

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
              Mõtlesin ise sellist http://www.sunstore.co.uk/EP-Solar-T...-20A-150v.html Tea kas asi on hinda väärt. Samast saab ka paneeli vast odavamalt kui siit.
              Olen ise täpselt sama vaadanud, tellinud veel pole.
              Igatahes kui see kindlustunnet tekitab siis tulevikus tellin ise sama controlleri.

Comment

Tea ainult kas müüvad eestisse firmale ilma käibeta ?

Comment

Oled KM-kohuslane, saad tagasi selle.
                  Muidu ei saa.
                  Erilahendused.
                  PS või mail.

Comment

Ma ei taha seda tagasi. Ma tahan ilma osta. Kesse krt jõuab ma-ga võidelda. Tööle materjali ostame ilma ja müüme ka ilma käivekata.EU-st väljapoolt ainult maksame kohe ära MA-le. Nende asjadega olen ma kursis.

Comment

The price for 20A MPPT solar charge controller 12V/24V auto work max 100v pv input is as follows:

Tracer-2210RN: $154/pcs, including Fedex or DHL shipping cost to ESTONIA and MT-5 LCD meter
                      Click image for larger version

Name:	20A lcd1.jpg
Views:	1
Size:	90,5 KB
ID:	867561
                      Mõtlen sellise osta.KM tuleb juurde,et siis peaks olema hind 136.293 € koos karvade ja postiga ja maksudega. Saab sellise siit : http://www.shtepower.com

Andmeleht on ka olemas kui keegi tahab. Ma ei oska siia manusena seda lisada.
                      viimati muutis kasutaja insippo; 15 m 2013, 07:42.

Comment

Värskendaks teemat.
                        Põgus müüdavate kontrollerite ülevaatus tõi tõdemuse, et odavama otsa kontrollerid märkega MPPT, tunduvad seda olema vaid nime poolest ja 10A kontroller paistab olema tegelikult juba isegi ühe paneeliga mõttetu, kui just ei kasuta 24V süsteemi (isegi siis on ta juba pudelikael).
                        Näiteks see tundub küll sümpaatne, aga üle 250W paneeli 24V süsteemis ei kanna ja suurema võimsusega sellist pole kohanud.
                        Näiteks2 see aga kannatab oleuliselt rohkem sisendpinget ja ka väljundi voolu ning lubaks ka hilisema upgrade käigus akupingega veelgi kõrgemale ronida.
                        Painab mind aga küsimus, kas neid kontrolleri väljundeid võib ühendada paraleelselt?
                        Kas selline süsteem ilma akuta üldse startida suudab ja kui panna hädine aku (rõhk tarbimisele ainult siis kui päike paistab), siis kuidas laadimisvoolu alla saada (suurendada kunstlikult aku sisetakistust?)?
                        Millist kontrollerit tänasel päeval soovitate?

Comment

Victron Energy poole vaata. Neil on seal hinnakiri. Aku laadimiseks saad ka panna 265w paneeli millel on pinge 32v väljundis. On erinevaid. Mis kannatavad ka 100v sisendisse. Head ja kvaliteetsed asjad.

Comment

Step-up MPPT (esimene link) tundub kuidagi mõttetu. MPPT üks põhiargumentidest on ka kõrge sisendpinge (150V, teine link), et voolukadu juhtmeis väike oleks kui paneelid kaugemal. Aga tänapäeval odavam on osta rohkem paneele kui MPPT anyway, kui just ruumipuudust pole.
                            Kui vaja simuleerida akut ma paneks Lipo (kuskile ohutusse kohta). Tuleks kõige odavam, kuna kannatab kõva laadimist ja tühjendamist. Ilma akuta paralleeli laadijate väljundeid ma ei paneks.
                            EE orjusest vaba!

Comment

Mis moodi see "tark tarbija" (ülejäägi realiseerija) põhimõtteliselt töötab?
                              Kontrolleri väljundis annaks mõõta nii pinget kui voolu, et nende põhjal teha mingi ettekirjutus tarbijale, aga mulle tundub, et siis peaks ka tarbija ise olema kontrolleri taga. Kui aga tarbija on otse paneeli küljes, siis läheb MPP paigast ja järeldused pole enam õiged. See on mingi 2-in-1 seade koos kontrolleriga (või siis vähemalt sünkroniseeritud)?

Comment

Working...
                              X