Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kastmispump

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kastmispump

Pump on 650w ja inverter on https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...erter+12v+230v
    Kas inverter kestab ? Lahjemat pumpa ei leidnud.Ple ka vaja,et kaua töötaks.Kasvuhoone automaatne kastmine ainult.

Vs: Kastmispump

Mis on pumba käivitajaks, elektrimootor või solenoid (vibraatorpump)? Ikkagi on koormus praktiliselt 3 korda suurem muundi võimsusest! Kaitse ilmselt kasitseb muundit kõige halvemast! Lõppkokkuvõttes põleb see muundi lihtsalt maha, kui kaitsme asemele saab raudnael ja kogu lugu! Pane mõni väiksema võimsusega; ~180W pump! Pumba käivitusmoment on niigi muundile raske!
    viimati muutis kasutaja rainadov; 17 m 2014, 11:16. Põhjus: täht

Comment

Huvitav, mida see "600W" seal inverteri juures tähendab? Andmelehel on ju kirjas, et DC kaitse on 20A, seega akust saab probleemideta võtta ~250W millegagi?

E: Guugel ei olnud ka seekord kade http://www.auto-karavan.ee/parts_acc...subgroup_id=16
      viimati muutis kasutaja A.S.; 17 m 2014, 11:34.

Comment

Kui pumbal on asünkroonmootor (harjadeta), siis on koormus inverterile ja mootorile tegelikult suurem märgitud vattidest, kuna on modifitseeritud nurgeline siinus. Harjadega mootor käib sellega palju paremini. Nt 300W inverteriga töötab mul 350W tikksaag probleemideta, aga 120W külmikumootor käima ei lähe.

Pumbaks võid kasutada paadi pilsipumpa, sellega lased tünni täis ja kastmine toimub raskusjõu mõjul. Teine võimalus on paari-kolmesajavatise kastmispumba mootori vahetamine auto jahutusventilaatori vm sarnase mootoriga. Töötab autoakult ja erilist vahet originaalmootori võimsusega pole. Ohutum kah.

E: mõõtsin pilsipumba tootlikkuse veemõõtjaga ära - minutis täpselt 5 liitrit.
        viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2014, 00:18.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Ma ei saa raskusjõul kastmist kasvuhoones kasutada. Elfas oli 600w inverter 30€. Pidin ostma. Letis oli taoline 102€. Mõtlegi kastmispumpa osta aga kõik on jube võimsad. Ebays on valik nii suur,et krtteabmillist. 12v pump oleks muidugi ok. Pilsi pump on olemas . 400l/h. See ei suru ainult läbi kastmise pihusti. Mingi rõhk peaks tekkima.
          Äkki selline ? http://www.ebay.co.uk/itm/12v-DC-Pro...item2c7e4abc57

Comment

Miks pihusti? Kastad muru? Paremad aiandid kasutavad tilk-kastmist - vesi läheb õigesse kohta ja kui sättida, siis ka õiges koguses. Vee kadu (otse uduks muutumise ja haihtumise ning valesse kohta sattumise tõttu) on olematu. Siis võib 400 l/t. olla väga piisav? Tegelikult ei tule pihustist normaalselt (3 at. olukorras) üle 1,5 m3/t. Tilk-kastmise orgunnimine on lihtne, seadistamine mitte enam nii lihtne. Kuid küllap leiab otsija vastuseid, sellega on ju hakkama saadud.

Comment

See ebay oma on juba tegija, kui andmeid vaadata. 3 pangetäit minutis, kui kirja uskuda

Lisa: kuna omal see pilsipump olemas, siis on kasvuhoone ja peenardekastmine selle abil läbi viidud. Kartulipõllu jaoks jääb nõrgaks.
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

Comment

Ma ei taha peenardele kastmist.Ainult kasvuhoone.Tilkkastmine jääb ära kuna pole survega vett.Kastaks hommikuti ainult automaatselt. Asi ka selles,et kui seda teha käsitsi siis ma peaks hommikul olema aimaal kell 5. 6 tööl juba.Mul on sellised dušši taolised asjad vooliku otsa, väikesed, ühele taimele mõeldud. Nendest ilma surveta ei tule midagi eriti. Hommikul lülitab pump ennast mingiks ajaks käima. Pilsipump vbl ainult lahtise otsaga voolikule. Survet see ei tekita ja kui iga taime juurde panna voolik.... krtsedateab.

Comment

Kasvumajas saab just veetünni (või mitugi) kõrgemale panna ja küll sealt alla voolab ja tilgub. Minu mitmeaastased kogemused näitavad, et piisab kord nädalas või veelgi harvem mulla läbileotamisest. Vett voolab paar kanti tunnis ja voolata lasen mitu tundi, voolik hargneb kaheks, käin otsi vahel liigutamas. Vähemalt tomatid ja kurgid ning viinapuud ei näi sellisest korraldusest kurvastavat. Mullune suvi oli palav ja täielik põud kestis meil üle 2 kuu.

Igapäevast kastmist (ja ka 'pealsete' niisutamist - udutamist) vajavad vaid pisikesed taimed ning poogitud/juurutatavad taimed kasvamaminemiseni ja natuke seejärel veel.
                  viimati muutis kasutaja tehnoloog; 18 m 2014, 11:44. Põhjus: keel korda!

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
                    ja kui iga taime juurde panna voolik....
                    Iga taime juures teed vaid vooliku sisse augu, piisavalt suure.

Comment

http://aiamaa.files.wordpress.com/2014/03/img_6657.jpg Minu kasvuhoone. Tahan panna tomatid kasvama ülevalt alla seepärast olekski vaja sellist pumpa mis suudaks ülesse potti vett pumbata. Mul on olemas miski 40m voolikut 6mm ja 6mm kolmikuid plastmassist. Peamagistraaliks jääb see peenikeseks, et peab jämedama panema , näiteks põrandakütte vee vooliku-toru ja sinna augud sisse. Jama on ka siis selles,et kui tuleb jälle survega.

Comment

Olen kuulnud sellisest kasvatamise viisist, aga eelist ei oska selles näha. Ühel juhul peab vilju siduma, et need juure poole alla ei kukuks, teisel, et juurest eemale alla ei kukuks. Taim tuleb 'laiali vedada' mõlemil juhul. Juured kuivavad inverteeritud olukorras eriti hullusti ja pidev kastmine on vajalik, tõesti. Samas ei saa taime kasvatada mullas, mis minu juhtumil annab taimele kõik vajaliku midagi lisamata; koduse kasvatamise põhimõnu: väetisevaba! jääb ju olemata? Kui niisama ilu ja huvitavuse mõte, siis on arusaadav. Nii või naa, kogemustest tahaks kindlasti kuulda.

Comment

Ma just seepärast tahan tagurpidi kasvama panna,et mul asukoht on raba ääres ja seal jahedam.See aasta katsetan mõne taimega. Panen 30l ämbisse mulla ja sõnniku ja taim poti põhjast välja. Netis pilte küll ja veel. Tomatoes upside down. 1 sort mis kasvab allapoole on Black Cherry. Sellised pisikesed tumepruunid.
                          Tulevad kindlasti ka pildid sellest. Teise teemasse ainult.

See kastmine lihtsalt tahab katsetamist. Mul on 1 suur pump kah aga vatte ei meenu.

Comment

Ma ei usu, et see sordist sõltub, ega püstikasvavad taimed end pahupidi panduna hästi ei tunne. Mida hädaga teed, katsud edasi elada. Pigem on väikeseviljalised mugavamad kasvatada, aga see käib õigetpidikasvatamise kohta sama hästi. Mul on seekord plaanis juured allapoole jätta, püstine taim laotada keevisvõrgule. Tasapinnaline lahendus, ei ole kah just anderikas, kuid nööridega sidumine on tülikapoolne. Õpin vigadest.

Comment

Sain kätte muunduri. Äkki katsetan täna. See pump on mul 250w. Näha on kas veab käima.

Comment

Working...
                              X