Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kondensaatori imeline mutatsioon

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kondensaatori imeline mutatsioon

    Huvitava kujuga moodustis nimega käivituskondensaator mis ilmutas end sellisel kujul puulõhkumismasina hüdropumba elektrimootori klemmkarbis:
    Lisatud failid
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

    #2
    Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

    Avastasin suvel ühel kompressoril umbes samasuguse anomaalia, lugu lõppes tellimusega Serigo poele...

    Comment


      #3
      Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

      Mul on 6 saksa liikumisanduri ja pimedalülitiga elektroonset valguslülitit. Pooled neist on õues. 24V toide võetakse läbi 0,33µFX400V kondensaatori 230V pealt. Aastaga vahetasin kõik kondensaatorid välja lääne analoogsetega, kuna lambid jäid pidevalt põlema, üks neist isegi 500W prožektor. Uued kondensaatorid kestsid 1..1,5 aastat. Siis panin vene K73-17 tüüpi kondensaatorid pingega 400V ja aastaid pole probleeme esinenud.

      Comment


        #4
        Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

        Sarnase väljanägemisega elektrimootori kondensaatoreid juhtub ikka mõnikord nägema.

        Comment


          #5
          Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

          Tüüpiline Hiina toodang ja tootjanimi - Huizhong... Asi on miskit 50 töötundi vastupidav.Siis antud juhul.
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

          Comment


            #6
            Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

            Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
            Mul on 6 saksa liikumisanduri ja pimedalülitiga elektroonset valguslülitit. Pooled neist on õues. 24V toide võetakse läbi 0,33µFX400V kondensaatori 230V pealt. Aastaga vahetasin kõik kondensaatorid välja lääne analoogsetega, kuna lambid jäid pidevalt põlema, üks neist isegi 500W prožektor. Uued kondensaatorid kestsid 1..1,5 aastat. Siis panin vene K73-17 tüüpi kondensaatorid pingega 400V ja aastaid pole probleeme esinenud.
            No kuidas siis ikkagagi nii moodi et vene kondekad ja töötavad!? No ei saa võimalik olla. Siinse foorumi tegelaste poolt on ju välja öeldud et see vene värk on täielik saast ja ei kõlba kusagile, eriti veel audiosüsteemides. Ainult et ma olen sellel teemal vaikselt irvitanud ja mõelnud et las targutavad edasi ja pole midagi parata, kui asjaosaliste teadmised auklikud on ja räägitakse emotsioonide tasemel. Mina pole nende kasutamisest loobunud ja ei loobugi. Miinuseks on ainult see asjaolu et nende uuemat toodangut pole võimalik meie maal kätte saada ja on ka ju neil hinnad kordades tõusnud. Mis vene kondekate kasutusalasse puutub siis ei kipu veel ostma lääne ülehaibitud ja hinnalt luksuslikke kondekaid ja seda audiosüsteemides, sest venelastel on toodangut mis ei erine karva võrdki lääne omadest ja kui erineb, siis kindlasti maksumuse poolest. Huvitav on ka asjaolu et mul paar tutavat lääne poolt, kes on peast päris ära keeranud ja tassivad veel vanemast toodangust vene kondekaid siit minema kilode kaupa. Üldiselt on olukord mõistetav ja arusaadav sest ikkagi vene värk ja mis meestesse puutub siis ega nad midagi erilist pole ja on elukutse poolest dipolmeeritud raadioinsenerid. Nii palju siis vene kondekatest ja on toodangut mida läänes polegi! Eriti kui arvestada militaar kasutuses olevaid elemente. Hetkel pole enam asjaga kuris, kuid kunagi oli aeg ja sellises linnas, nagu Leningrad, kus oli tehas ja kus toodeti kondekaid ja 90% nende toodangust läks läände ja teisele mandrile ja mitmesuguste kuulsate firmade siltidega ja oli ka ainulaadseid vene kondekad.
            viimati muutis kasutaja humax; 19 m 2014, 10:17.

            Comment


              #7
              Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

              Olin TPI-s õppimise ajal Tallinnas Kalinini tehases praktikal. Töötasin nn. mõõtejaamas. Mõõtsin türistoride erinevaid parameetreid. Tulid teised 200 tk. kärul. Mõõtsin vaheldumisi 25A ja 250A türistore. Korra ajasin segamini - unustasin ümber lülimast ja mõõtsin 25A türistore 250A voolu juures. Esimesel 10-l oli pingelang natuke liiga suur. Tundus kuidagi kahtlane, et niipalju praaki. Läksid teised ka päris tuliseks. Siis jagasin asja. Jahtusid ära ja ei läinudki praaki, kõik parameetrid olid normi piires

              Mõõtsin TD-25 ja TD-40 türistore, mis olid sama kristalli baasil. Läände ekspordi jaoks markeeriti TD40 peale TD25!

              40 km Moskvast väljas tehases praktikal olles sõjaväe ja kosmose jaoks toodetud komponentidest, nende parameetritest ning mõõtemeetoditest parem ei räägigi.
              viimati muutis kasutaja Svago; 19 m 2014, 12:41.

              Comment


                #8
                Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

                Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                No kuidas siis ikkagagi nii moodi et vene kondekad ja töötavad!? No ei saa võimalik olla. Siinse foorumi tegelaste poolt on ju välja öeldud et see vene värk on täielik saast ja ei kõlba kusagile, eriti veel audiosüsteemides. Ainult et ma olen sellel teemal vaikselt irvitanud ja mõelnud et las targutavad edasi ja pole midagi parata, kui asjaosaliste teadmised auklikud on ja räägitakse emotsioonide tasemel.
                Sain aru, et kui kondekat mõõtes saan 0,1uF näiduks ja seda kondekal, mille maht peaks olema 10uF (hiljutine juhus) siis jätan ta ikka skeemi - sest see on ju nii hea vene kondekas. Ja ka siis, kui konded on kanaliti erineval määral kaotanud mahtuvust ja võimendist tulev helinivoo on kanaliti erinev, siis jätan ikka vene konded sisse, sest üks tark mees hakkab muidu irvitama.... Minu jutt konkreetselt bipolaaridest, mida kasutatakse laialdaselt vene helitehnikas (on ka siin erandeid) ja ei laienda üldistust kogu vene toodangule, kuskil on vene konde hea, kuskil mitte.
                viimati muutis kasutaja Rom; 20 m 2014, 11:00.

                Comment


                  #9
                  Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

                  Minu teada on näiteks ühed kehvemad elektrolüütkondensaatorid K50-6 ja K50-16 valmistatud hoopis Armeenias:

                  Конденсаторы К50-6 изготовленные на ПО Диполь (г. Камо, Армения)
                  Конденсатор К50-16 ПО Диполь, Армения

                  Hiljaaegu mõõtsin üle karbitäie (100tk.) kondensaatoreid КОПП (sõjaväe, markeering romb, 3. jalg lisakinnituseks vibratsiooni vastu) aastast 1972. Kõigi ESR oli väga hea, lisaks mahtuvuse 22µF asemel kõigil üle 30µF, isegi ilma formeerimata!



                  Pole ka kunagi näinud, et mahtuvus oleks 10µF vähenenud 0,1 µF peale. Tavaliselt on ESR „metsas“.
                  Laiatarbeks toodetud kondensaatorid ja ka muud raadiodetailid on paras saast (v.a. seeriad, mida kasutatakse ka armees).

                  Eriti "head" on конденсаторы к10-7в(красный флажок).

                  Väga head on 1. grupi omad- kosmos ja sõjavägi (tähisega - romb; В.П.; 2T; 2П; 3П). Häid kondensaatorite tüüpe on venelastel päris palju.
                  viimati muutis kasutaja Svago; 20 m 2014, 16:44.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Kondensaatori imeline mutatsioon

                    Toodang jagati:
                    kõige kvaliteetsem - 1. sõjavägi ja kosmos
                    2. tööstuslik aparaadiehitus
                    3. laiatarbe elektroonika
                    Kvaliteedigruppe oli üldse 9.
                    Jäi veel mainimata üks grupp s.o. OC ja OCM

                    О качестве радиодеталей:

                    приемка 9, ос - особые требования по надежности. это авиа-
                    космич. аппаратура, ракетная, атомная техника. бывает еще осм.
                    КТ - обычная приемка ОТК. .
                    2Т - приборы с военной приемкой
                    Еще были ОС - шли на космос..

                    1T -германиевый транзистор для спецприменений (военной, космической ядерной) где требуется более высокое качество

                    2Т - кремниевый транзистор для спецприменений (военной, космической ядерной) где требуется более высокое качество

                    АТ и 3Т арсенид галлиевые транзисторы ( 3Т для спецприменений) арсенид галлиевые транзисторы существуют только в виде полевых АП и 3П

                    ИТ и 4Т транзисторы на основе индия (пока не выпускаются)

                    "ОС" рсшифровывается как "особо стабильный". Ещё именовалась в документах как "приёмка 9". На одни и те-же элементы существовали различные технические условия. Для изделий общего применения (приёмка 1, буква в начале наименования)- были самые мягкие требования. Для изделий спецтехники (приёмка 5, цифра в начале наименования) требования были куда серьёзнее. Изделия с маркировкой ОС предназначались для установки в изделия, где требовалась максимальная надёжность. В космическую технику. В оборудование самолётов и вертолётов гражданской авиации, от которого впрямую зависит жизнеобеспечение экипажа и пассажиров. По решению соответствующего главка- и в другую технику. Наверняка в системы, связанные с ядерным оружием и его доставкой. Но это я только догадываюсь, не сталкивался... В СССР был периодический дефицит всего. Часто случалось так, что деталей с приёмкой 5 не было, а были с приёмкой 9. И хотя 9 были намного дороже, чем 5, методом написания грозных бумаг удавалось согласовать применение ОС почти-что в чём угодно.



                    Vaatasin elektrolüütkondensaatorite garanteeritud töötunde: lääne omad max 5000…8000 töötundi.
                    Vene sõjaväe standart vähemalt 30 000 töötundi.

                    Toon ka ühe praktilise näite:
                    Remontisin 7 aastat auto süütekommutaatoreid. Remondiks kasutasin algul tööstusaparatuurile mõeldud lõputransistore KT848A. Neist praakisin enne paigaldust mõõtmisel välja 10%.
                    Siis sain ühe partii laiatarbetransistore, neist praakisin 90% välja – rohkem ei ostnud selliseid.
                    Lõpuks kasutasin markeeringuga 2T transistore ja 7000 remonditud kommutaatorist toodi garantiiremonti vaid 2 – põhjuseks polnud mitte halb transistor, vaid inimlik eksitus – aeti akujuhtmed segamini
                    viimati muutis kasutaja Svago; 20 m 2014, 21:03.

                    Comment

                    Working...
                    X