Oleks vaja abi valemi R2=R1[1+a(t2-t1)] seest arvutada R1 ja t2. Ise sain t2=R2+R1*t1*a-R1/R1*a (kus a=temperatuuritegur alfa). Vastuseks aga sain temperatuuri miinustes. Ei usu et see õige on. Äkki keegi saaks lahti seletada selle valemite pööramise!
Abi elektrotehnika ülesandel!
Collapse
X
-
Vs: Abi elektrotehnika ülesandel!
Kaks ülesannet mis nägid välja sellised:
1. 45C kraadi juures on materjali takistus 6,38 oomi. Milline on materjali takistus normaaltingimustel (normaaltingimustel temperatuur minu teada 20C kraadi) kui temperatuuritegur on 0,004 1/c kraadi
2. Juhtme takistus normaaltingimustel on 5,8 oomi. Mis temperatuurli töötab juhe, kui tema takistus on 4988milli-oomi (ümardatult 5 oomi)
Materjali temperatuuritegur on 0,004 1/c kraadi.
Esimese vastuseks sain R1= 3,93 oomi
Teise vastuseks sain t2= -212,7 kraadi
Oleks tänulik kui keegi kinnitaks nende õigsust ja selgitaks natukene!Comment
-
Kuivalt valemitesse numbrite panemise asemel kasuta loogikat ja sammhaaval peast arvutamist.
1.
Temp muutub 25 kraadi.
Temperatuuritegur on 4 tuhandikku ehk 1/250 iga kraadi kohta, see on sajandik iga 2,5kraadi kohta.
25 kraadiga muutub takistus järelikult 10% ehk 0,64 oomi.
Silmas peab pidama ka ümardamist, pole mõtet anda vastust 4 tüvekohaga kui algandmetes on 2 kohta.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.Comment
-
Kuigi ma usun, et 90% noori toksib ka selle tehte 1+0,004*(45-20) kalkulaatorisse, et saada vastuseks 1,1.Comment
Comment