Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

    Click image for larger version

Name:	L298N_motor_driver_Tronixlabs_Australia__60967.1416453242.1280.1280.png
Views:	1
Size:	335,2 KB
ID:	877601
    Tegemist sellise mootori draiveriga. Lubatakse 2x2A mootorit ühendada. Mul oleks vaja sinna ühendada auto kojameeste mootor. See tarbib voolu natuke üle 3A. Selle mootori draiveriga on võimalus sildamiseks, et siis kasutada 1 4A mootorit. Kuidas sillata ja kuidas peaks siis ühendama arduinoga ?


    #2
    Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

    Kas peale pildi ka muid andmeid on, näiteks linki andmelehele ?
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

      Tundub seesama olevat?
      HAOYU Electronics Motor Driver 2A Dual L298 H-Bridge [L298N] - Description This dual bidirectional motor driver is based on the very popular L298 Dual H-Bridge Motor Driver Integrated Circuit. The circuit will allow you to easily and independently control two motors of up to 2A each in both directions. It is ideal for robotic applications and well suited for connection to a

      Kivi andmelehe (lk7) järgi lihtsalt vastavad sisendid-väljundid kokku ja kogu lugu.

      Comment


        #4
        Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor


        Väljunditest ma saan aru mis kokku lähevad aga ülejäänu ? PWM- ei kasutaja ja sinna siis juhet ei tule 7 ja 12. Sealt eemaldan ka silla.
        viimati muutis kasutaja insippo; 25 m 2014, 18:47.

        Comment


          #5
          Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

          Sisendid IN1 ja IN4 ühendad (pinheaderil siis 8 & 11) omavahel kokku ning IN2 ja IN3 (9 & 10) samuti.
          Kuhu need hüppajad "enable" sisendid ühendavad? Maasse?
          Et mootor töötaks, peab "enable" sisendis olema kõrge nivoo. Kivi sisenditest siis jutt.
          Kui neid eraldi ei juhi, siis säti plaadil jumperitega, et oleks "lubatud".

          Comment


            #6
            Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

            Umbes sain nüüd aru. Kas 3 mootorit arduinol välja veavad ?

            Comment


              #7
              Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

              Mis tähendab "välja veavad"? Arduino ei pea ise ju midagi välja vedama. Temalt saad juhtsignaalid mootorite draiverite jaoks ja küll need siis juba veavad. Kolme mootori mõlemas suunas pööritamise peale ainult kuut väljundit vaja lähebki. Arduinodel pinne enamasti kaugelt rohkem, nii et jääb igasugu andurite ja värkide jaoks ülegi. Mida ehitad?
              Omast kogemusest niipalju, et vähemalt minu käes oleva samasuguse draiveri "kivi" kuumeneb üllatavalt kõvasti. Mul selle taga kaks kuuevoldise tööpingega mootorikest, mis rahulikult töötades kumbki endast <700 milliamprit läbi lasevad. Käivitudes tundus vool korraks kuni 1,2 amprini mootori kohta hüppavat. Seda on ikkagi vähem, kui lubatud 2A, aga esimesi kordi oma nikerdust käivitades tundsin kerget elektroonika kärsatamise haisu ja paanikas kuumenenud kohti otsides katsusin ka draiveri radikat - no kaua ei saanud näppu peal hoida! Nüüd olen selle lihtsalt teadmiseks võtnud, et kuumeneb, ja kusagilt spetsifikatsioonist lugesin, et võimalik töötemperatuur pidigi kõrgele küündima - vist 120 kraadini. Siiski kavatsen tulevikus väikese ventikaga hakata sealt kuuma eeemale puhuma.
              viimati muutis kasutaja Plinn; 26 m 2014, 16:06.

              Comment


                #8
                Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

                Mul see teema https://www.youtube.com/watch?v=brc1wIeeQ8c 1 mootor ei jõua neid lahti hoida, kõiki. Mõtlesin , et panen nad 1 haaval käima. Näiteks kui temp on +18 tuleb 1 luuk lahti, +20 teine , +22 kolmas. Vihma hakkab sadama siis vihmasensor laseb luugid poolepeale, et vesi sisse ei sajaks. Hetkel avab ja suleb arduino neid kahe releega. Liigutab auto kojamehe mootor. Arduinol on sätitud mootori käimine ajaliselt. 19 sek teeb lahti ja 15 sek-i laseb kinni. Temperatuuri mõõdab ds18b20.Elektrit teeb päikesepaneel.

                Comment


                  #9
                  Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

                  Kui vihma sadama hakkab, siis temperatuur pilvisuse tõttu on nii-kui-nii langenud ja luugid ilmselt sulguvad juba seetõttu. Aga noh - miks mitte ka vihma mõõta.
                  Kui reduktori(te) konstruktsioon selline, et mootor või mootorid ei jaksa luuki või luuke ülal hoida, siis mina pigem mõõdaksin tuult. Kui keset kuuma päeva üks korralik äikesepagi tuleb, siis mina klõpsaksin need luugid küll kiiremini kinni, kui Sinu poolt mainitud 15 sekundit. Et luugid oma raskusega nii väga reduktori ja mootori seljas ei elaks, siis äkki annab neile (luukidele ikka!) migit kompenseerivat vastukaalu tekitada?
                  Muide! - see mootori draiver tekitab umbes pooleteisevoldise pingelangu. Minu eksemplar näiteks võttis mootorite rahuliku töö ajal kuuest voldist 1,8 volti maha. Pidin vastavalt pealeantavat toitepinget tõstma, et mootorid ikka norm-rezhiimis töötaksid. Sul ehk kõrgemad tööpinged, aga minu kuuest voldist oli see kadumaläinud 1,8 volti ikka protsentuaalselt väga suur osa juba.
                  viimati muutis kasutaja Plinn; 27 m 2014, 07:05.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Arduino H-sild l298h üks 4A mootor

                    12 volti akult. Kiiremini ei saaa kui 15 sekundit. Mootor ei vea kiiremini. Vihma puhul ei saa temperatuuriga teha midagi.Seal eespool videos nad avanevad täielikult. Vihmaga on vaja lasta nad poole peale , et sahinal ei sajaks sisse. Seda jõuab 1 mootor hoida küll. Parem on muidugi panna lüliti, et arduino teaks kus asendis on luuk. See suvi töötasid niisama. Suve alguses ikka läksid õhtul kinni ja hommikul lahti. Vihmaga ei tea mis tegid. Kui temp langes siis vast sulgusid.

                    Comment

                    Working...
                    X