Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Laualamp ja kaugloetav arvesti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Laualamp ja kaugloetav arvesti

Ehk tuleb kasuks http://www.ohtuleht.ee/661053/peen-l...oma-elu-elama-

Vs: Laualamp ja kaugloetav arvesti.

Ma ka loobusin samal põhjusel kõigist oma sensoriga valgusregulaatoritest. Osa oli paigaldatud isegi seina sisse - päris ebamugav. Ühel LED TV viskas iga andmete ülekande ajal pildist häire läbi, paigaldasin arvuti toitefiltri. Loogiline oleks, et energiafirma oleks ise varustanud oma kauglugejad filtriga, et kõrgem sagedus ei jõuaks tarbijani.
    Varsti tekib linnades uus probleem - iga laternaposti otsa paigaldatakse 2,4GHz vabakasutusega repiiter - seal on 3 ülekatteta vabakanalit, millest 2 läheb käiku. Ühesõnaga vabakanalid kommertsiks - siis on jälle probleem, et "valed" seadmed.
    viimati muutis kasutaja Svago; 04 m 2015, 16:47.

Comment

"See naaber, kes teise naabri voodisse tuleb oma MTZ-05 ga, peaks enda järelt selle sopa ka ära koristama mis rehvi mustrite vahelt pudeneb." Ehk siis häire tekitaja peaks ise probleemi kõrvaldama, mitte aga veeretama seda tootja peale või laualambi kasutaja teadmatusele. Sideamet kaela, vaatab mis saab..
      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

See tuletab meelde ühe nalja, kus mees kurdab: "Mulle käib jubedalt närvidele, et külmkapil on telekale pidevalt midagi öelda".
        Ehk otsib arvesti hingesugulast, et näiteks pesumasinale teatada: "börsihind hetkel soodne, hakka pesema!".

Comment

The IEEE Communications Society is a global community of engineers, practitioners and academics working together to advance communications technology for the betterment of humanity.

Natuke juttu üle elektrivõrgu suhtlusest. Sagedusala on 3 - 95 kHz ja pinge kuni 5 V.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

Comment

Vs: Laualamp ja kaugloetav arvesti

Loogika signaalid on nelinurgad, millel on ka harmoonilised. Nn. Fourier’ read.
            Lisaks läks mul võrgutoitega äratuskell „lolliks“. 60-nd süsteemist läks üle 100-nd süsteemile
            Ei aidanud isegi küütide vahetus + kilekondekad.
            Meenub veel seoses võrguhäiretega ühe firma probleem. Neil ei töötanud vahel pool tootmisliinide automaatikast. Osa olulisi ja kalleid plokke vahetasid välja, kuid tulemus 0. Uurisin siis nende probleemi. Õnneks sattusin õigel ajal jaole ja võrgupinge oli ossiga vaadates päris „karvane“.
            Selgus, et samal liinil töötas teises firmas võimas elektrimootor, mille sagedusmuunduri ees ei olnud filtrit (vajas välist EMC filtrit) – koonerdamine pole kokkuhoid ja teistel peavalu.

Comment

Laualamp võib kaalumisel ehk tõesti liig kergeks (loe: ebaoluliseks) osutuda aga kellel juba natukenegi targem vigur uue arvesti peale hullub, sel tasub vast ee-le ikkagi kiri ära teha ja ka vastus saada ning alles hoida. Ei ole sugugi võimatu, et aja jooksul, varem või hiljem, tekkib nö pretsedent - keegi saab monopoli üle võidu ja sunnib võrguteenuse osutaja midagi ette võtma, kilpi filtreid paigaldama või mida iganes muud sellist. Siis saab kunagise kirjavahetuse uuesti letti lüüa ja öelda - nii, kuidas siis ikkagi on selle asjaga?

Comment

Ma usun et neil on selle jaoks standardvastus olemas mis sulle ühe klikiga saadetakse. Umbes et jah mõõtja küll saastab võrku, aga kuna see vastab standarditele siis on viga teie seadmes.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                  Ma usun et neil on selle jaoks standardvastus olemas mis sulle ühe klikiga saadetakse. Umbes et jah mõõtja küll saastab võrku, aga kuna see vastab standarditele siis on viga teie seadmes.
                  Jah, justnimelt sellise vastusega ma arvestasingi, see vastus tulebki säilitada ja aja saabudes uuesti välja käia...peene muigega :P

Comment

See standard on ilmselt altkäemaksuga kinni makstud, vastaselkorral osutuvad trahvirahad ja kõrvalduskulud suuremaks
                    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Mis otstarbel need 2,4GHz vabakasutusega repiiterid laternaposti otsa pannakse?

Comment

Nutivalgustus.

Comment

Põhimõtteliselt on tekkinud pretsedent kus masinad võivad isekäivituda ja seades sellega ohtu inimese elu ja tervise kaasa arvatult. Aga on olemas kehtiv seadus (alates 2001 aastast ka esitletud eestikeelsena), mis keelab ja välistab seadmete sellise käitumise.
                          Kokkuvõttes rikutakse EU-s kehtivat ja siin ratifitseeritud seadusandlust.

Kui isekäivitumine võib esineda kodutehnikal, siis see võib esineda ka osat liiki tööstusseadmetel. See on üsna hirmutav fakt!

Ja kui ma paigaldan aktiivfiltri, et oma majapidamist kaitsta, siis vaevalt et see kauglugeja enam tööd suudab teha millegi edastajana.
                          See on jokkskeem; ilma filtrita võib see käivitada mul majapidamises võibolla näiteks moodsa elektripliidi ja kui ma selle välistan filtriga, ei tööta enam kauglugeja.
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Aga ära pane lugeja ja narva vahele seda filtrit.
                            Ja kui miski ise käivitubki siis just see masin rikub seadust mitte voolumõõtja.
                            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ei panegi, filtril mõju võib ühtse liini korral olla ka tagasiulatuv, teatud ulatuses.
                              Seadus kehtib kõigile ja ühtmoodi (tootjad, arendajad, paigaldajad ja teised). Seadmetel on sertifikaat ja/või EU tüübikinnitus tänapäeval. Samamoodi on igal füüsilisel ja juriidilisel isikul nõue (ka lepingus sees) mis kohustab võrku mitte ühendama mitte nõuetekohaseid ja häireid põhjustavaid seadmeid.
                              Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                              X