Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Selle mootori külmumise vastu... aitab edukalt ca 2-3 liitrise plastkonku katuseks paigaldamine mootori peale selle mõttega et vesi ei saaks nagu ligi voolata. Ilma "katuseta" oli ka pidevalt see jama et satipanni keerata ei saanud kui külm -10C kanti juba käis. Ma küll tegin liikuva sirmi ka aktuaatori varre kohale, kumb neist täpselt aitas ma ei ole selgitanud. Määrete ja varre tihendi tõhustamine ei aidanud.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Mul kunagi keeras sati panni ja ei mäleta, et oleks külmunud olnud.
Mul ka 1,5 ja 1,8 antenniga ei olnud probleeme. Samas mitmel tuttaval oli - ilmselt jäätus antenni enda pöördemehhanism. Lihtsalt tähelepanu juhtimiseks.
Kas kahe paneeli keeramiseks ei jää see liiga nõrgaks ? Sellega veel see teema , et oleks vaja anemomeetrit. Ma ei leidnudki sellist mida kasutada. Kuidagi kallid olid kõik. Siis veel. Kui suure aku peaks ostma? Hetkel deep cycle 65a/h.
12V 200 Ah battery = 2400Watts = 1920Watts usable power as 20% is reserved 12V 500W solar panels = 5 hours of bright direct sunlight = 2500Watts = 20% losses = 2000Watts generated. You need 500W solar panel
viimati muutis kasutaja insippo; 28 m 2016, 22:22.
Kas on mõtet nende pöörajatega jamada? Muidu müüakse ka neid tööstuslikult, olen näinud linnast väljas ühel hoovipeal on sellised pöörajad, kus silma järgi 3*100W(võibolla isegi 250W) paneeli seljas. See pööraja näeb üsna selline kahtlane välja ja silma häirib ka, pool hoovi tal neid töllerdisi täis, üks vahib kord otse taevasse, teine pimedusse jne, tundub selline problemaatiline ühesõnaga, lisaks veel liikuvad osad ja mida kõike veel. See jalg ise maksab kujutan ette pea sama palju, kui need 3 paneeli, mis seal seljas elavad. Mulle tundub, et ehk oleks kavalam juba selle jala eest topelt paneele osta ning ühed näiteks hommikusuunas ja teised õhtusuunas vaatama panna, kui akuga süsteem(võrku müümisel kõik lõunasse ja las toodab piiki). Tootlikkus oleks ilmselt suht samasse auku, pilves ilmaga topeltsüsteemi kasuks isegi. Neid päikesetootjaid on üksjagu tekkinud ja olen näinud rohkem selliseid variante, kus ongi lõunapäikest püüdmas tihedalt üksteise kõrval kusagil 45 kraadi all võinii paneelid. See alus on mõnel üldse miski immutatud laudisest/prussist tehtud eriti odav variant, betoonist sellised kandetüükad väheke maapinnast kõrgemad olid valatud ja seal peal see kompott istus, ei tea kas see puit kestab 25-30 aastat, korralikumad alused on metallist tehtud, need võiksid küll kenasti tormigi taluda. Silmale on ka palju parem vaadata, kui on kompaktne selline ppaneelide kogum mingil alal, mis tervet hoovi jamaga ei täida. Ühel seal Kastre suunas minnes oli üldse kuuri vms kõrvalhoone katuse lõunapoolne külg täpselt servast servani paneelidega kaetud, see nägi isegi päris kena välja, paneelide hulga järgi võis sinna 10kW ligi seal neid olla. Kui kunagi mööda sõites meelde jääb, siis võin neist erinevatest lahendustest pilte klõpsida ja näidata siin teile .
Mul on hoov km x km. Risustama ju ei hakka seda vaatepilti. Kui ma saan pöörates 30% rohkem voolu siis miks mitte. Asi ei ole mul selles elektris. Võin ka juhtme vedada.
Mul see suur paneel on 250w ja 30v. Kuidas ma panen selle 12v süsteemi ?
viimati muutis kasutaja insippo; 29 m 2016, 14:04.
Comment