Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rattavalgustus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Rattavalgustus

Kuna ma liigun päris tihti rattaga siis oleks vaja korralikku valgustust ette.
    Neid hiinaimesid 2- 19 euroseid olen ostnud kümmneid ja ei pea nad vastu või teevad ainult ähmase valgusvihu.
    Plaan teha siis korralik ise.Toiteks plaan kasutada 2x3,7v 6000 mah akut. Nüüd küsimus, kumba valida kas tava ledi või smd( ja milliseid parameetreid vaadata et valgus oleks võimalikult hea)

Vs: Rattavalgustus

Tee Cree-elementide ja normaalse optikaga.
    Aga seniks, et mitte pimduses kobada, võta rattapoest päris valgusti. Hinda kriitiliselt kõiki kinnitusi, korpust, tee pimedas laoruumis katsetusi, võta tšekk ja maksa sulas. Hinnaklass jääb 100EURi kanti.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Osta ma kindlasti ei kavatse, aitab juba
      Nüüd tagangi ise teha, ainuklt mis led-e valida.leidsin sellised huvitavad 1w , mis nendest arvata? Läätsed tuleb ka osta.

Comment

Mis see huvitav LED ka on? Üldiselt ainult 1W (Vati kirjutame suure tähega) ei ole väga näitaja, kindlasti teeb ta valgust, aga kuidas sa kavatsed selle valguse sinule sobilikku kohta suunata? Lennukte valgustamine pole väga otstarbekas, siis jääb mulje, et see 1W LED on nagu 1w LED. Teades, kui suurt täpsust nõuab optika ka LED-i kohakuti saamine (lihtne optika füüsikatunnist), siis mõtle natuke, kui lääts, mis asub 1cm kaugusel LED-ist moonutab valgusvihku 100m korral?

Proovida loomulikult tasub ja proovima peabki, aga kui sa sellistele asjadele ka mõtled, siis tuleb tulemus parem

Comment

Esmalt postitatud marek.berggrunfeld poolt Vaata postitust
          Osta ma kindlasti ei kavatse, aitab juba
          Nüüd tagangi ise teha, ainuklt mis led-e valida.leidsin sellised huvitavad 1w , mis nendest arvata? Läätsed tuleb ka osta.
          1 W led koos läätsega teed ei valgusta, küll aga teeb ratturi nähtavaks teistele. SSC-P7 ja XM-L T6 ledid, mis tarbivad 12 W on ennast õigustanud nii hinnalt kui valgustugevuselt.
          Rattafoorum on sel teemal paksu juttu täis:
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Midagi sellist soetada ja modida vastavalt vajadustele?
            Üksikult jubinaid kokku ostes läheb see asi palju kordi kallimaks, neil moodulplaadid sees, mis osadel peaks isegi tagama, et Li-ion akusid liiga tühjaks ei lae. Antud mudel on ka 1-mode lülitiga.

Ise neid soetanud, aga rattale ehk liiga võimas ja kulutab rohkem energiat:
            http://www.aliexpress.com/item/UltraFire-E17-CREE-XM-L-T6-2000Lumens-cree-led-Torch-Zoomable-cree-LED-Flashlight-Torch-light/750867177.html
            Samas nagu hiina värgiga ikka, natuke pidin ka eelnevaid seest ümber tegema, halva ühendusega jäi režiime iga koputusega vahetama.

Comment

Ise olen ka vaadanud neid valmis lampe. Peavad nad vastu ka või tuleb neidki modida?
              Kuna muk neid vanu lambi karpe niipalju alles ehk installin sinna midagi sisse?
              Kahjuks pole ikka vastust saanud kummad LED id valgustavad paremini, tavalised või smd( kas sõltub mitme mA ned on?)

Comment

Nii võimsad ledid ei ole otseselt kumbagi sest mingi tükk jahutust on juba küljes, või mida sa tavalise all silmas pead?
                Ja arvesta et kui sellise külge paned mis midagi näitab siis saad varsti mõne autojuhi käest vastu kukalt. Kui just lähitule moodi vihku ei tekita.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Taskulambi juppe müüakse eraldi ka.
                  Tihtipeale tuleb LED-iga mingitsorti optika ka kaasa.
                  Sinna juurde endale meelepäraste funktsioonidega ja võimsusega driver ja ongi olemas.

Näiteks:

Ja

Seal on ka selliseid valmis lampe, kuhu saad oma akud järgi ühendada. Mõni tundub üsna korralik, kui neid kõige odavamaid ei vaata.

Comment

Eks see optika kõige keerulisem ole. Et kaugele näeks peaks olema valgusvihk ~1°
                    Mul 100W led rattal aga ei ütleks, et eriti kaugele näeb. Kuna 60°.
                    EE orjusest vaba!

Comment

Ega ma siis mingi 100 m peale ei taha valgust mulle piisab 10 ki.
                      Mul siin vahel meelest läinud, kui ma ühendan ledid paralleeli siis suureneb vool, ja kyi jadasse siis pinge, on mul õigus?

Comment

LED'e ei panda paralleeli.
                        Järjestikku pannes vool jääb samaks, aga vajalik pinge kasvab, s.t kui ühe dioodi tööks on vajalik 3,5V ja 500mA, siis 4 LED'i jaoks on pinge 14V ja voolu peab ikka läbi ajama 500mA, siis põlevad kõik sama heledusega edasi.
                        Või paned ühisele toitesiinile paralleelselt peale mitu üksikut LED'i, igaüks oma draiveriga.
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
                          LED'e ei panda paralleeli.
                          Aga võib valida suurema vooluga isendi.
                          Osta: White High Brightness LEDs. Farnell Eesti pakub kiireid hinnapakkumisi, samal p�eval l�hetamist, kiiret kohaletoimetamist, laia valikut, tehnilise teabega andmelehti ja tehnilist tuge.

PDF toob graafiku. max kuskil üle 24W.

Comment

Pannakse ikka paralleeli, egas see IU nii sirge ka ei ole et teine kõrval poole pimedam on. Peavad aint ühesugused olema. Siis muidugi ekstra nõuded reflektorile.
                            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Selge.
                              Sain eila kätte reflektorid, nüüd tuleb aretada mudagi kokku.

Comment

Working...
                              X