Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rakett 69

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Rakett 69

Mis arvate saatejuhtide ja ülesandekoostajate tasemest elektroonikas? Telefoniülesanne siin saates: https://arhiiv.err.ee/vaata/rakett-69-ellujaamine
    Oomi seadus on vist ainult tähed paberil, kõik räägivad pingest ja mitte keegi voolust, õigeks peetakse krona patarei lühistamist 15C vooluga Kui üks osaline leiab et traadi takistus on liiga väike siis ainult muiatakse selle peale.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Vs: Rakett 69

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
    õigeks peetakse krona patarei lühistamist 15C vooluga
    Kui seal on 3 oomi ja 9 V siis vool tuleb 3 A.
    Kaua patarei nii vastu peab? Või hakkab sisetakistus kaasa mängima?
    Ei raatsi proovida

Kui seal oleks olnud keegi, kes oleks patarei pooleks lõiganud, kas siis oleks olnud ÕIGE?
    Seal võiks ju ka olla sees 1,5-2V jupid.
    Kronat pole proovinud aga neid vanu lapikuid sai küll "avatud".

Kiiruse mõttes oleks olnud õige laadija juhe ära lõigata.
    Ja siis pärast ilma saltserita kokku tinutada.

Comment

See näitab järjekordselt praktilise teadmise vähesust; ka saatejuhtide osas paraku (aga nemad ju ongi teadlased).
      Ainuke kogemustele tuginev tegija oli Knuth.

Oma praktikale tuginedes oleks traadi ühendanud patarei ja laadija vahele.
      Head susserdamist !

Comment

Vaatasin ka ära. Päris huumor oli ikka

Knuthi tean isiklikult. Ãœlimalt asjalik ja hunniku kogemustega oma vanuse kohta. Sai temaga viimasel robotexil osaletud (robotite jalka).

Comment

Seletus internetisaates, millised olid selle ülesande eeldatavad variandid http://rakett69.ee/internetisaated/saade/154905071

Tegelikkus on selline, et ülesanne kestab ettenähtud aja (või ülegi, et poolik asi võistluskõlblikuks saaks) ja sellest lõigatakse paarteist minutit kolme võistkonna peale kokku. Kas teema (seekord siis elektroonika-) asjatundja režiipuldi kõrval passib, ei tea.
          Eks võistlejatel ole närv ka sees. Pärast tehtut mõtlevad, et miks küll mingi muu iseenesestmõistetava lahenduse peale ei tulnud.

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
          Kui seal oleks olnud keegi, kes oleks patarei pooleks lõiganud, kas siis oleks olnud ÕIGE?
          Seal võiks ju ka olla sees 1,5-2V jupid.
          Oli sama mõte saadet vaadates, aga neil polnud laual tange patarei lammutamiseks. 4 elemendiga oleks telefon käima läinud. 9-voldises on lapikud pätsid, mis omavahel kileviinerisse kokku surutud. On ka kuue pulgaga, aga neid kohtab haruharva. Seevastu peavad kauem vastu.

Olnuks ka variant aku välja võtta ja seda patareist laadida. 3 oomine jadatakisti jääb veidi väikseks, 7 - 10 oomine oleks paras olnud.
          viimati muutis kasutaja Scott; 17 m 2016, 00:18.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
            Oli sama mõte saadet vaadates, aga neil polnud laual tange patarei lammutamiseks.
            Siis võiks vast kasutada oma taskunuga.
            Ja laulda
            Ühel seikleval teaduse rüütlil
            olgu pistoda alati vööl.

Või siis leida taskust auto 12V >> USB pulk.

Olnuks ka variant aku välja võtta ja seda patareist laadida.
            3 oomine jadatakisti jääb veidi väikseks, 7 - 10 oomine oleks paras olnud.
            Kas 9 V ja 10 oomi tühja patarei jaoks liiga suur vool pole?
            Tavaliselt laadib ta tühja kuskil paarkmmend minutit.

Comment

Eks neid 9V patareisid ole mitut tüüpi. Igaühel on erinev sisetakistus.
              • Mangaan-tsink
              • Aluseline
              • Liitium raudsulfiid
              • Mangaan liitium
              • Tsink-õhk
              • Liitium-tionüülkloriid
              Suurema sisetakistusega patareid annavad pikka aega väikest voolu ja vastupidi.
              9V patareidel olen mõõtnud sisetakistust ja see jääb piiridesse 3Ω…34Ω.
              Ega ma muidugi pole kõiki tüüpe üle mõõtnud

Sisetakistust mõõdan näiteks 18 Ω koormustakistiga ja testri - voltmeetriga.
              Pinge koormuseta = 9V
              Pinge koormusega U= 3,1V; Vool I= 3,1/18=0,172A
              R sise= U/I= (9-3,1)/0,172=34,3Ω
              Tegelikult muutub sisetakistus veidi ka koormuse muutudes, sõltub temperatuurist, kasutuseast jne.
              Mobiiltelefon töötab näiteks 3,6V akuga. Ooterežiimil tarbib ta näiteks 20mA.
              Kõnerežiimis tarbitav vool on keskmiselt 0,16A.
              Mobiiltelefoniga ei juhtu midagi ka toitel 5V (olen kasutanud vanu telefone +5V stabilisaatoriga valvesüsteemides). Ilmselt kasutati enamlevinud ja suure sisetakistusega patareid.

http://obychalkapro.ru/article/ток+батарейки+крона

viimati muutis kasutaja olevtoom; 17 m 2016, 11:15. Põhjus: termin

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                9V patareidel olen mõõtnud sisetakistust ja see jääb piiridesse 3Ω…34Ω.
                Ega ma muidugi pole kõiki tüüpe üle mõõtnud
                Nende numbrite järgi tundub mulle, et Energizer'i leeliseid sa mõõtnud pole.

Comment

Olid mingid jutud plahvatavatest mobladest.

1. Kui suur võiks olla ühe mobla aku normaalne laadimisvool?
                  2. Kas piisavalt suure vooluga on võimalik panna aku plahvatama?
                  3. Kui suur peaks olema plahvatuseks vajalik pinge ja vool?
                  4. Lüüt vahelduvaga plahvatab. Kas ka valesuunalise alalisega?

Comment

Li akud põlevad säraküünlana. Kardavad nii lühist kui ka ülelaadimist!

Comment

Kõige selle vastu on laadimise tarkus telefoni integreeritud nii et kui läbi pesa voolu anda siis on vist raske akut õhku lasta.
                      Lühiajaliselt kannatab ka väga suurt ülevoolu, loeb aeg.
                      Kunagi sai koledaid loomkatseid tehtud telefoni aku mõistes lõpmata võimsa laadimisega, ellu jäi ja elas veel pikalt: http://www.elfafoorum.eu/threads/245...Chi?highlight=

18650 akudel kah kaitsesüsteem sisse ehitatud kus sisemise surve tõusmisega peaks kontakt katkema.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                        Kõige selle vastu on laadimise tarkus telefoni integreeritud nii et kui läbi pesa voolu anda siis on vist raske akut õhku lasta.
                        Lühiajaliselt kannatab ka väga suurt ülevoolu, loeb aeg.
                        Kunagi sai koledaid loomkatseid tehtud telefoni aku mõistes lõpmata võimsa laadimisega, ellu jäi ja elas veel pikalt: http://www.elfafoorum.eu/threads/245...¼hi?highlight=

18650 akudel kah kaitsesüsteem sisse ehitatud kus sisemise surve tõusmisega peaks kontakt katkema.
                        ; Mul üks Li aku pulk läks kitli taskus lahtise leegiga põlema, Kohtudes seal pikkmokk näpitsatega! Näpitsad jäid ellu, kittel ka ja isegi mina, sest jõudsin kinnastatud käega jubediku kurja, taskust välja visata!
                        viimati muutis kasutaja rainadov; 17 m 2016, 15:07. Põhjus: täht

Comment

Suri kah üks liitium taskus ära, täiesti lambist ilma ühegi võõrkehaga kokku puutumata, õnneks piirdus tulikuumaks minekuga. Moraal, ärge ostke vuffelakusid oma kaameratele ega telefonidele.

Comment

Minu sarnase patarei pakendil on tekst:
                            Paigaldada korrektselt(+/-), mitte laadida,
                            mitte avada ega visata tulle. Mitte kasutada koos pooltühjade või teist marki
                            patareidega - võib plahvatada,
                            lekkida ning
                            põhjustada kahjustusi.

Lühidalt.
                            Kas oleks olnud lootust seal mobla ja Korona Raketis pauku saada?

Comment

Ise pole ülikoolis käinud aga puhtalt loogilise mõtlemise ja lihtlabaste elektroonika teadmistega paneks selle saate üksi kinni.. Enamus foorumlasi samamoodi.
                              Võibolla see saade selleks, et kaaskodanikud ennast targana tunneks

Comment

Working...
                              X