Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rakett 69

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Rakett 69

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
    Ise pole ülikoolis käinud aga puhtalt loogilise mõtlemise ja lihtlabaste elektroonika teadmistega paneks selle saate üksi kinni.. Enamus foorumlasi samamoodi.
    Võibolla see saade selleks, et kaaskodanikud ennast targana tunneks
    Ma olen Kuldvillaku 4x võitnud ja Miljonimängus väga kaugele jõudnud. Väljaspool kaameraid. Rambivalgust ei tasu alahinnata.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
      Kas 9 V ja 10 oomi tühja patarei jaoks liiga suur vool pole?
      Tavaliselt laadib ta tühja kuskil paarkmmend minutit.
      Olen kunagi teinud ajutise laadija 9V modemi toiteplokist, kuna moblalaadija ununes maha. Vahele läks 6,8 oomine takisti ja laadis telefoni umbes tunniga täis.

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
      Ise pole ülikoolis käinud aga puhtalt loogilise mõtlemise ja lihtlabaste elektroonika teadmistega paneks selle saate üksi kinni..
      Olen ülikoolitasemel üpris põhjalikult õppinud kogu seda ampluaad, mida seal saates vaja läheb, aga pean tunnistama, et saates jääksin enamuse ülesannete juures jänni. Kui pidevalt ei treeni, unustad teooria lihtsalt ära.
      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
      ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
        Ma olen Kuldvillaku 4x võitnud ja Miljonimängus väga kaugele jõudnud. Väljaspool kaameraid. Rambivalgust ei tasu alahinnata.
        Selle saigi küsimus seatud korraldajate pihta. Kellel on olnud aega ette valmistada ja püstitada just selline näitlik ja meeldejääv ülesanne ja lahendus mis ükskord kuskilt mälusopist välja võiks ujuda kui näiteks vool ära läheb. Ses suhtes big fail.

Kui prooviks seatud lähteandmetest natuke arvutada siis tuleb paras tohuvabohu. Võtame 3 oomise traadi ja teeme pinge pooleks jaguri ja loodame ühest õlast reaalselt tarbitavat voolu saada nii et pinge täiesti maha ei kukuks. Siis peaks patarei sisetakistus suurusjärgu võrra väiksem olema kui traadil ehk pinge sisuliselt ei kuku. Arvutaks traadis tekkiva soojuskao, saame midagi 20..25W. Võrdleme seda peenema tinutuskolviga mis käib otse seina. Fail.

Vaataks mahtuvust, ei hakka andmelehtedesse süvenema, meenub samasugune aku 200mAh, vaevalt et patarei sellise lühisega oluliselt rohkem annab, kauaks siis vurtsu jagub? Patarei on enne tühi kui juhtmed kokku saab leiutatud et vool akuni hakkaks jooksma, ammu veel et mingit vähegi mõistlikku laadimisaega jääks. Veidi pillav kui oled metsas ja vaja 112 valida. Fail.

Ok vbolla oli tõesti näpukas ja sai vale traat, kuidas siis 30 oomiga oleks? Jagame siis pinge kenasti ära sest toonitati ju et pinge on tähtis, lausa kahe komakohaga. Püsib natuke kauem kui natuke, aga no miks ta laadima ei hakka? Fail.

Ehk siis pingejagur ei tööta väiksest vooluallikast märkimisväärse energia kättesaamiseks.

See on umbes sama tase kui ma viiendas klassis sain teada misasi on pingejagur ja oli sihuke ohoo-efekt et ma pidin majapidamises kahest töötavast raadiost ühe ära lammutama et sealt volüümipotekas kätte saada et siis oleks maru vahva teha lapiku patarei pealt töötav mikromootoriga kart ja sellega siis kiirust kruvida. Teised olid ju nii lollid et panid mootori otse pataka pealt tööle, ma olin omaarust kaval. Võib 3x arvata mis juhtus.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
          Nende numbrite järgi tundub mulle, et Energizer'i leeliseid sa mõõtnud pole.
          Graafiku järgi 20°C juures on 1,6V elemendi summaarne efektiivtakistus ca 1,5Ω.
          9 V patarei siis 6 X 1,5 = 9Ω E91 pind on ka suurem, kui 9V patarei 1 elemendi oma.

http://data.energizer.com/PDFs/BatteryIR.pdf

http://data.energizer.com/PDFs/E91.pdf
          viimati muutis kasutaja Svago; 18 m 2016, 23:08.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
            9 V patarei siis 6 X 1,5 = 9Ω
            Mõõtsin http://data.energizer.com/PDFs/522.pdf (see on odavama otsa patarei, momendil muud polnud), lühisvooluimpulsiga. Sain 0.66Ω, see peaks olema umbes sinna kanti, mis 1000Hz vahelduvvooluga mõõtes saaks. Vist? Kontrollimise võimalus puudub. Alalisvooluga mõõtes saaks jah suurema takistuse numbri, aga 9Ω see nüüd vast mitte pole, pigem sinna <1.5Ω kanti.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
              Kui seal oleks olnud keegi, kes oleks patarei pooleks lõiganud, kas siis oleks olnud ÕIGE?
              Seal võiks ju ka olla sees 1,5-2V jupid.
              Kronat pole proovinud aga neid vanu lapikuid sai küll "avatud".

Kiiruse mõttes oleks olnud õige laadija juhe ära lõigata.
              Ja siis pärast ilma saltserita kokku tinutada.
              Kui nuga käsitlenud pole ja ega tänapäeval lapsed vist ei võigi siis on vägagi suur tõenäosus patarei avamisega oma sõrmed ära veristada. Ei usu, et korraldajad sellist vastutust võtta tahaksid.
              Ise lõhun tihti Krona patareisid - sealt saab pistiku.
              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Uurisin vastavat teooriat - teoreetiline 9V leelispatarei min sisendtakistus on uuest peast 1Ω ja hakkab tühjenedes kasvama ja kasutamise lõpus on juba 5 kordne. Kõik sõltub ka patarei valmistamisel kasutatud materjalidest, mõõtmise metoodikast.

Comment

Küsimus suurele ringile. Mis asi on järgnevas videos valesti ?
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Pinge väärtus = ? Pistiku polaarsus = ? Mind hakkas väga segama väljend dioodisild.

Comment

1:30 "Vahelduvvoolu miinuse ja plussi"... ja alaldile märkis valetpidi -/+.

Kas mitte ei pandud roheline juhe "+" külge ja tegelt tekkis küsimus kas see dünamo on üldse AC ?
                      (no mitte ei mäleta...)
                      viimati muutis kasutaja Starfish; 13 m 2016, 09:53.
                      http://hparchive.com/
                      https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Tahvlile joonistades läksid + ja - valesti.

Comment

Just Tähelepanelikud kaasfoorumlased !
                          Dünamo on AC, tegelikult tulevad sealt välja impulsid, mille polaarsus muutub.
                          Ehitanud jalgrattale USB liidest.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Joonistamist võib näpuveaks pidada, aga üllatas see järjekindlus et reaalse ühendamise juures ikkagi pinge tagurpidi peale aeti kuigi oli hoiatus et konde lendab laiali. Ja miks auto tagurpidi sõitma ei hakanud?
                            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Viga parandati(vaatajale mittenähtavalt) või on sellel sõidurajal ikkagi alaldi sees.
                              http://hparchive.com/
                              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                                Viga parandati(vaatajale mittenähtavalt) või on sellel sõidurajal ikkagi alaldi sees.
                                Pane auto teispidi peale

Edit: mu pojal on selline rada. kohe läheb loomkatseteks.

Comment

Working...
                                X