Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aeg aparaatide seltsis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aeg aparaatide seltsis

Varia seltskonda tervitab roosilises, et mitte öelda kuldses eluperioodis sülitsi igasuguse tehnikaga sinasõprust pidanud 76 aastane kaalud! Küsin, palju võib või tuleb loovutada aega aparaatidega mängimise peale kahel inimesel- ühel on mänguasjaks Yaesu FT 920, teisel Kenwood TS 820 ja EKD 300 nii et pillid ei tunneks end hüljatuina ja ka seltskond eetris saaks mõnusa rahulduse kätte? Selline küsimus Teile. Ja kuna kukk on juba kirenud, siis soovin kõikidele kaasarändajaile: Magage rahulikult ilma mureta ja tervitage rõõmsalt hommikut!

,

Vs: Aeg aparaatide seltsis

Kas see on masintõlge mingist reklaamtekstist?

Comment

Tundub, et ei ole (võrdlused on tegelikult ka toimivad) ja tuleb au anda: emakeelepäev on küll möödas, aga keel elab õnneks edasi :-)
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

Tegu seltskonnaga, keda vajame siis, kui internet ja mobiilside kokku kukub. Tegutsevad enamasti öösel. Väliselt äratuntavad tohutute antennide kaudu.

Amateur Radio (ham radio) is a popular hobby and service that brings people, electronics and communication together. People use ham radio to talk across town, around the world, or even into space, all without the Internet or cell phones. It's fun, social, educational, and can be a lifeline during times of need.

mänguasjaks Yaesu FT 920, Kenwood TS 820 EKD 300 >

http://dl6lim.darc.de/pics/ekd_300_vorn.jpg

viimati muutis kasutaja martk; 18 m 2016, 13:29.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Saab kuulata.

http://hparchive.com/
          https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Tere M.L.
            Vaatan, et olete Tartu lähistelt- minu lapsepõlvemaalt... Jah, olen Tartus sündinud ja linna kohal üles kasvanud. Rein Krsipuu targa juhendamise all linnast mitmes suunas ratta seljas kilomeetreid kogutud ja talvel lidusime Emajõge pidi- laias laastus põhja poole ja siis tagasi Magasini tänava baasi. Aga masintõlke aparaati minul ei ole. Aitäh kaasamõtlemise eest!

Comment

Teretulemast foorumisse, kaalud! Paar päeva tagasi proovis keegi juba aprillinalja teha ja, tuleb tunnistada, et olen ka ise saanud veidi nuhelda tehnikafoorumi tekstis veidi liigse väljendusrikkuse eest. See esimese postituse tekst tundus veidi masintõlke moodi. Ehk selgitad täpsemalt, et mille üle siin teemas arutlema kutsud?

Comment

Tere W@ldur.
                Kümnes käsus asuvad minu vanemad, ema ja isa väga kõrgel, austust lugupidamist ja armastust väärival kohal. Ma armastan oma emmet ja issit, pean nendest väga lugu ning austan neid vaeva ja loobumiste eest minust mehe kasvatamisel. Esimesed emakeelsed sõnda õppisin selgeks tänu ikka oma emmele... Palju aega hiljem kasutas klassijuhataja, õpetaja Rästas, tihti oma lemmiklauset- üks tunnikene tukkumist toob eluks ajaks kukkumist. Ja ma ei tea kas ma suutsin tollal oma emale olla vaid heaks lapseks ja hiljem ka toeks? Vaid tänu emakeele ilule ja W@lduri repliigile tuli mul suure kaarega aparaatidest sedapuhku mööduda sest otse edasi trampida süda lihtsalt ei lubanud. Vabandust.

Comment

Nii vana, amatöör.

Kas Tartu 2. KK?
                  Karl Kallemaa? (õpilane, tuttav?)
                  10 m bänd?

Comment

Esmalt postitatud kaalud poolt Vaata postitust
                    Jah, olen Tartus sündinud ja linna kohal üles kasvanud. Rein Kirsipuu targa juhendamise all linnast mitmes suunas ratta seljas kilomeetreid kogutud
                    Jätama Kirsipuu Reinu rattateema hetkeks kõrvale ja läheme edasi amatöörraadioga. Kus ja kuidas sai Raadi poolsel küljel antennindust aretada, kui see kant oli sovjeti ajal suure (militaar)tähelepanu all?
                    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Tere martk ja Starfish ja A.R. ja jälle kord samuti ka M.L.
                      Soe, soe et mitte öelda- tuline! Suhtlemas siis nii amatööre kui ka selle ametiga endale leiba teeninud professionaale. Minu koolimaja asus sellest valgest ilusast koolimajast, antenniga katusel, ca kilomeetri jagu loodes ja oli laotud põhiliselt punastest tellistest. Aga UR2BU vanema poja Matiga sai koolimaja staadionil mõõtu võtta nii jooksmises kui granaadiviskes, Sauvere pilgu all. Kuid vanadusest olen veel kaugel. Kulub veel 3-4 aastat enne kui võin istet võtta tõeliste tegijameeste plejaadi esimesel ehk siis madalamal aujärjel- piimküpsus, seega paras poisike.

Comment

Tere W@ldur.
                        Kümnes käsus asuvad minu vanemad, ema ja isa väga kõrgel, austust lugupidamist ja armastust väärival kohal. Ma armastan oma emmet ja issit, pean nendest väga lugu ning austan neid vaeva ja loobumiste eest minust mehe kasvatamisel. Esimesed emakeelsed sõnda õppisin selgeks tänu ikka oma emmele... Palju aega hiljem kasutas klassijuhataja, õpetaja Rästas, tihti oma lemmiklauset- üks tunnikene tukkumist toob eluks ajaks kukkumist. Ja ma ei tea kas ma suutsin tollal oma emale olla vaid heaks lapseks ja hiljem ka toeks? Vaid tänu emakeele ilule ja W@lduri repliigile tuli mul suure kaarega aparaatidest sedapuhku mööduda sest otse edasi trampida süda lihtsalt ei lubanud. Vabandust.
                        Kas kuufaas on vale või ma vajan järeleaitamist: kas mu repliik pahandas või mõjus sooja tunnustusena, millena see mõeldud oli?
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Kas tekitame raadioamatööride alamfoorumi? Tehnika ja elektroonikaga on see värk igati seotud.
                          Lugemist.
                          Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Minu koolimaja asus sellest valgest ilusast koolimajast, antenniga katusel, ca kilomeetri jagu loodes ja oli laotud põhiliselt punastest tellistest.
                            Kas jutt on 2.KKst ja 5.KKst? Mõõtsin, kaardi järgi pikki Anna Haavat 600 m.
                            Kui nii,siis see oli ka minu kool. Ja kuskil 60.-61. saime sinna ka rombantenni katusele.
                            Vastuvõtja saime Raadilt, saatja ehitasime ise. 100W, kaks GU50 lõpus.
                            Nende ostuks andis direktor isiklikult raha. Raadilt sai kasti ja lambipesad.
                            Esimene, kes vastas meie kutsungile oli UR2BU. Kas ta oli Kallemaa või Kallemäe ei mäleta enam.
                            Aga UR2BU vanema poja Matiga sai koolimaja staadionil mõõtu võtta nii jooksmises kui granaadiviskes, Sauvere pilgu all.
                            Meile jagas Sauvere püsse ja padruneid ja siis püssid seljas, käisime seal 2.KK kõrval märki laskmas.
                            Kas 10 lamades või siis 3x10 kolmest asendist.
                            Kuid vanadusest olen veel kaugel. Kulub veel 3-4 aastat enne kui võin istet võtta tõeliste tegijameeste plejaadi esimesel ehk siis madalamal aujärjel- piimküpsus, seega paras poisike.
                            Ära muretse - me ju veel noored.

Comment

Karl Kallemaa UR2BU, ES3YY, ES5D

Comment

Working...
                              X