Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

SS: metall-liist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

SS: metall-liist

Ühe maki restaureerimise käigus on tekkinud vajadus metallist (soovitavalt mingist matistatud alumiiniumisulamist) liistu järele. See peab olema mõõtudes 340*8*(0,5...1) mm. Või, noh, nii paks, et enam fooliumiks ei kvalifitseeruks. Mingeid jõude ei pea taluma, läheb iluliistuks.
    Andke palun nõu, kust sihukest saaks.

Vs: SS: metall-liist

Äkki leiad siit: http://www.klaasissepa.ee/tooted/alu...d/l-profiilid/
    Või kui natuke sudida viitsid, saab U'st L'i teha, see 0.75mm või 1mm korraliku noaga soont tehes läbi lõigata ja ära murda on kukepea: http://www.klaasissepa.ee/tooted/alu...d/u-profiilid/
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Originaal on siiski õhem, ma pakuks, et 0,2 mm. Aga võin õhtul ka lausa mõõta. Tekst ja triibud on kaetud õhukese lakikihiga, originaalilähedust on raske saavutada. Ilmselt läbipaistev kleebiskile + printer.

Comment

Esmalt postitatud olevtoom poolt Vaata postitust
        Ühe maki restaureerimise käigus on tekkinud vajadus metallist
        (soovitavalt mingist matistatud alumiiniumisulamist) liistu järele.
        Kas roostevaba teras ei sobi?
        CNC-ga saaks vajadusel teksti peale.

Comment

Re: Vs: SS: metall-liist

Roostevaba teras näeb liiga roostevaba terase moodi välja ; kuid aitäh pakkumast. Kui ma alumiiniumi moodi asja ei leia. võtan ühendust.

Comment

Vs: Re: Vs: SS: metall-liist

Esmalt postitatud olevtoom poolt Vaata postitust
            Kui ma alumiiniumi moodi asja ei leia. võtan ühendust.
            Seal Võru tänava lõpus, pimetate nurga peal olid lahked mehed kas suurest plaadist ribasid lõikasid.
            0,2 mm alumiiniumi hakkad Sa järgmine päev uuesti vahetama otsima, aga teras on .....

Tiigi elektroonikast võid saada pronkslinti. See on ka METALLIST.
            Võib lasta galvaanikas katta hõbedaga.
            Või teha ise. Vana fotokinniti hõbetab. Mäletad raadiovõnkeringide tegemist?

Comment

Hangid mõnest Al müüvast ettevõttest vajaliku riba ja lased peenikese liivaga liivapritsiga matiks.
              Võimalik ka soodapritsi kasutada. Näiteks siin on 0,5mm paksusega, õhem võib töötlemisel kõveraks minna:

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                Originaal on siiski õhem, ma pakuks, et 0,2 mm. Aga võin õhtul ka lausa mõõta. Tekst ja triibud on kaetud õhukese lakikihiga, originaalilähedust on raske saavutada. Ilmselt läbipaistev kleebiskile + printer.
                0,2-ga pakkusin küll mööda. Tegelik on 0,49 koos lakikihiga, nii et 0,5 on väga sobiv.

Comment

Ja nüüd ei jää 0.75 ka enam väga paksuks.
                  Valmis liist või liistust on kindlasti odavam, kui lehest, sest siis on lisaks lõikamine, ja painamine, ja kuna on sedavõrd kitsas, siis painatakse nt 20x20, ja siis ikka lõigud.
                  Erilahendused.
                  PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
                    siis on lisaks lõikamine, ja painamine
                    Riba lõikab giljotiin aga mis on painamine?
                    Natuke painutamine?

Comment

Mul on vist elus vedanud – alati olen saanud kaubale maaletoojaga, kellel lõikamise võimalus. Olen saanud täpselt lõigatult pleksiklaasi, polükarbonaati, Al ribasid või torusid. Kui tervest tahvlist jääb vähe üle, siis pead terve tahvli kinni maksma. Jupi saab vahel jääkidest ja väga odavalt. Kitsast riba on ju lihtsam lõigata suuremast tahvlist giljotiiniga kui pärast mõõtu ajada.

Vanasti sai lisaks elektronsüüdetele tegeletud ka karburaatoritega. Horisontaalvoolu Weberitele, Dell'Ortodele jt. oli vaja sisselaske kollektoreid erinevatele mootoritele. Firma originaalid olid defitsiitsed, väga kallid või mulle mittesobiva pikkusega - siis tuli ise Al torudest, plaadist kokku keevitada. Alati aidati rõõmuga kui teadsid milleks ja paar korda otsiti isegi oma lõuna ajast mõnest teisest firmast

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                        Riba lõikab giljotiin aga mis on painamine?
                        Natuke painutamine?
                        Metallimeeste släng, on külge jäänud.
                        Osad painutavad, osad painavad.
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Working...
                        X