Mul on tunne, et midagi on puudu. Riistvara on mis lülitab aga ei ole ühendatud.Et siis releed töötavad ja termomeeter ja näitab. Point on selles, et kui korra on lahti läinud luuk siis enam uuesti ei hakkaks minema. Kui siis ainult kinni temperatuuri alanedes.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Koduautomaatika ploki proge tingimus
Collapse
X
-
Koduautomaatika ploki proge tingimus
Mul on tunne, et midagi on puudu. Riistvara on mis lülitab aga ei ole ühendatud.Et siis releed töötavad ja termomeeter ja näitab. Point on selles, et kui korra on lahti läinud luuk siis enam uuesti ei hakkaks minema. Kui siis ainult kinni temperatuuri alanedes.
Sildid: Puudub
-
Vs: Koduautomaatika plokk proge tingimus
1. Manus on vigane, ütleb avamine.
2. Ilmselt on see luuk siin digitaalne, kahe seisundiga.
(Võimalik oleks ju ka sujuv avanemine sõltuvalt temperatuuride vahest sees ja väljas.)
Siis võiks olla ka programmis tunnus
Luuk=2 -> lahti;
Luuk=1 -> kinni;
Ja enne luugi liigutamise juurde minekut kontrollid kas on vaja liigutada.
Alustuseks võiks olla Luuk=0 ja esimene kord kindlasti liigutad luuki.
Aga kui andurid teavad kas luuk on lahti või kinni siis võib ka
lahtist avada ja kinnist sulgeda.
Alustuseks võiks inmlikult kirja panna mis ja kuidas peab tegutsema.
Et ise ka aru saada mis toimub.
Proovida mõttes kõik läbi teha küsides kogu aeg "Miks peaks tegema ja mida peaks tegema".
Siis on seda hiljem lihtsam arvutile seletada.
-
Pane mingi vahemuutuja, mida väärtustatakse luugi asendiga koos.
Ehk et kui kästakse mingitel tingimustel luugil avaneda, siis avatakse, ja muutuja==1.
Kui kästakse sulgeda, siis muutuja==1.
See on nagu pseudo-feedback või "lõpulüliti".
Edasi saad vajadusel olekut küsida, ja kui käsk peaks nagu avama, aga muutuja=1, siis ei saa.Erilahendused.
PS või mail.
Comment
-
Sõltub, mis tüüpi see Dummy S on.
Kui ta laseb ennast väärtustada ON/OFF'ina, ja on võimalik väärtus tagasi lugeda, siis on ok.
Mina olen siiani läinud lihtsamat teed, ristinud pea kõik muutujad int'ideks (mälu nagu on olnud vabalt käes või nii), ja mänginud 0 ja 1'ga.
Aga sul ju tundub, et Dummy S väärtust ei küsita kuskil tagasi?
Teisalt, äkki see "kood" laseb tagasi küsida releede väärtusi? Et määrad olekuks OFFi, ja pärast saad teada, mis olek on? (s.t kas saad kontrollida edukalt, kas ==OFF?)
Sisuliselt on neli olukorda:
1)temp ütleb, et ava, ja on avatud
2)temp ütleb, et ava, ja pole avatud
3)temp ütleb, et sulge, ja on avatud
4)temp ütleb, et sulge, ja pole avatud
Mina teeks:
alguväärtusta olek ära: olek=0 (s.t kinni)
algväärtusta avav relee ära: avavrelee=0 (s.t ei tee midagi)
algväärtusta sulgev relee ära: sulgevrelee=0 (s.t ei tee midagi)
if temp=ava JA olek=0:
avavrelee=1
olek=1
natuke tõmbab...
avavrelee=0
if temp=ava JA olek=1:
ära tee midagi
if temp=sulge JA olek=0:
ära tee midagi
if temp=sulge JA olek=1:
sulgevrelee=1
olek=0
natuke tõmbab...
sulgevrelee=0Erilahendused.
PS või mail.
Comment
-
http://pastebin.com/53AicA84 see mul arduinos töötab. Vaja ainult teha ümber teises keskkonnas. Seda seepärast, et ma saaks vahest liigutada luuke käsitsi. Kuigi vbl tegelt vajadus puudub. Asja nimi on Domoticz kus on küljes Mysensors 2,4GHz arduino gateway. Mugav.
Comment
-
Keelel/viisil vahet pole.
Kui tahad manuaalset ka juurde, siis tingimuseks paned käsitsijuhtimise ka.
Eriti labaselt tehes: võtad need neli eelnevat tingimust, ja kopeerid juurde nende põhjal, kus tempi asemel on manuaaljuhtimine.Erilahendused.
PS või mail.
Comment
-
Irw. Kuhu ma selle dummy S panen ja mis asendisse. Pole veel jõudnud teha seda ringi sest kodus pole aega ja väljast netist ma sinna ligi ei saa. Aga asi on selge vist. Tõstan kodus ümber midagi ja eks riputan uuesti pildi siia.
Manuaalselt panen lüliti. Kehv on see, et mootoril peab pooluseid vahetama ja arduino releedel on 1 kontaktipaar.Ühe mootori juhtimiseks on vaja raisata 4 releed, et töötaks mõlemat pidi. Mootorid tahavad ka saada +24V ja pean kasutama veel ühte releed mis annab voolu step up regulaatorile. Vähemalt ei maksa nad palju.viimati muutis kasutaja insippo; 03 m 2016, 07:55.
Comment
-
Arduino on arvuti mille mõnes väljundis on või ei ole pinge.
Kui sinna panna sobiv relee siis piisab kahest.
Üks otsustab et mootor peab pöörlema ja teine muudab suunda.
Arvutikasutaja ei pea olema automaat kes mõtleb ainult nii nagu
näeb ette mingi müügikontor.
Näiteks on üsna lihtne lahendus nõus juhtima 12 mootorit sealjuures muutes kiirust ja suunda.
Ja Kamitra sai sellise plaadi tegemisega kenasti hakkama. Ainult saada pdf ja teevadki ära.
Kui ei viitsi/raatsi ise universaalplaadile paari juhet tinutada.
Kahjuks kuulub sinna komplekti üsna kallis juhtarvuti (3-8 €).
Vajadusel võib panna selle mikro ka PWM-i tegema või pinget kordistama.
Aga kui inimene nõuannete peale irvitab siis kas ongi mõtet midagi pakkuda?
Comment
-
Mul on 2 releed ühte suunda ja 2 releed teist suunda pandud mootorit juhtima. Lülitavad pooluseid ringi. Kui nüüd mõelda siis saaks äkki kolmega hakkama ? 1 annab pinge mis läheb mootorisse läbi suletud kontakti ja kui on vaja teistpidi siis tõmbavad 2 releed mis vahetavad poolused. Nii peaks ka saama ?
Comment
Comment