Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pseudoprobleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pseudoprobleem

Mul selline mure, et CA Minx Xi ei näita laule kaustas korrektselt. Kõik albumid-kaustad on korrektselt kirjutatud korraliku tag´i programmiga, kõik tag´i versioonid peaks olema ka ühte moodi,
    aga samas kaustas olevaid faile ei näita järejekoras nii nagu on pandud.
    Näiteks olen teinud omale kogumikke mida ma tahan, et mängiksid kindlas järjekorras, vaatamata sellele, et järjekorra numbrid on olemas tag´s ja ka lisatud kogumike puhul failinimes kõige ette,
    teeb mängija oma loomingut järjekorraga.
    Katsetasin enda koostatud kogumikuga: WAV-s näitab osa lugusid nubrijärjekorras (01, 02, 04, 07 jne) ja mingit osa mingil põhjusel näitab listi lõpus tähestiku järjekorras,
    täpselt sama kogumik mp3-s näitab ainult tähestiku järekorras, ma ei saa aru mängija loogikast. Originaalalbumid mis on kõvakettale ripitud WAV´ks või FLAC´ks näitab laule õiges järjekorras.
    Kõik albumid ka enda koostatud on kirjutatud ühe ja sama tag´i programmiga. Olukord puudutab kuulamist läbi USB pesa. Tean, et igasugused meediamängijad ja streamerid armastavad rohkem FAT32 failisüsteemi,
    kas peaks tegema näiteks NTFS´ks või nagu CA ise kirjutab sarnase probleemi korral, kasutada võrguketast-serverit striimimiseks, mitte USB´d. Lootsin,
    et saan läbi USB normaalselt kuulata ja ei pea hakkama võrgundusega jamama ja siis ei ole ka kindel, et ikkagi korrektselt järejekorras näitaks-mängiks nagu on minu soov.

Kas on kellelgi kogemusi-ideid?

PS: kui tundub, et ei ole õiges foorumi teemas, siis tõstke ringi, endale tundus, et sobib Varia alla.

Vs: Pseudoprobleem

Kunagi oli põhjus selles, et mängija võttis esimesena laulu, mis asus kettakataloogis (kopeerimisjärjekorras) eespool. See seletab ka et plaadilt ripitud asjad on õiges järjekorras. Kuskil netis oli isegi vahend failide julmaks sorteerimiseks andmekandjal.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tundub, et minul ei loe faile loomise järjekorras, on mingi muu kummaline loogika.
      Olen natuke pettunud, et ei saa muusikat täiel rinnal nautida.
      Abiks ilmselt võiks olla tag´s laulu nime ette (nimesse) järjekorra numbri lisamine... see ka tobe lahendus.
      Nuputan edasi milles võiks lahendus olla.
      Aga ma igaks-juhuks muudan failide loomise aja ära, mul on olemas failide hulgi ümbernimetamise ja muutmise programm.

Ootan tänuga ideid veel.

Comment

Mida sa selle "loomise aja" all silmas pead? Kas seda, mis järjekorras failid andmekandjale (USB pulgale siis, nagu ma aru sain) salvestati ehk siis kus kohas (mis järjekorras) need seal nüüd puhtfüüsiliselt asetsevad? Proovid äkki neid faile sinna pulgale ükshaaval salvestada, soovitud järjekorras?

Comment

Ükshaaval failide panek minu puhul... me räägime tuhandetest lauludest, jah prooviks võib katsetada mõne lauluga, aga sellel ei ole mõtet, sest ma muutsin otse andmekandjal failide loomise, muutmise jne aega spetsiaalse programmiga, kõigil sama,
          ikka näitab sama jabura loogikaga faile edasi.
          Loomise (created) aeg peaks olema see, kui mingi fail esimest korda arvutisse loodi/pandi, see aeg jääb muutumatuks kas siis kui fail tõsta teise arvutisse.

Comment

Kui ükshaaval kopeerimine toimib, siis on loogika teada. Sellisel juhul järjestad lood arvutis sobilikku jäljekorda ja siis kopeerid korraga, täiesti tühjale andmekandjale. Vaatama siiski pead, et kopeerimisprogramm kopeerikski kõik failid sinu soovitud järjekorras, mitte ei kasutaks jälle mingi enda loogikat.

Esmalt postitatud Steel poolt Vaata postitust
            Loomise (created) aeg peaks olema see, kui mingi fail esimest korda arvutisse loodi/pandi,
            See aeg ei tohiks üldse oluline olla.

Comment

See aeg ei tohiks üldse oluline olla.
              Ei olegi, on mingi imelik loogika millele ma ei ole veel pihta saanud.
              Kõik failid on minu poolt täidetud ühesuguse loogika järgi infoga, ühe ja sama programmiga, nagu eelpool kirjutasin, siis muutsin otse andmekandjal faile puudutavad ajad ära, aga kasu ei olnud.
              Isegi originaal autostereo luges mälupulga pealt järjekorras sisse, selle saavutasin ma ka selliselt, et failid hakkasid 001´ga ja tag´s ka, aga kodune streamer-meediamängija ei saa sellega hakkama.
              Eks ma püüan faile veel lahata, milles kala on.

Üks mõte mul tuli, kas on võimalik, et osad laulud mis on netist ostetud ja need mis on endal ripitud ikkagi on vaatamata sama tag´de täitmise programmiga tehtud, säilitavad mingit oma märkamatut infot, mida streamer ka loeb...
              kontrollisin, ei ole ka sellel mõttel jumet, ikka mingi arusaamatu loogika on...

Comment

Kui kohe kuidagi loogikast aru ei saa siis vast valitakse neid juhuslike arvude generaatoriga?

Comment

Ma kardan siiski, et probleem on faili asukohas. Suvaline "diskeditor" tüüpi programm peaks näitama, kus kohas täpselt fail asub. Näiteks kasvõi http://dmde.com/ parempoolses ülemises aknas klõpsutad failil, alumises aknas näitabki faili alguse asukohta andmekandjal.

Comment

Re: Vs: Pseudoprobleem

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                    Ma kardan siiski, et probleem on faili asukohas...l.
                    Või faili kirjelduse asukohas kataloogipuus?
                    Siin on mitu inimest juba vihjanud sellele, et lugude mängimise järjekord võib vastata kataloogipuu läbimisele ees-, kesk- või lõppjärjekorras.

Comment

Vs: Re: Vs: Pseudoprobleem

Esmalt postitatud olevtoom poolt Vaata postitust
                      Või faili kirjelduse asukohas kataloogipuus?
                      Suure tõenäosusega jah sedapidi. Aga suvaline "FAT sorter" stiilis programmikene pulga kallale ässitada ja kui mõjus, siis tõesti piisaski vaid failinimede järjekorra muutmisest.

Comment

Mul on 2TB ketas mitte pulk.
                        Viimane väljapakutud hüpotees, et failid on kettal kataloogipuus segamini teatud albumite puhul ja see mõjutab mängijal laulude sisselugemist, tundub ebatõenäoline, miks, sest praegusele 2TB kettale on muusika kopeeritud jupi kaupa arhiivikettalt, kuhu omakorda on salvestatud aastate jooksul albumid arvuti sisekettalt peale rippimist/netist ostmist ja tag´i programmiga ümber nimetamist. See tähendab, et ka ripitud albumid mida mängitakse õiges järjekorras ei saa olla suure tõenäosusega kettal füüsiliselt järjest aga neid mängitakse ju õiges järjekorras. Tõenäoliselt on failid ka ripitud albumitelt füüsiliselt praegusel kettal segamini. Aga ma katsetan väiksema pulga peal selle ära ikkagi, formaadin pulga ära, kopeerin piisava koguse laule sellest kaustast mida segamini mängitakse ja kontrollin veel fat´i programmiga üle.

...on ikka haige värk küll, et peab nii palju jamama muusika kuulamise pärast see on hea näide, kui palju müüakse tegelikult poolikuid tooteid, mis ei tööta nii nagu peaks (ja eeldaks).

Comment

Windows on juba kord selline imelik asjandus, et erinevate andmekandjate (ketas, pulk, diskett, misiganes) korral võib kustutamise/salvestamise/ülekopeerimise loogika erinev olla. Vahe on ka selles, kas andmekandja asub arvutis või on väline või mis failisüsteemi kasutatakse. Seega, kas sa sellelt konkreetselt kettalt faile kustutanud ka oled? Või kui sa sellel kettal seda tag-i programmi kasutanud oled, siis oledki sisuliselt ju kustutanud. Kustutamisega võib tekkida kuhugi vahele tühi koht, nii nime kui faili jaoks, mille hiljem hõivab uus nimi/fail.

Võta 2 faili, mis mängija arvates asuvad kõrvuti, sinu arvates aga vales järjekorras. Nüüd ürita ära arvata, mis loogikat seal kasutatakse: mis on nimi, milline on tag, kus asub nimi, kus asub fail, kas kaust on neil sama jne.
                          Mingi loogika seal ilmselt kasutusel on, kas see loogika normaalse inimese jaoks ka loogiline on, ei oska arvata.

Comment

Kui tegu on nii tõsise probleemiga siis peaks laskma kirjutada
                            spetsiaalse programmi mis "õigesti" valiks.
                            Menüüst annaks valida kas valik toimub nime, vanuse, eelmiste valikute, jne jne järgi.
                            Selline programm poleks ju väga keeruline ja maksaks "natukene".

Ja inimene saaks murest lahti.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                              Windows on juba kord selline imelik asjandus, et erinevate andmekandjate (ketas, pulk, diskett, misiganes) korral võib kustutamise/salvestamise/ülekopeerimise loogika erinev olla. Vahe on ka selles, kas andmekandja asub arvutis või on väline või mis failisüsteemi kasutatakse. Seega, kas sa sellelt konkreetselt kettalt faile kustutanud ka oled? Või kui sa sellel kettal seda tag-i programmi kasutanud oled, siis oledki sisuliselt ju kustutanud. Kustutamisega võib tekkida kuhugi vahele tühi koht, nii nime kui faili jaoks, mille hiljem hõivab uus nimi/fail.

Võta 2 faili, mis mängija arvates asuvad kõrvuti, sinu arvates aga vales järjekorras. Nüüd ürita ära arvata, mis loogikat seal kasutatakse: mis on nimi, milline on tag, kus asub nimi, kus asub fail, kas kaust on neil sama jne.
                              Mingi loogika seal ilmselt kasutusel on, kas see loogika normaalse inimese jaoks ka loogiline on, ei oska arvata.
                              Eelpool olen täpselt kõik ära kirjeldanud, et loeb samast kaustast faile veidra loogika järgi, sama nime ja sisuga kaust mälupulgal või kettal, vahet ei ole, loeb ikka valesti sisse ja mängib selles järjekorras.
                              Kõik failinimed ja tag´d on nimetatud täpselt sama programmiga (IDtag versioonid peaks olema kõigil lauludel samad), sellest tulenevalt jääbki arusaamatuks streameri loogika, kus näidatakse osad laulud järejekorras nii nagu peaks olema ja need mis ei ole selles järjekorras, on listi lõpus segamini ja osad tähestiku järjekorras... püüan leida aega, välja mõelda ja katsetada mingi uue tühja kettaga (kopeerida uuesti jne), kuigi seda ega ülearu ei ole, naudiks parem muusikat

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                              Kui tegu on nii tõsise probleemiga siis peaks laskma kirjutada
                              spetsiaalse programmi mis "õigesti" valiks.
                              Menüüst annaks valida kas valik toimub nime, vanuse, eelmiste valikute, jne jne järgi.
                              Selline programm poleks ju väga keeruline ja maksaks "natukene".

Ja inimene saaks murest lahti.
                              Kui see on iroonia, siis on see vales kohas. Internetis on teisigi kellel on sama asjaga täpselt sama häiriv mure.
                              Kasutasin PC-d Daphile´i ja korraliku DAC´ga, seal oligi kõik nii nagu sa valikute kohta kirja panid (nime, vanuse, eelmiste valikute, jne jne), tahtsin mugavuse ja kompaktsuse teed minna ning ostsin spetsiaalse streameri, et kodus ruumi teha ja mugavamalt kuulata.
                              Ei olegi muud häda, kui et mõnedest kaustadest/albumitest loeb failid/laulud sisse ja esitab imelikus järjekorras mis mulle ei sobi mulle on see häiriv, sest olen nende albumitega palju vaeva näinud (osa on ripitud ka vinüülide pealt) sh järjekorra koostamisega.

Kes oleks see inimena kes CA softi tuunib, nii, et pärast ei oleks mingeid buge ja mis see maksab?
                              viimati muutis kasutaja Steel; 03 m 2016, 18:16.

Comment

Working...
                              X