Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem muttidega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Probleem muttidega

Ise püüan neid olevusi kassikalise traatlõksuga kus 1 paar läheb ühte auku. Aastaid tagasi sai igast trikke proovitud ja ei midagi püsivat kuniks klassika töötas. Peale seda on vaikus. Ok sügiseti on gastrollööre aga need varakult aia tagant juba püütud. Sel aastal 2 tk. Esimebe oli juhmard ja juba esimesel korral lasi end ära koristatud . Mõni nädal hiljem oli teine kohal ja sellega kulus pea 2 nädalat kuniks ta tegi saatusliku vea ja tungis juba aeda. Järeldus selline, et aia taga vihmadest maa nätskem ja kodanik ladus augud mõnusalt mulda täis. Aias vähe kuivem pinnas ja ju ei olnud tarvidust mingit mullapalli veeretada. Aa ja lõks lihtsalt sobivasse kohta ja lihtsalt lauajupiga käik katta. Väike tuuletõmbus ei tee paha , meelitab isendi kohale. Ei mingit muud ahvatlust söögi näol pole kunagi kasutanud.

Comment

Need nüüd Garda-nime kandvad terastraat-lõksud teevad muttidega töö ära, praegu kasutuses u. 10 paari, mullapeidus palju rohkem. Aegu tagasi tegi neid pimedate ühingu ettevõte. Kuid peab olema tubli ja lõksud üles panema ning jälgima, kus loom liigub, mujal ei aita.

Hiirte jaoks on soovitatud nisujahu + söögisooda segu. Põhimõte selles, et sooda seob seedemahlad, seedimine peatub ja kraam läheb käärima.

Propaaniga olen paugutanud, soovitan pimedat aega süütamiseks. Nalja päris palju, kui tulekeeli hakkab aegajalt siitsealt üles viskama, täitsa ootamatutest kohtadest. Muttide vastu ei aidanud üldse: ta ilmselt sulgeb selle käigu, kust (balloonigaasi) hais tuleb; tulevärgi ja paugutamise lõbud jäävad tal kaasa elamata.

Comment

Kui kraam läheb tema sees käärima, kas lendab hiireke pauguga lõhki või teeb tillukese puuksutuse. Punaste seemnetega ei tee puuksutust ega ka haise, niikui jahu ja kipsi nuumal olles, vaid lihtsalt lahkuvad vett otsima!
        Gaasiga paugutus, aga mis saab siis kui käik jookseb keldrisse või kuuri alla. Siis peab telgi valmis panema, et edasi seal elada! ???
        viimati muutis kasutaja Scott; 18 m 2016, 01:53. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täiega tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
          Ei või! Loomakaitsjad, LGBT-aktivistid ja pagulased kisuvad su tükkideks.
          On ju olemas vastavad firmad, näiteks:

http://www.rentokil.ee/kortermajade-kliendid/narilised-ja-teised-metsloomad/index.html
          Ja igasuguseid lõkse, mürke müüakse ka tänaseni.

Vesirottide tõrjeks kasutasin kunagi mootorratast, mille paaki valasin topeltõliga bensiini.
          Kõik käiguaugud sai suletud ja ühest toss sisse lastud. Ühest avastamata august ronis välja ca 10 rotti ja enam tagasi ei tulnud. Karbiid paistab ka mõjuvat, isegi ilma pauguta. (kostab hirmus köhimine).

Häid nõuandeid autofoorumist

Mul oli ühel sõbral väga hea (s.t. tõhus ja samas ka endale huvitav) meetod muttide püüdmiseks. Selleks oli vaja vaid mõnd asja - taburet, pakk suitsu, kast õlut ja jahipüss. Nii ta oma aias siis istuski, kuni mutt hakkas hunnikut üles ajama. Jätame vahele selle, mis siis juhtus, aga lõpetuseks olid mutist suht sügaval mulla sees alles mõned naharäbalad. Sadistlik, tõsi küll, kuid tõhus.

Mina peletan mutte veega. Kõigepealt ajan augu vett täis. Seda teen õhtul, päikseloojangu ajal. Mutt arvab, et vihma on sadanud ja tuleb vaikselt urust välja. Mina aga olles ennast rohulibleks maskeerinud, seisan labidaga võilille taga. Nii kui ta nina välja pistab, panen talle labidaga õrnalt kopsu vastu pead.
          Siis määrin muti meega kokku ja panen urgu tagasi. Sellepeale kleepub ta karva külge hästi palju sodi ja ta ei jaksa enam ennast edasi vedada ning lõpuks jääb ta omaenda urgu lõksu.

Vot nii...

Minu kesised kogemused ( pardi-ja metsseajaht) kinnitavad ainult üht. Ja see on - mutt on samasugune lihasööja nagu mina. Muti käigud on jahipidamise koht mutile. Muti lemmiksöök on rammusad vihmaussid. Kui muld on vihmast läbi vettinud, siis vihmaussid ronivad hapnikupuuduse tagajärjel muti käikudesse õhku hingama. Mutt inspekteerib oma käikude läbivaatamisel oma jahimaad üle ja sealt leitud vihmaussid sööb ära.
          Vihmaussid armastavad rammusat mulda ja seda sellepärast, et see on toitev. Seega on kasulik alustada mutitõrjet vihmausside tõrjest. Seega on kasulik kohale kutsuda kalamehed.
          Need kaevad vabatahtlikult ja tasuta üles kogu maa, ja roogivad sealt välja vihmaussid.
          Nii saab väga odavalt ja lihtsalt lahti ka muttidest, sest seal kus on usse vähe või ei ole üldse, mutid tavaliselt ei ela.

Tere. Proovitud gaasiga, vahepeal grilli küljest lahti ja voolik muti käiku.
          Lased rahulikult tulla, astud pool sammu tagasi ja tõmbad tikust tuld.
          On jälle mida grillida. NÄMM.

Comment

Mutionu karbiid tuleb panna õigesse aku, muidu punuvad vales suunas. Mul läks vist osaliselt nihu ja üks mutt tuleb käiguga hoopis maja poole Vanasti, kui majal polnud all betoonpõhja, siis tulid sealtkaudu hiired põranda alla. Kaevetöödel leidsin igasuguseid luukeresid ja tööriistu.

Ei tea, kas on mingit riista (näiteks ultraheliga), mille abil saaks mutimetroo plaani üles võtta?

Comment

Mida see annab? Täna on üks käikude plaan. homseks on uus! Mutid on ju töökad! Ultraheli peab ju milleltgi peegelduma, aga käigu seinad on ju ühtlasest materjalist, mullast. Isegi veresoonte ülesvõtmiseks kasutatakse kontrastainet, olgugi et sooned on tihedamast materjalist. Hiirte probleem on sügisene, kevadel nad jälle lahkuvad, kui just kõngenud pole!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                Mida see annab? Täna on üks käikude plaan. homseks on uus! Mutid on ju töökad! Hiirte probleem on sügisene, kevadel nad jälle lahkuvad, kui just kõngenud pole!
                Hiirte probleem kadus mul siis, kui algselt palkmaja vundamenti sai sügavamaks tehtud ja betoonist aluspõrand soojustatud puitpõrandast allapoole tehtud. Jube mahukas kilplasetöö. Enne oli alt tuulutatav laagidel laudpõrand ja hiirtel pidu. Minu arust maale täitsa sobimatu variant. Nüüd võib hiir vaid kassi hambus sisse lipsata.
                Imelik on see, et mullahunnikud on väga suured. Ühe muld ei mahtunud isegi 12l seguämbrisse ära!?
                Käikude plaan võimaldaks hanguga asi lahendada, ühe sain juba selliselt kätte, kui kass koha kätte näitas

Comment

Olen muttide välja-aetud mulda veejoaga tagasi uhtunud - selge ju, et kust see on võetud, sinna peab ka tagasi mahtuma ja selge seegi, et kui ära viia, siis tekib lohk. Kui seda kilplaseametit järjekindlalt/süsteemikalt ajada, siis saab ka mutte kätte. Kuid lõksud teevad pikapeale ikkagi töö ära ja ise saan sel alal passiivseks jääda (muud teha).

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                    Mutid on ju töökad!
                    Nii see on - karbiidiga käigud jätavad maha ja teevad aina uusi. ca 10m ööpäevas Hunnikud on aina suuremaks läinud ja ühe lõksu lükkasid ka välja. Mõtlen juba propaani peale, olen tegelenud maagaasi valdkonnaga üle 4 aasta, kuni suurte projektide juhtimiseni ja auto vedelgaasi seadmete paigalduseni.
                    viimati muutis kasutaja Svago; 19 m 2016, 19:24. Põhjus: täht

Comment

üks võimalus on veel lehepuhur ja kuri murdja muri.

lehe puhur mutiauku täisvõimsusel puhuma ja siis vaadata kus august mutt lendab. murdjamurid reageerivad väga kiirelt muitilendamisele. kääks ja vamis.

Comment

Netis on igasuguseid imevahendeid. Keegi oli teinud vana muruniiduki baasil - suits suunati toruga käiku. Eespool videol oleva seadme 3 varianti:

Comment

Siin ikkagi elektroonikafoorum ja gaasi teema vist hästi ei sobi. Korralikud gaasiseadmed on ka väga kallid - kogemus saksa Dungsi seadmete maaletoomisest ja kasutamisest. Kõige odavam siin müüdav ja toimiv (vist hiina) tagasilöögiklapp maksis 55Eur.

Katsetasin elektriga töötavaid vidinaid. Üheks oli muttide elektrikarjus. Õhus olevate maast isoleeritud traatide (elektrit juhtivate nööride) asemel kasutasin maha torgatud vaiasid. Generaatorina kasutasin veidi moderniseeritud vene kooperatiivide toodetud VAZ-2108 türistorsüüdet. Tehased tootsid tollal tööstuslikult 2 transistorsüüdet ja lisaks oli ungari variant lääne juppidega. Kooperatiivid tootsid igasuguseid, ka türistorvariante. Osad olid päris korralikult kokku joodetud, osa kehvemad ilmselt hobi korras kokku tinutatud Valmistasin ka ise mitut varianti, s-h. muudetava süütenurgaga, mis „lõikas“ A76 bensiini kasutamisel detonatsioonipiirkonna välja. Ühte minu tehtud varianti Venemaal üle 200tk. ei tahetud. Hiljem küsiti ainult, et miks ma kivide kirjad olin maha käianud ja transistoride tähised maha nühkinud – nad olevat kole palju vaeva näinud skeemi ülesvõtmisel. Hakkasid k…did hoopis ise tööstuslikult tootma.
                          Vahetasin siis ühes türistorsüütes 1µF kondeka 10µF vastu ja süütemuundur laadis selle 400V. Türistori vahetasin ka kõige suurema pinge kasvukiirusega isendi vastu, mis mul oli. 400V impulsid tulid siis 2 sec tagant. Kui paigaldada maanduselektrood ja impulsi elektroodid nii, nagu kooli väljateoorias räägiti, siis asi täitsa toimib.

Teine idee oli mul elektromagnetitega. Ei hakanud esialgu juppe treima, kasutasin hoopis vanas kilbis olevaid vene mürisevaid-kolisevaid kontaktoreid kinnitusplaadiga varda otsas. Tüürisin neid sümmistoriga, mida juhtis dinistor. Kontaktorid teevad korralikke lakse ja täna öösel uusi hunnikuid enam ei kerkinud. Ei tea, kas mõjus, või jäid juba talveunne? Kui toimivad hästi, peab kerima uued 12V mähised ja akutoitele üle minema – ohutum ja lihtsam karjaaeda muuta.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                            Ei tea, kas mõjus, või jäid juba talveunne? Kui toimivad hästi, peab kerima uued 12V mähised ja akutoitele üle minema – ohutum ja lihtsam karjaaeda muuta.
                            Mutid-mügrid on aastaringselt aktiivsed, talveunne nad, raiped, ei jää.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                              Siin ikkagi elektroonikafoorum ja gaasi teema vist hästi ei sobi.
                              Õige mõte.
                              Aga ära kasuta gaasi, lase sinna käikudesse vedelikku, näiteks vedelat lämmastikku.
                              See peaks küll aitama.

Seda saab pullijaamadest, nad Soomest toovad. Välismaine ja hea.

Comment

Mul üks tuttav autremondifirma omanik rääkis, et ta kasutab suruõhul töötavat rehvikahurit. Kaevab hunniku lahti, paneb otsa auku. Naine ootab tennisereketiga teises otsas. Nagu mutt välja lendab, nii saadab teise naabri aeda

Ma olin 101% kindel, et pärast tinutamise juttu A.R. pakub välja sellise lahenduse
                                viimati muutis kasutaja Svago; 20 m 2016, 13:05. Põhjus: täht

Comment

Working...
                                X