Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Memory Spring - mäluga vedrusüsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Memory Spring - mäluga vedrusüsteem

Ei oska täpsemalt sõnastada, aga äkki oskab keegi öelda, millist vedrusüsteemi kasutati vanadel köögilaevalgustitel kus sai alla tõmmata ja üles tagasi lükata valitud kõrgusele laevalgustit. Leidsin vaid sellise viite nagu: Nitinol Compressing Spring ehk Shape Memory Spring (SMA Spring) aga see säilitab oma kuju vaid kuumutades, mida vaevalt seda elektri abil tehti antud tootele või äkki . . . Mul on vaja seda vedru osta, et erinevatele kõrgustele riputada 1 kg raskuseid disainvalgusteid (20tk), aga ma ei tea kustkohast ja mis nime alt otsida antud süsteemi. Panen ka siia foto mida netist leidsin, et teada millest jutt käib. Tänud ette vastamast!

Click image for larger version

Name:	1_1_4886151.jpg
Views:	1
Size:	92,3 KB
ID:	878990

Vs: Memory Spring - mäluga vedrusüsteem

Selle katte all on rull, mis nööri ülesse tõmbab.
    Lambikuppel ripub nööri otsas.
    Osadel sai tugevust seada.
    http://hparchive.com/
    https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Mingitel on sees vedru koos hõõrdesiduriga, mille pingsust sai muuta. Mul kodus töötab üle 20 aasta: korra oli vaja sidurit tihkemaks teha.

Comment

Pole seal mitte mingit vedru. Kõige labasem rippuv asi, mis oma hõõrdejõuga mingi raskuse endaga kaasa sikutab ja siis koonusekujulisse avasse kinni jääb. Tiba keeruline on vbl ilma pildita seletada. Palju neid riputusi vaja läheb ?

Comment

Tänud vastuste eest! Niipea kui ma kirja ära saatsin, hakkasin ise ka mõtlema, et äkki on seal mingi lisasüsteem peidus.
          dumb_user´ile: mul oleks jah neid umbes 20 tk vaja. Peaksin vist kuskilt mingi vana lambi ära ostma ja süsteemi sisse vaatama. Äkki polegi nii keeruline järgi teha.

Comment

Supper tänud virgonur! Nii et nimi sellel süsteemil Light Lifter. Ja pole ka kaelamurdvalt kallis.

Comment

Mnjah. Mul oleks kohe pakkuda selliseid, mis keeratakse õige kõrguse peale ja nii jääbki. Seda mida saab suvalt näppida üles-alla, seda pole hetkel pakkuda.

Comment

Working...
              X