Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Voolu tarbimise mõõtmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Voolu tarbimise mõõtmine

Lugu selline. Ühendasin solar inverteri võrku. Ilma paneelita. Voolujuhtme vahele panin testri mis oli keeratud näitama ampreid. 0.235 A näitas. See on minuarust jube palju. Tehas lubab 8mA. Kas siis oli tegemist reaktiivenergia + aktiivenergia mõõtmisega ?

Vs: Voolu tarbimise mõõtmine.

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
    Kas siis oli tegemist reaktiivenergia + aktiivenergia mõõtmisega ?
    Nagu mina aru sain, oli tegemist hoopis voolu mõõtmisega. Ainult sellest ei saanud mina aru, et mis voolu mõõtmisega.

Comment

Jah. Jäi selgitamata täpsemalt. Päikesepaneelidele külge käiv inverter tahab , et ta oleks ühendatud vooluvõrguga. Paneeli küljes polnud ja ma mõõtsin tema tarbimist.0.235A on 50+W tunnis voolu. Seda on kuidagi jube palju. Samas tehas lubab 8mA. Ma ei leia seda lehte ülesse.

Comment

0.235A on 50+W tunnis voolu
        Asi muutub eriti segaseks. Kas mõõtsid voolu tund aega järjest?

Comment

Ei mõõtnud tund aega aga kui ta on stepslis siis on see tarbimine , kui täpsem olla 54W.

Comment

Sul on ikka põhimõtteliselt segane see vool ja võimsus. Vool on amprites, pisike vool on milliamprites jne. Võimsus on vattides, tähis on W. Seega kui tehas lubab vooluks kuni 80mA ja oletame, et see on 230 voldi puhul siis saab võimsuseks 230*0,08 = 18W, tunni ajaga siis 18Wh, see teeb siis nö tavalistes energiaühikutes umbes 0,02 kWh. 235mA puhul tuleb siis vastavalt 0,05kWh. Kui nüüd oletada, et 1kWh on umbes 12 senti siis läheb sul seal lendu nii "priske" summa, et hirm hakkab. Kas on üleüldse mõtet selle peale aega raisata ? Samas tekib vähemalt minul küll küsimus, et mille krdi pärast peaks see ilma paneelita inverter üleüldse kuskile ühendatud olema ? Ja kui on ühendatud siis ta PEABKI mingit energiat kasutama. Kuna paneelist ta seda ei saa siis kangutab ta seda Narvast. Muidugi on veel võimalus, et ma ei saa üleüldse aru milles viga on.

Comment

Tehas lubab tarbimiseks 8mA . See on 1.84W aga ma mõõtsin 54W. Ma ei saanud ju eksida kuidagi. Kaabel garaazist inverterini on 130m pikk. Teisest otsast ühendasin inverteri lahti, et äkki on midagi lühises aga siis oli näit null. Katsetasin igati aga ei saanud vähemaks näitu kuidagi.
              Siin on see teema paremini vast kirjutatud http://forums.whirlpool.net.au/archive/2185147

Comment

...aga ma mõõtsin 54W.
                Tegelikult ei mõõtnud, mõõtsid hoopis 0.235A. Võimsuse aga üritasid arvutada, suure tõenäosusega edutult, ei käi vahelduvvoolu korral see arvutamine niisama lihtsalt midagi.

Comment

Telefoni äpp arvutas. Sellel lingil , ülevalpool on sama teema. Ma sain nii aru, et see mis ma mõõtsin on reaktiivenergia ja siis veel, et sellel liinil mul puudub maandus hetkel. Vbl see siis mõjutab ka ? Ma võin pärast kodus filmida seda mõõtmist?

Comment

Kui sa mõõdad millegi muu kui küttekeha voolu siis ei saa võimsust arvutada pinge korda vool. 54W on päris palju ja kui see soojuseks muutub siis peab selle tarbija päris soojaks minema. Kas läheb?
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Sinu pandud lingil on alguses kirjas "Wattson energy meter", seega ei käi jutt mitte mõõteriistast, vaid suvalisi numbreid näitavast karbist, seetõttu ma edasi ei viitsinudki lugeda.

Ma sain nii aru, et see mis ma mõõtsin on reaktiivenergia...
                      Ei, sa mõõtsid voolu, mitte energiat.

..et sellel liinil mul puudub maandus hetkel. Vbl see siis mõjutab ka ?
                      Maandus ei oma mõõtmise seisukohalt vähimatki tähtsust.

E:
                      See, mis sina tulemuseks said, on https://et.wikipedia.org/wiki/Näivvõimsus
                      viimati muutis kasutaja A.S.; 05 m 2016, 12:01.

Comment

Vs: Voolu tarbimise mõõtmine

Näivvõimsus siis pigem jah aga ega see ei jookse voolumõõtjasse näivalt ? Pole ühtegi panna vahele, et katsetada.

Comment

See on jah see, mis lihtsalt näib olevat, tegelikult aga ei pruugi olla.

Comment

Koduste vahenditega siis ei saagi seda tegelikkust mõõta ? Esimest korda puutun kokku sellise asjaga.

Comment

Muretse kusagilt suvaline arvesti. Või mõni säherdune => http://www.oomipood.ee/search/EL-EPM02HQ/-/1
                              Kõige mõnusam oleks digiossiga mõõta, poleks mingit probleemi, et vool on "liiga keere" või misiganes.

Comment

Working...
                              X