Lugu selline. Ühendasin solar inverteri võrku. Ilma paneelita. Voolujuhtme vahele panin testri mis oli keeratud näitama ampreid. 0.235 A näitas. See on minuarust jube palju. Tehas lubab 8mA. Kas siis oli tegemist reaktiivenergia + aktiivenergia mõõtmisega ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Voolu tarbimise mõõtmine
Collapse
X
-
Vs: Voolu tarbimise mõõtmine.
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitustKas siis oli tegemist reaktiivenergia + aktiivenergia mõõtmisega ?
-
Jah. Jäi selgitamata täpsemalt. Päikesepaneelidele külge käiv inverter tahab , et ta oleks ühendatud vooluvõrguga. Paneeli küljes polnud ja ma mõõtsin tema tarbimist.0.235A on 50+W tunnis voolu. Seda on kuidagi jube palju. Samas tehas lubab 8mA. Ma ei leia seda lehte ülesse.
Comment
-
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust0.235A on 50+W tunnis voolu
Comment
-
Sul on ikka põhimõtteliselt segane see vool ja võimsus. Vool on amprites, pisike vool on milliamprites jne. Võimsus on vattides, tähis on W. Seega kui tehas lubab vooluks kuni 80mA ja oletame, et see on 230 voldi puhul siis saab võimsuseks 230*0,08 = 18W, tunni ajaga siis 18Wh, see teeb siis nö tavalistes energiaühikutes umbes 0,02 kWh. 235mA puhul tuleb siis vastavalt 0,05kWh. Kui nüüd oletada, et 1kWh on umbes 12 senti siis läheb sul seal lendu nii "priske" summa, et hirm hakkab. Kas on üleüldse mõtet selle peale aega raisata ? Samas tekib vähemalt minul küll küsimus, et mille krdi pärast peaks see ilma paneelita inverter üleüldse kuskile ühendatud olema ? Ja kui on ühendatud siis ta PEABKI mingit energiat kasutama. Kuna paneelist ta seda ei saa siis kangutab ta seda Narvast. Muidugi on veel võimalus, et ma ei saa üleüldse aru milles viga on.
Comment
-
Tehas lubab tarbimiseks 8mA . See on 1.84W aga ma mõõtsin 54W. Ma ei saanud ju eksida kuidagi. Kaabel garaazist inverterini on 130m pikk. Teisest otsast ühendasin inverteri lahti, et äkki on midagi lühises aga siis oli näit null. Katsetasin igati aga ei saanud vähemaks näitu kuidagi.
Siin on see teema paremini vast kirjutatud http://forums.whirlpool.net.au/archive/2185147
Comment
-
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust...aga ma mõõtsin 54W.
Comment
-
Sinu pandud lingil on alguses kirjas "Wattson energy meter", seega ei käi jutt mitte mõõteriistast, vaid suvalisi numbreid näitavast karbist, seetõttu ma edasi ei viitsinudki lugeda.
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitustMa sain nii aru, et see mis ma mõõtsin on reaktiivenergia...
Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust..et sellel liinil mul puudub maandus hetkel. Vbl see siis mõjutab ka ?
E:
See, mis sina tulemuseks said, on https://et.wikipedia.org/wiki/Näivvõimsusviimati muutis kasutaja A.S.; 05 m 2016, 12:01.
Comment
-
Vs: Voolu tarbimise mõõtmine
Muretse kusagilt suvaline arvesti. Või mõni säherdune => http://www.oomipood.ee/search/EL-EPM02HQ/-/1
Kõige mõnusam oleks digiossiga mõõta, poleks mingit probleemi, et vool on "liiga keere" või misiganes.
Comment
Comment