Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Voolu tarbimise mõõtmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Voolu tarbimise mõõtmine

Ma loll ostsin efergy.com-st energiamõõtja, 3 faasilise. Päike ja kodu. Oleks pidanud ostma impulssväljundiga arvesteid ja sealt graafikut joonistama raspberry. Boileril joonistab 3 - faasilisest arvestist. Töötab küll.

Comment

See on see, mis voolutrafodega voolu mõõdab, pingest ei tea midagi? Boilerile see tõesti sobib.

Comment

See mõõdab trafodega jah. Boileril on voolumõõtja ja loen impulsse.

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
          Boileril on voolumõõtja ja loen impulsse.
          Sedasama siis inverteri jaoks kasutada ei saa, kasvõi üheks mõõtmiseks?

Comment

Ei saa jah. See on sahvris kilbis. Ma ostan homme din liistu arvesti impulss väljundiga. Alis maksab 8€. Kui siin on londoni hind siis ei osta. Tegelikult saan muudmoodi ka mõõta. Kolmaba katsetan. Vbl. Homme on mul kool. Elektriteema. Tõstatan seal küsimuse.

Comment

Pole vahepeal viitsinud tegeleda sellega aga täna tegin testi. Elektrikoolis mõõtsin oma testriga teise mikroinverteri tarbimist ja sain olematu numbri. Mul sellel inverteril oli küljes 1 paneel ja mõtlesin, et sellest see ja täna kruvisin teise paneeli veel külge. Tester näitas 0,227A ikka. Arvestit ma pole pannud külge sest ei raatsi osta. Mul on tööl ampritangidega tester. Koju tooma. Sellel liinil ei ka maandust kuskil küljes. Stepslist kuhu ma pistan inverteri otsad kuni inverterini 140m. Stepsel on garaazis pikendus lihtsalt ilma maanduseta. Pakun, et pikenduse null on peakilbis nagunii PEN.

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
                Pole vahepeal viitsinud tegeleda sellega aga täna tegin testi.
                Elektrikoolis mõõtsin oma testriga teise mikroinverteri tarbimist ja sain olematu numbri.
                Tester näitas 0,227A ikka.
                Miks peaks inverter niisama tarbima voolu?
                Olgu, natukene oma tarbeks aga mida vähem tarbib seda parem.
                Vool ja võimsus peaks minema koormusesse ja mida rohkem sinna läheb seda parem.

Aga kui juba testida siis võiks mõõta ära allika (paneeli) max pinge päeva või nädala lõikes.
                Testril on selline režiim olemas. Kuskil on (vist) kirjas ka paneeli max lubatud vool.
                Saab natuke arvutada ja võrrelda.

Teada liini pikkust (140 m) on tore aga võiks ju mõõta ära ka liini takistuse.
                Kui teha veel kindlaks inverteri mõju - sisend-väljund ja pinge-vool
                siis võiks elektrikoolis end juba natuke kindlamini tunda.

Comment

Kui mõõdad mingi asjanduse voolu ja tahad selle järgi võimsust hinnata siis uuri ka selles asjanduses on olemas kohe alguses trafo. Trafo tarbib reaktiiv ehk näiv voolu ja võimsust. Kui trafot ei ole, vool läheb kohe dioodsilda ja pärast silumiskondensaatorisse siis näivvõimsus puudub. Kogu vool tarvitatakse ära. Kas sellel päikese invertoril oli toite trafo olemas?

Comment

Mitte ei saa aru, mis voolu sa mõõdad, kas selles juhtmes, mis ühendab paneeli inverteriga või selles mis ühendab inverterit tarbigaga? Või millega, elektrivõrguga?

Comment

Kui palju oleks sellise REAALSE süsteemi
                      juhtmete diameeter ja pikkus paneelist inverterini
                      ja
                      kuidas on inverter sobitatud sisendiga.
                      Sai natuke arvutatud ja ühtteist huvitavat tuli välja.

Comment

Working...
                      X