Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digiraadio ja FM sagedusala

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Digiraadio ja FM sagedusala

Lahtihäkkimisega ei tegele vist enam keegi.
    Pigem jagatakse vaatajaõigust / kaarti.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
      Digiteevee heakskiidu märgi said ju kah ainult kaardipesaga mudelid.
      See on ajalugu ja pigem kurioosum. Nüüd on ju tasuta-TV koos hübriid-TVga väga heal järjel.

Comment

On ikka või? Milles see väljendub? Digiteevee heakskiit oli sisuliselt standardi kehtestamine. Seisnes see ühe konkreetse Kaon tuuneri etaloniks kuulutamises (mille valis aga suurimat kasumit pakkuv operaator), ja selle etaloni järgi teenuse arendamises. Täna on teenus aga niisugune, et kui Kaoni tuuneris säilib valitud subtiitrite olek, siis samuti Digiteevee heakskiiduga ( ja kaardilugejaga, kuid mitte operaatori valitud) Philipsi teleris mitte... Ei ole hea järg...
        Hübriid-TV aga on eriline perverssus, mis seisneb ülinuditud brauseri sättimises telerisse, kuhu brauserile vajalik link antakse läbi eetri, aga sellele vastav "content" läbi tavalise neti. Ehk siis läbi neti, mille taga töötab ka iga normaalne brauser.
        Kujutlege nüüd maailma kus igaühel on korralik neti lairibaühendus kasutada, aga see mida sellega teha saab saadetakse kellegi valiku alusel läbi kanali mida teie mõjutada ei saa... .
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Mitte just teemasse,puudutab sw-d ja drm-i,laenatud soomekeelsest dx foorumist

17635 11.1. 0840- KRE: Voice of Korea, mahd. Kujang. Pohjois-Korea testailee DRM-modea Kiinaan suunnatuilla lähetyksillä. Näkyvä lähetystunniste (ID): "CUC-ECDAV". Kiinaa (mandarin), 14 kbps monolähetys. Parhaimmillaan 15,7 dB SNR, formaatti näkyi olevan "pop music". Maan ensimmäiset DRM-testit alkoivat jo kesällä 2012 taajuudella 3560 kHz, nyt on siirrytty paremmille - siis korkeammille - taajuuksille ulkomaanlähetystoimintaa ajatellen. Ks. esim. http://www.northkoreatech.org/2012/0...digital-radio/. Tuo CUC = "Communication University of China" ja ECDAV = "Engineering Center of Digital Audio & Video". Systeemi ei siis liene aivan kokonaan kotitekoinen vaan "naapurimaan avustamana rakennettu". IM

seega isegi North Korea katsetab drm-i

lisatud
          samast logist veel info prantsusmaal olevast multi am ja drm kesklainesaatjast
          1071 10.1. 2032- + F: TDF Smartcast/France Bleu, Pont-de-Buis Les Quimerch. TDF Smartcast-testilähetys, siis normaali AM ja DRM yhdessä. 20 kW teho antoi juuri ja juuri DREAMilla näkyvän ID-tekstin (TDF SMARCAST), mutta ei mitään äänisisältöä. 21,68 kbps EEP, AAC+, P-stereo. Kovasti feidaava heikohko signaali. Joidenkin tietojen mukaan todellista tehoa vain 8 kW. IM
          viimati muutis kasutaja swl; 15 m 2017, 14:39.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
            kui Kaoni tuuneris säilib valitud subtiitrite olek, siis samuti Digiteevee heakskiiduga ( ja kaardilugejaga, kuid mitte operaatori valitud) Philipsi teleris mitte
            Ma ei saa aru, mis nende subtiitritega ei säili? Mul on ka Philipsi teler, milles Zuumi kaart sees, kõik tundub OK?

Comment

Ei säili tehtud valik. Et näitaks eesti subtiitreid kui saade on eng. Tuleb iga kord pärast kanalivahetust eraldi (mitte just kõige mõnusama) menüü kaudu valida. Niisiis, mis on vale - kas teleri FW mis on heaks kiidetud või moodus kuidas käsitleb Levira seda "tasuta-TV" omadust? Mõlemaga tegeles ju Levira, sest Digiteevee heakskiit lähtub Leviralt, mitte Philipsilt (keda see asi huvitab küll kõige vähem ).
              Mind see probleem ei häirikski, sest ma saan aru niigi, pealegi on kohalikud kanalid sellised et neid nagunii eriti vaadata ei igatse. Kuid vanavanemad, nemad on ju hädas.

DRM on selline vaikne asi, esialgu seda ei pea rakendama ja seetõttu saab kundele öelda rahustuseks et seda ei ole, kuid ühel päeval kui on miskipärast vaja et kunde identifitseeriks ja/või maksaks kui kanalit kuulab, on see kohe varnast võtta. Oletame et kuuevarbalised saavad aimu et nende õudse kvaliteediga Jõulukanalit kuulas keegi Tartumaalt, pannakse DRM peale et kuulata saavad vaid need kes võivad... Pealegi nõuavad autorikaitsjad et levitatav programm oleks kuulatav selle riigi piires mille eest on tasud makstud, mitte mujal.
              Konfutsius

Comment

Ja mina mõtlesin et mu telekas on katki et tiitreid meelde ei jäta. Saab sellele teoorias mingi levitaja poolse fiksi teha või läheb sellega midagi muud katki?
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ei saa probleemist aru, mul näitab igal kanalil, kus vaja, ka kanalivahetuse järel.

Comment

No järelikult sul seda viga pole. Mul on see ka ainult ühel telekal.
                    Probleem seisneb selles et kui vahetad mõne etv kanali peale siis tiitreid pole. Lülitad sisse siis on. Vahetad kanalit lülitab välja.

Comment

Digitaalne signaaliedastus võimaldab paremini raadiomaksu koguda.
                      Digiteevee heakskiidu märgi said ju kah ainult kaardipesaga mudelid.
                      Oled sa mõnda kaardipesaga raadiot ka näinud? See läheks juba liiga ulmeks ära. Raadio ideoloogia peaks seisnema ikkagi selles, et see on tasuta.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2017, 02:43. Põhjus: tsitaat enne, siis vastus (mitte vastupidi)

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                        Ja mina mõtlesin et mu telekas on katki et tiitreid meelde ei jäta. Saab sellele teoorias mingi levitaja poolse fiksi teha või läheb sellega midagi muud katki?
                        Sellel veal ei ole levitajaga mingit seost. Teleri tarkvara "omapära".

Kas menüüs saab määrata subtiitrite keelt vaikimisi? Seal peab olema esimesena eesti. Kui seal määramata või muu keel valitud, siis ei näita eesti subtiitreid automaatselt.

Linnas on mul kaabliboks, kus soome keel menüüs subtiitrivalikuna puudub, alati peab käsitsi kanalile minnes aktiveerima. Kuidas eesti supakatega on, ei ole saanud veel proovida.
                        Satiboks jälle peab üldjuhul meeles, mis keel on igal kanalil määratud, kuigi menüüvalikutes ei ole eesti või soome keelest varjugi ning boks ei tea digilevi märgist samuti midagi.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2017, 06:39.
                        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                        ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                          Oled sa mõnda kaardipesaga raadiot ka näinud? See läheks juba liiga ulmeks ära. Raadio ideoloogia peaks seisnema ikkagi selles, et see on tasuta.
                          Euroopas on riike kus on raadiomaks.
                          Ei pea ju kaardipesa kasutama, vaid võib ju regioonideks (riikide või riigi osade kaupa) jagada ja regioonide vahetamise kordade arvu piirata nagu DVD-l.
                          MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                          KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                            Sellel veal ei ole levitajaga mingit seost. Teleri tarkvara "omapära".

Kas menüüs saab määrata subtiitrite keelt vaikimisi? Seal peab olema esimesena eesti. Kui seal määramata või muu keel valitud, siis ei näita eesti subtiitreid automaatselt.
                            Mitte et see nüüd teemakohane oleks, aga jah, iga kord kui soovitakse subtiitreid, määratakse ja valitakse keel mida näidata... ainult et see ei salvestu nagu. Möönan et see on rohkem FW omadus, kuid see omadus käis läbi ka Digiteevee (nii lahe sõna) heakskiidust. Siit siis minu küsimus, millele siin ma vastust ei ootakski - mida tegelikult heaksiit arvestas ja jälgis, kui üldse midagi? Korrektsel juhul poleks sellise FW'ga seade tohtinud heakskiitu saada. Aga noh, kui vaatame kuidas on eluohtlikel pikendusjuhtmetel CE ja TJA (sest nemad peavd kõik riiki toodavad kaubad "atesteerima") kinnitus ehk heakskiit, siis ei imesta millegi üle...
                            Konfutsius

Comment

Näppisin oma telekat ja leidsin et on kaks erinevat menüüd, ühes saad teha hetkevaliku mis iga kord ära unustatakse ja teises globaalse, kõigile kanalitele üks eelistatuim keel. Audioga sama, etv+ga oli ekstra nõme, said valida kas est või rus aga mitte originaali. Õnneks globalis on ka see valik olemas.

Ehk siis kellel Panasonic G20 sama jama siis setup>language saab püsivad valikud teha.

Comment

Euroopas on riike kus on raadiomaks.
                                Ei pea ju kaardipesa kasutama, vaid võib ju regioonideks (riikide või riigi osade kaupa) jagada ja regioonide vahetamise kordade arvu piirata nagu DVD-l.
                                Et siis Tartus mängivad ühe regiooni sätungiga raadiod ja Tallinnas teise regiooni omad? Jääb küll üsna arusaamatuks mis valemiga keegi siit kasumit suudab ammutada ja mis selle asja point üldsegi oleks? Või on siis raadio ostuhind nii kirves, et vastav regioon suudab järgmised 20 aastat selle raha eest programmi teha?

Comment

Working...
                                X