Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vahvliküpsetaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vahvliküpsetaja

Tere.

Selline huvitav küsimus. Sai maalt elamisse toodud vahvliküpsetaja (perenaise soovil). Eelmine omanik ütles, et sealt masinast puudu kondensaator.
    Siit ka minu küsimus, millist kondekat kasutada? Vana kondekat pole alles. Masin ise pärit nsv-liidust. Ei ole uus. Ehk on keegi sarnase probleemiga kokku puutunud?

Tänan !
    Kogun vanu emaplaate ja mälusid. Tartus tulen ise järgi. 5689 seitse 375

Vs: Vahvliküpsetaja

Ilmselt sealt midagi. Peaks olema lihtsalt häirete vähendamiseks, töötab ka ilma.

Comment

Ma ei saa aru, mille kuradi pärast on kuumutaja juures üldse vaja kasutada mingit kondekat. Ainuke häirete allikas võib olla temperatuuri regulaator, aga NSVL-i aegsetel küpsetajatel oli selleks bimetall, lülitina. Seega see aeg ajalt tekkinud sädelus oli olemuselt tühine.

Comment

Kas see ei ole relee kontakti kaitseks sädelemise vastu, ainult et siis peab takisti ka veel olema.

Comment

Olen üht veneaegset vahvliküpsetajat taastamise otstarbel täiesti osadeks võtnud ja uuesti koostanud. Mingit ligilähedaseltki kondensaatoriks nimetatavat osatükki seal kindlasti ei olnud. Ei leiaks talle ka mingit rakendust. Ei mäleta, et seal isegi bimetall-termostaatki oleks esinenud. Lihtsalt küttekehad olid nii "õige" võimsusega, et ta ülemäära kuumeneda ei jaksanudki. Tõsi! - normaalse temperatuurini kuumenemine võttis ka pikalt aega.

Comment

Eks neid oli mitmesuguseid. Kui vaid kuumutamisest rääkida, siis osadel kuumutas vaid alumine pool, osadel mõlemad pooled. Kondensaatori mõttest ei saa ka mina aru, aga eks suvaline tegelane võib kondensaatoriks nimetada mida iganes.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
              Eks neid oli mitmesuguseid..
              Oli tõesti. Mina tegelesin sellisega, mille toitejuhe hargnes masinapoolsest otsast kaheks ja masina ülemisel ja alumisel poolel olid eraldi pesad juhtme ühendamiseks.

Comment

Osadel vahvliküpsetajatel on ülemises pooles termoregulaator. Temperatuuri saab reguleerida M5 kruviga (vastavalt temperatuurile on küpsetusaeg 4..5min).. Regulaator on bimetall tüüpi ja kontaktidega võib olla ühendatud ka paralleelne RC kaarekustutusahel.
                Töötab ka ilma RC ahelata. Kõigepealt peaks kontrollima mähiste korrasolekut ja et ei annaks ühendust korpusesse. Seejärel võiks pistiku asendada kaasaegsemaga

Comment

Kui asjale väga rangelt läheneda, on see 0-klassi elektriseade, mida ei tohikski kasutada.

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                    Kui asjale väga rangelt läheneda, on see 0-klassi elektriseade, mida ei tohikski kasutada.
                    ; Sellisena, nii nagu see küpsetaja tehasest välja tuli, on enda tervisele loomulikult parem temast loobuda. Kui aga "istutada" talle toitejuhtmeks kolmeklemmine pistik (maa, null ja faas) koos vastava juhtmega ja ühendada maa ots viisakalt korpusega, ei näe ma mingitki põhjust kasutamise keelamises. Imelik oleks muidugi ainult pistiku asendamine! Nendel küpsetajatel on kogu korpus omavahel ühenduses.

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                      ; Kui aga "istutada" talle toitejuhtmeks kolmeklemmine pistik (maa, null ja faas) koos vastava juhtmega ja ühendada maa ots viisakalt korpusega, ei näe ma mingitki põhjust kasutamise keelamises.
                      Kena.
                      Just täna hommikul olin spetspoes ja seal olid hakklihamasinad, kahejuhtmelise toitega.
                      Müügimees oli kindel et need on täiesti ohutud ja vastavad Euronõuetele.
                      Ainult täitsa loll võib selles kahelda, nii ta kinnitas.

Loodan ka et minu vana vahvliküpsetaja, kahe juhtmega aga rikke-lekke taga, lubab vahvlitega maiustada.
                      UPS-i taga peaks ka ohutu olema!
                      Või kui LATR-ile teine mähis juurde mähkida.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                        hakklihamasinad, kahejuhtmelise toitega
                        Viimasel ajal on väga palju kodumasinaid sellised, see ei ole sama mis vana 0-klassi seade, vaid on II klassi seade, st seda ei saa ja ei tohigi ühendada kaitsejuhiga.

Comment

Kahtlustan, et nad on plastkerega, või on mootor plasti pandud kere sees.

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                            Viimasel ajal on väga palju kodumasinaid sellised, see ei ole sama mis vana 0-klassi seade, vaid on II klassi seade, st seda ei saa ja ei tohigi ühendada kaitsejuhiga.
                            ; Minusuguse rumala inimese küsimus. Miks? Paljajalu maapinnal tohin olla, aga metallkesta maaga ühendada ei tohi? Milles on loogika?

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                              metallkesta maaga ühendada ei tohi? Milles on loogika?
                              Kui sa pead silmas II kaitseklassi seadmeid, siis need on sedaviisi valmistatud, et need oleks ohutud välistingimustest sõltumata. Loogika on see, et tööstuslike elektriseadmeid kodus ringi ei ehitata.

Comment

Working...
                              X