Panin ca pool aastat tagasi atsetoonipudeli pooleldi bensiini täis, keerasin punni korralikult peale ja jäi komkusse seisma. Nüüd oleks seda vaja läinud sealt, aga põhjas oli ainult väike tilk alles, ülejäänud minema jalutanud. Kas ajapikku lähebki läbi plastpudeli bensiin minema? Samas atsetoon samamoodi lenduv, võiks nagu pudel pidada ka bensiini, kork on silmaga vaadates igati korralik.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Bensiini aurumine läbi plastpudeli
Collapse
X
-
Vs: bensiini aurumine läbi plastpudeli.
Ilmselt sõltub plastikust. Kunagi ammu ostsin poest paar pudelit ksüleeni. Kontrollisin, et korgid oli korralikult kinni, jätsin seisma (kohe polnud vaja). Kuu aja pärast olid pudelid pooltühjad, paari kuu pärast täiesti tühjad. Bensiini pole üritanud plastikpudelis hoida, seega ei oska kommenteerida. Viimati kui (avio)bensiini poest ostsin, oli see igatahes klaaspudelis. Ju siis põhjusega.
Comment
-
Vs: Bensiini aurumine läbi plastpudeli
Mul on värvimisel kasutatav nitrolahusti 1l plastpudelites või suuremates plastkanistrites. Hoian ka bensiini samas taaras ja mingeid aurustumise probleeme pole olnud.
Bensiinipumba vahetusel kasutasin paagi tühjakspumpamisel sama taarat. Osa taarat on veel siiani ja sama nivooga täis – kütuse puhastan sodist läbi filtri ning siis läheb trimmerisse või murutraktorisse.
Nitrolahusti aurustuks ilmselt kiiremini kui bensiin. Probleem võib olla hoopis korgis – proovi tühja pudelit pigistada vee sees.
Osa korgialuseid tihendeid ei kannata bensiiniauru. Tänapäeva bensiin on nõukaaegsest koostiselt erinev. Mul ei töötanud tänapäevase bensiiniga nõukaaegsed kütuse magnetklapid. Ühe päevaga ütlesid üles. Treisin ühe lahti ja ava sulgev kummimansett oli poole suuremaks tursunud.
Comment
-
Tegelkult... siis on ju hea et bensiin ära aurus - oli vähemalt õige kraam!
Mul oli juhus kus Statoilist võetud kütus ei suutnud põleda eriti. Oli karburaatormootor, võtsin karbu maha ja jäi poolikult täidetud ujukiruumiga lauale seisma. Kahe nädala pärast oli kaks kolmandikku seesolnust ikka alles, seisis lahtiselt .Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitustTegelkult... siis on ju hea et bensiin ära aurus - oli vähemalt õige kraam!
Mul oli juhus kus Statoilist võetud kütus ei suutnud põleda eriti. Oli karburaatormootor, võtsin karbu maha ja jäi poolikult täidetud ujukiruumiga lauale seisma. Kahe nädala pärast oli kaks kolmandikku seesolnust ikka alles, seisis lahtiselt .Toidan trolle!
Comment
-
Mul on bensiin sellises pudelis: http://eskaro.ee/products/catalog1/s...trolahusti_ee/
Vaatasin veelkord, pole endiselt plehku pannud. Ka auto paak on plastist - väga hea ja ei roosteta. Ülerõhu klapp võib küll kuumaga ja täis paagiga avaneda ja siis on loomulik kadu.
Comment
-
Vast võiks eksperimenti korrata ja toimuvat jälgida.
Mul ei taha diklooretaan aknalaual päikse käes püsida.
Bensiin ei ole küll plastiknõust kadunud.
Kui on vaja leida sobivm anum (mõõdud ja materjal) siis astu läbi
keemiapoest, Aleksandri 8.
Kui ilusti räägid saad kõik mida vajad.
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust.
Kui ilusti räägid saad kõik mida vajad.
Comment
-
Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitustKas ajapikku lähebki läbi plastpudeli bensiin minema?
Ei leki sealt midagi.
Arvatavalt sul kork lekib.Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.
Comment
Comment