Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Töölaua kõrgus ja valgusti asukoht

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Töölaua kõrgus ja valgusti asukoht

Tere, peagi asun uut nn tööruumi tekitama omale. Laua teeksin paksemat sorti vineerplaadist ja kinnitan kolmest küljest seinte külge, on selline sobiv nurk. See laud aga saaks fikseeritult sinna ja kord kõrguse paika panen, siis nii jääb. Kui kõrge võiks hea kõrgus olla? Enda pikkus on 1,90m kui see ka rolli peaks mängima asja juures. Ja valgusti asukoht laes, kuhu see kõige parem oleks? Ilmselt ehk otse laua kohal vist kõige parem, hetkel asub mul vanas kohas valgus laua tagumise servaga ühel joonel laes, st laud tagumise osaga vastu seina ja siis valgus ka vastu tagumist seina laes. See ei ole tegelikult kuigi hea, valgus paistab nurga all lauale ja siis kipub igast peegeldavamatelt pindadelt otse silma peegeldama. Kergelt enda selja taha sättides ka ilmselt jama, kuna siis enda vari võib ette jääda? Veel on variant kuidagi külgedele. Ehk teab keegi midagi lisada, et asi kokkuvõttes hea saaks.

E: Ja kui sügav laud jätta, 70cm võis piisav olla?
    viimati muutis kasutaja otsija; 01 m 2017, 10:40.
    otsija

Vs: Töölaua kõrgus ja valgusti asukoht

Ma paneks nii kõrgele, et põlved mahuks vabalt alla kui istud "nõuetekohaselt". Laua sügavus min 70cm, arvesta ka seadmete sügavust mis laual/seinal. Lamp tee selline, et valgusallikas ei paistaks otse peale vaid lae/seina peegeldusega, et oleks ühtlane valgus. Mul tehtud selline LED ribadest mis kleebitud suurele plaadile. Lauale pane ka eraldi laualamp.

Comment

Ega ma ei teagi mis see nõuetekohaselt istumine täpselt on tegelikult, hetkel kipun nii lösutama nagu mugavam on, aga uues kohas võiks asja reeglipärasemalt teha. Päris kontoritöölise järgi kes arvuti taga istub äkki 1:1-le ei saagi võtta seda laua taga nokitsemist. Ja lagi valge, müüakse ka selliseid reflektoriga lampe, mis valguse kohe lakke lasevad ja sealt peegelduks tagasi, siis lihtsalt ilmselt juppmaad heledamat valgust vaja. Hetkel olemasolev laud 75cm pealispind põrandast, selline olekski ehk ok?
      otsija

Comment

Söögilaud on 750, töölaua teeks sama või kriips madalama. Laiusega ära koonerda, tee nii palju kui välja annab. Ma ei tea kedagi kes teaks kedagi kellel töölaual ruumi üle jääks. Igast mõõteriistade ja muu püsiva pahna jaoks jaoks plaani kohe riiul laua kohale, kasvõi 10-15cm, aga et tööpinda ei raiskaks.

Valgus külgedele ja pea kohale pisut tahapoole pluss pika varrega reguleeritav kuhu saaks 10+W ledi sisse panna.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Selge, jätan need kõrgused ja valgustiasetuse meelde. Laua pikkus tuleb seinast seina ehk nii umbes 2,2-2,3m. Vaatasin seda paksu vineeritahvlit müüakse 2500*1250 tahvlitena. Laua sügavus ehk 75cm piisaks? Siis selle ülejäänud 50cm riba paneks veel külje peale vähemalt ühele poole, tekiks nagu nurgalaud siis sellest, veel saaks käeulatusse lisapinda tekitada sedasi. Võib ka laua sügavuseks 80 teha ja servalaua sügavueks jätaks siis 45cm, mul üsna pikad kombitsad, ses suhtes peaks ulatuma igasse nurka ka 80cm sügavusega.
          otsija

Comment

Laua kõrgust saab reguleerida kontoritooliga...
            Sügavus 80cm pole üldse paha mõte, mul nina ees 55cm vaba ruumi(laud ise 80cm kanti ja vaba ruumi laius 130cm), ja jääb väheks tihti, mul pikkust 1.83 ja saaks kaugemalegi ulatuda, sina saad siis veel kaugemat lubada, 90cm+mingid "labori seadmed" äki 25-30 cm ??? sõltub pigem sellest, sedasi jääks kuskil 60cm vaba sügavus.
            http://hparchive.com/
            https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Working...
            X