Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Taskukalkulaatori modifitseerimine

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: Taskukalkulaatori modifitseerimine

Mis te jahute. Kui inimene on ettevõtluses olnud, siis teab, et piisava rahahulgaga leiab alati tegija.
    Saab mõne europrojekti kirjutada ja kaagutada - me teeme.
    Alustame. Palju soovija raha eraldab ?
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
      Mis te jahute. Kui inimene on ettevõtluses olnud, siis teab, et piisava rahahulgaga leiab alati tegija.
      Saab mõne europrojekti kirjutada ja kaagutada - me teeme.
      Alustame. Palju soovija raha eraldab ?
      Lõpuks ka inimene, kes päriselu natukene tajub, tänud. Summadest räägime privas, paluks hinnakalkulatsiooni. Kogu selle kaagutamise keskel on tekkinud ka asjalikke inimesi, kes ideest huvitatud on. Aga siia kanalasse ma rohkem infot ei postita, sain juba kõik vastused, mida kuulda ei uskunud Suhtlen asjalike inimestega privaatselt.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
        piisava rahahulgaga leiab alati tegija
        Ka sina, Brutus.

Comment

On olemas asi nimega "insenerieetika". Kui loodava seadme tellija on sedastanud et kasutab seadet ebaseaduslikel või illegaalsetel eesmärkidel, kas siis inseneril on võimalik sellist seadet valmistada ilma insenerieetika põhimõtetega konflikti minemata ? Võib ju end õigustada et: "kui mitte mina siis keegi teine ikka teeb", aga see ei välista tekkivat insenerieetika-alast dilemmat. Eesti rahva vanasõna "rääkimine kuld, vaikimine hõbe" õigustab end igati. Ei maksa liiga jutukas olla. Oleks öeldud et tahan seadet, mis teeb seda ja seda - rahu majas. Aga "tahan seadet mis teeb seda ja seda et sellega saaks käituda ebeaseaduslikult või amoraalselt" - paha variant.

Comment

Esmalt postitatud OlavK poolt Vaata postitust
            Aga siia kanalasse ma rohkem infot ei postita
            Elas kord kanala kõrval sulus kaks põrsast. üks neist oli alati rõõmus, teine aga kurb. Esimene küsima:
            "Miks sa alati nii nukker oled?"
            "Tead, iga kord, kui kuulen kaagutamist, tuleb peekon munaga meelde..."
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Re: Vs: Taskukalkulaatori modifitseerimine

OlavK, mis on sinu pärisnimi ja mis ettevõtte omanik Sa oled? On küll vähe lootust, et me kunagi kohtume, aga mul pole midagi selle vastu, et ka teistel, minust asjalikematel inimestel, oleks see äratundmisrõõm.

Ei nimetaks seda eriliseks andmiseks, vaid lauslolluseks. Nagu algses postituses kirjutasin, olen 10 aastat ettevõtlusega tegelenud ja mitte kordagi ei ole mul võrrandeid vaja läinud. Nüüd pean terve aasta taguma pähe asju, mida ma taas kord mitte kunagi ei kasuta, no milleks küll. Kui on olemas lihtsamaid lahendusi, siis loomulikult kasutan neid, ja kui veel ei ole, siis tekitan need. Just seetõttu ma olengi ettevõtja ja nii sünnib innovatsioon. Ma paksu nahaga ja kannatan kriitika ära, eriti kui näen, kui rumal see on. Las koerad hauguvad, mina lasen oma rada edasi ja peatselt on mul uus kalkulaator näpus- kas siis siinse foorumi abiga või kuidagi muud moodi.
              OlavK, parem on must ikka päris valgeks rääkida, mitte selliseks halliks nagu sina siin teed.

Ütle parem kohe välja, et spikerdamise kalkulaator - see ongi Eesti Nokia, mis ükskord võidab nagunii! Kui juba niigi on palju inimesi, kellel paberi järgi on teadmised ja oskused, aga tegelikult neid ei ole, siis sinu leiutisega saab neid Eestis olema rohkem kui üheski teises Euroopa riigis!

Aga elus on kahjuks nii, et igaüks peab ise spikerdama. Isegi kui on õpiraskustest kaasõpilasest väga kahju, ja otseselt mingit karistust spikerdamisele kaasaaitamisele ei ole, aga sitamaik jääb ikka suhu ja jama peale raisatud aja asemel võiks parem ise mingi endale kasulikuma asjaga tegeleda või kas või lihtsalt sõbraga koos õlut juua ja maailma parandada. Iga sellise spikrikalkulaatori kohta leiab asjalikest ettevõttetest 100 paremat ja tulusamat projekti, mida teha ja mis pikemas perspektiivis viivad suurema tõenäosusega asjalikemate teemadeni.

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
              Huvitav, kas sarnane mõttelaad on "OK" ka äritegevuses?
              Vingerdamine, vangerdamine, sohk ja pettus.
              OlavK, siin on üks õigustatud küsimus jäänud vastamata!
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Re: Vs: Taskukalkulaatori modifitseerimine

Ja kui keegi leiab, et vanus on vabandus mitteõppimisele, siis näiteks Helo Meigas, 48 aastat vana, intervjuu temaga:
                Ta elab Stockholmi kesklinnas ning käib jala tööl. Õpib rootsi keelt – alustas mais, nüüd loeb raamatuid. Leiab, et Rootsis töötades ja elades on viisakas osata sealset keelt.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Mul omal ajal oli Citizeni graafiline ja progetav kalku. Kunagi ammu p6hikooli ajal kogusin raha ja ostsin 2ra. 6ppisin selle progemise 2ra, graafikuid. Asjalik asi. Isegi ylikooli ajal on temast abi olnud. Mina tegin nii, et ajasin valemid programmidesse. P2rast oli hea kontrollida oma lahendusk2iku.

TTYs meil yks fyysika 6ppej6ud ytles, et piisab p6hivalemitest, ylej22nud on tuletatav. Ja kusjuures nii on
                  V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.

Comment

Tegelikult ei ole reedeks vaja, nii kiiresti ei jõua midagi. Seda mainisin vaid selleks, et üks kodanik ei arvaks, et kui ta 200h ettevõtlust on õppinud, siis see ongi süvaõpe ja rohkem sel alal miskit ei õpetata.

Reaalsus on see, et mul läheks seda kalkulaatorit ka edaspidi vaja ja seega tuleb üks prototüüp valmis ehitada.
                    BCS korraldatud väga asjalikul kursusel käisid kõrgharidusega inimesed, kes olid kümneid aastaid edukalt tegutsenud oma erialal. Ettevõtluse jaoks polnud vaja matemaatikat tuupida. Kolmandik ajast oli kaasaegsete infotehnoloogiavahendite kasutamisest alates ettevõtte kodulehe tegemisest, selle haldamisest jne. Loenguid pidasid oma ala tippspetsialistid - kes olid tegutsenud edukalt aastaid ettevõtluses ja nüüd jagasid oma kogemusi ning teadmisi.

TPI ajal sai küll aidatud kaugõppe tudengeid, kuid mitte lõpuni – aitasin lihtsalt oksale ja nad ise lõpetasid oma kursuse- või diplomitöö. Tollal polnud ei arvutit ega tudengil trükimasinat – töö kirjutati käsitsi. Üks vend hakkas ülbitsema, et mis te lollid õpite – tema saab raha eest kõrghariduse diplomi. See mees sai sellise jutu eest molli ja rohkem me teda ei näinud. Ükski normaalne insener ei hakka meie haridussüsteemi lõhkuvat seadet valmistama.

Reaalsus on su jutuga vastuolus - kirjutasid, et matemaatilist arvutust pole enam kunagi elus vaja ja milleks seda siis õppida.
                    Või ongi su äriidee selline seade turule tuua?

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                      Või ongi su äriidee selline seade turule tuua?
                      Ma ei mata ühtegi võimalust maha, aga esialgu on vaja toodet, mid katsetada. Selle valmistajat ma siia leidma tulin, aga ilmselgelt siinsed kasutajad ei suuda mõelda kaks sammu ette. Kõikidele targutajatele nii palju, et TTÜ aitaks mul selle masina valmis teha, aga nemad küsivad selliseid summasid, mida ma esialgu ühe kalkulaatori ehituseks välja käia ei taha. Omalt poolt ma lõpetan nüüd selle teema, sain siinse keskkonna üldise arvamuse teada ja sellest mulle piisab. Kui kedagi teema peaks siiski kõnetama, siis kirjutage mulle privaatsõnum, vastan. Kõigile targutajatele soovin edukat tegutsemist oma imepisikeses maailmas

Comment

Ma arvan et siin on hoopis õppejõu feil. Kõikvõimalikke teadusi on võimalik õpetada arusaadavalt ja seostega pärismaailma, sattusin õppejõu alla kes tegi relatiivsusteooria imelihtsaks. Kui aga nii elulähedast asja kui võrrandite lahendamine ei suuda õpetaja reaaleluliste näidetega vajalikuks või huvitavaks teha siis on ta vale inimene vales kohas ja antud haridus pole rohkem väärt kui paber millele tunnistus trükitud.

Aga retsept kriitikataluvuse eest
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Jättes kõrvale idee eetilise poole, siis on ju mõte igati tore.
                          Ainult et, tingimustes, kus seade on realiseeritav äpina mobiiltelefonile, jääb mulle arusaamatuks, miks sellist piiratud kasutusulatusega seadet peaks tootma, kui telefone on lademeis.
                          Mulle isiklikult tundub, et võrrandisüsteemide asemel peaks rohkem tegelema statistilise jaotuse ja tõenäosuse probleemidega. Tundub nagu elulisem.

Comment

TTÜ on valmis tegema ja temal pole raha... äkki polegi nii kõva ärikas, kui tundub.
                            Üks kiri õigesse kohta ja on selge, kes on kes ja kus mida teeb.
                            Mingit inimjahti pole aga mõtet pidada, müügu juurikavorme või taevalaternaid, igaühel omad hobid.
                            Aga serveerimisega panid küll puusse.
                            Tagasihoidlikult küsida kastreeritud telefoni on üks asi, aga nimetada ära kool, kus petukaupa tahad teha ja õigustades, et sa ei peagi teadma ja päris hea mõte oleks see üldse massidesse lasta... üsna mannetu.
                            Ettevõtlusauhindadegalal sul istekohta vist polnud?
                            viimati muutis kasutaja W@ldur; 11 m 2017, 13:07.
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

Ausalt, see teema tundub ikka täiesti uskumatu. Et üks täiskasvanud ja haritud inimene sellise küsimuse üldse avalikult ja häbenemata esitab.

Comment

Kui minna filosoofilisemaks.

Kogu selle jama taga on tugevasti negatiivselt tagasisidestatud ja suure võimendusega süsteem.
                                Ehk mida me mõõdame, seda saame.
                                Antud juhtumil mõõdetakse mingilt kursuselt läbisaamist ja miks mitte kasutada selleks suurt võimendust, ehk suvalisi vahendeid, sest see on eesmärk.
                                Pärast muidugi tulevad ettevõtjad küsima, et miks nendel teadmisi pole - vastan külma rahuga, seda ei mõõdeta, mõõdetakse läbisaamisi.

Teemaalgatajale. Mainisin, et kui on sobivad sisendparameetid, võib teha suvalist asja. Ka uurida teaduslikul tasemel lapiku maa paksust
                                Ja Vanemleinandile - mida mõõdame, seda saame.

Asja muudaks veidi, kui seaksime veidi teise eesmärgi - targemaks saada ja kasutaksime samasugust tagasisidega süsteemi - oli kui suurepärase tulemuse me saame.
                                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Working...
                                X