Teade

Collapse
No announcement yet.

Makkide kasutamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: ... siis 30 ips ongi ju see lindi/traadi algkiirus ...

Seni peaks olema veel elus inimesi, kes mäletavad, et meie kandis nimetati 76 cm/s täiskiiruseks.
    "Dreams are nothing more than wishes
    and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Vs: Makkide kasutamine

Ei viitsinud kaugelt sobivat teemat otsida ja uut teha ei tahtnud, panen siia ühe saksamaa makihoolikute netipoe lingi, olemas palju väärt kraami kuni lintmakipildiga Zippo tulemasinani.
      http://www.darklab-magnetics.de/dark...shop/index.htm
      Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

Comment

Vs: ... aga hind on olnud isegi kuni 500 krooni rull.

Esmalt postitatud Yxz poolt Vaata postitust
        Hetkel huvitaks rohkem, kas protsess BASF > EMTEC > RMG on laastavalt ka kvaliteedile mõjunud, või pole reaalset vahet?
        Võin anda ainult oma subjektiivse "kõrva järgi" kogemuse. Kasutusel BASF LP35 ja RMG LPR 35 lindid. Olen proovinud sama heli erinevatele lintidele salvestada ning subjektiivselt hinnata ja ei märganud LP35 ja LPR 35 vahel mingit erinevust. Kusjuures nende lintide tootmsiaja vahe võib olla isegi üle 25 aasta! EMTEC lintidega kogemus puudub.
        LP35 on mõlemalt poolt pruuni värvi ja magnetpuru pool käib vastu helipäid. Praegu müüdaval RMG LPR 35 on välimine külg musta värvi ja sisemine pruuni värvi. Ehk keegi teab, kas nende puhul on järsku tegemist nn. "backcoated" tüüpi lintidega? Visuaalsel vaatlusel tundub küll, et magnetpuru on musta pigmendi all ja vastu helipäid käib hoopis läikiv nn. "kile" külg.
        Samas uued suured (26,5cm) RMG NAB Metal-Reel kettad ei ole just kõige kvaliteetsemad. Nende metallist kettapooled ei ole täpselt kohakuti ja kerimisel kipuvad nad makki ja ka mööblit kõvasti väristama. Kindlasti ei mõju selline ekstsentrilisus ka hästi maki kinemaatika elueale. Osadel ketastel sain asja veidi parandada kui lammutasin nad laiali ja püüdsin uuesti kokku pannes leida kolme (kolm kinnituspolti) asendi vahel parimat tulemust. Samas ei ole see isiklikult minu jaoks eriline probleem sest kerin linte üliharva - lindid on kuulamiseks, mitte kerimiseks

Comment

Esmalt postitatud Transvaalia poolt Vaata postitust
          ...lindid on kuulamiseks, mitte kerimiseks
          Eeldusel, et iga linti korra aastas ikka kuulad

Comment

Kahjuks ei ole kord aastas iga lindi kuulamine eriti reaalne. Ja kui kõiki linte hakata kord aastas läbi kerima siis ei jätkuks enam aega kuulamiseks
            Tekkis selline uitküsimus - kas näiteks Eesti Raadio fonoteek kerib oma vanu linte igal aastal läbi?

Comment

Vs: Võin anda ainult oma subjektiivse "kõrva järgi" kogemuse.

Oh, nüüd on tsiteerimisega asi pisut valesti läinud. Minu küsimus oli kleeplindi kohta - vt. postitus #173.

Endal nüüd see sinine kasutuses ja toimib. Kui peaks "mõistliku hinnaga" vaja minema, siis on mõningane kogus rulle täitsa üle.

Esmalt postitatud Transvaalia poolt Vaata postitust
              Tekkis selline uitküsimus - kas näiteks Eesti Raadio fonoteek kerib oma vanu linte igal aastal läbi?
              Tõenäoliselt ei keri ja pole seda teinud ilmselt mitte kunagi.
              "Dreams are nothing more than wishes
              and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Raputan endale tuhka pähe ja kuulutan ennast väärõpetuse levitajaks aga kuskilt oli meelde jäänud, et linte tuleb kerida. Edastan profi arvamuse selle kerimise värgi kohta.
                "Lintide läbikerimine nende arhiveerimise ajal ei ole soovitav.Teatavasti tekib n.n. "kopeereffekt" 48 tunni jooksul peale lindile salvestamist.See tuleneb magnetlindi füüsikalistest ja elektrilistest omadustest. Lääne maailmas jäeti pärast salvestust kõik lindid kerituna "lõppu", meil nõuka-ajal seda kahjuks ei tehtud.Sellest tulenevalt on eriti vanematel n.n. "täiskiirusega" lintidele kopeereffekt eriti kosta.Muidugi sõltus palju ka sellest,millise magnetofoniga salvestati,milline oli häälestus lindile(kui suur oli salvestus nivoo nW-tes) ja muidugi sõltus ka palju lindi kvaliteedist. Hilisem lintide kerimine ei anna kahjuks midagi juurde kopeereffekti vähendamiseks. Ääremärkusena seda et kahjuks on Eesti Filmi-ja fonodokumentide keskarhiivis lintide kerimist viljeletud.Ja mitte ainult seda.Kahjuks tuli seal kellelegi "idee", et linte peab ka mingi aja tagant ümber võtma-kopeerima.Selle tulemusena on muutunud paljud originaalid kahisevateks ja mitmete juurde tulnud moonutustega koopiateks. Tervitades Priit Kuulberg"

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
                  Raputan endale tuhka pähe ja kuulutan ennast väärõpetuse levitajaks aga kuskilt oli meelde jäänud, et linte tuleb kerida. Edastan profi arvamuse selle kerimise värgi kohta.
                  See on midagi uut, sest ka mina olen lugenud eelnevalt et kord aastas peaks läbi kerima, mis kodukasutuses olevatel makkidel tähendab pigem läbi kuulamist, sest kerimisel ei jää üldjuhul erinevad lintide kihid üksteise peale perfektselt. Lisaks sellele varieerub kerimisel väga palju ka lindi kerimise tihedus. Nii et viimane kord enne lindi seisma jätmist peaks ikka olema mängides.

Aga selle teooria järgi peaks 4 realise puhul salvestama ühe poole lindist ära, siis ootama 2 päeva ja siis teise poole salvestama Mis see füüsikaline põhjus huvitav võiks olla, et 48h jooksul toimub kopeereffekt ja pärast seda enam mitte? Et magnetosakesed on endiselt veel šokis äsja toimunud mangeetimisest ja on peale seda teatud aja jooksul väga kergesti mõjutatavad ka väga nõrkade magnetväljade poolt?

Muidugi sellest ma ei saa aru, et kuidas võeti tööle selliste teadmistega vend, kes arvas hea olevat linte aegajalt ümber lindistada. Seda peaks ju ometi iga loogiliselt mõtlev helispetsialist jagama, et lisandub ainult müra.

Comment

Lisan "tilgakese" enda kogemustest kleeplintidega.
                    Sai eBay-st hangitud Quantegy 67 kirjaga kleeplindi rull (müüjaks keegi windbuster). Helesinine, poolläbipaistev. Hinnaks koos saatmisega tuli ca 100 kr. Aga õnnetunnet ei järgnenud. Esmalt tekitas hämmingut serva lõike ebaühtlus - nagu oleks käsitsi kääridega lõigatud. Ja kui kleepsu rullist lahti tõmbasin, kostus iseloomulik staatilise "särin". Nii oligi - kleepsutüki paikapanek oli paras kunsttükk, lausa higistama võttis. Sest tänu staatilisele laengule otsustas kleeps ise, millal ja kuhu kinni napsata. Kui see vaev lõpuks nähtud sai, ilmnes kõige ebameeldivam üllatus. Mõne aja pärast kleepekohaga linti uuesti läbi maki lastes selgus, et kleepsul on enam-vähem sama iseloom nagu kunagisel nõukogude LT-l. See tähendab, et kleepsu servad on "tatised" ja ta kleebib enda külge ka järgmise lindikeeru. Et Quantegy sellist saasta valmistaks, ma ei usu. Ilmselt on see sinine kleeps pesueht võltsing. Ärge seda hankige!
                    Hankisin uue kleeplindirulli, sealtsamast eBay-st, seekord valge (praegugi kaubeldakse seal samaga), pisut krõbedama hinnaga. Ja nüüd saabus õnn! Igas suhtes meenutab see kleeps omal ajal saada olnud BASF-i, kes mäletab, see mõistab. Ainuke puudus on see, et valge on paks - ca 50 mkm (sinine on ca 40 mkm), seega õhukese lindi jaoks ei sobi. Aga stardiriba jaoks OK.

Click image for larger version

Name:	Kleeplint.jpg
Views:	1
Size:	32,6 KB
ID:	865559

Comment

Panen enda maki kah siis kirja. Sain eile siis Pioneer CT-445 omanikuks. Tegin väikest proovikuulamist-lindistamist ja jäin igatahes väga rahule. Pole varem sellist natuke tõsisemat pilli olnud. Esimene makk oli VEF Sigma, sellega sai kõvasti lindistatud umbes 15 aastat tagasi. Peale seda mõned sangad. Siis läks laser nii popiks, et kui seda polnud siis ära parem kuula. Pioneerile pole manuali leidnud, sellest ka mõned küsimused: Mis ülesannet võiks täita MPX filter, kuulamisel sisse välja lülitades aru ei saa. Sama küsimus taimeri lüliti kohta, keskel taimer off, Vasakul rec ja paremal play. Ekraanil midagi juurde ei sütti.
                      Enamus lehti mis maki kohta leiab on E-bay, sama seeria võim, tuuner, aga kassetika kohta nagu midagi. Vintagecassette.com ka väga napi kirjeldusega, pole pilti isegi.
                      Esipaneelilt leiab sellised kirjad: 2-motor transport system, Dolby HX pro, Dolby b-c, zinc diecast head base, saab salvestusel balanssi reguleerida, klapivõim sees olemas phone level regulaator, selle kõrval regulaator bias. Kroom, metal, norm lülitid. Otsib ise lugusid (pole soovitatav kasutada nagu aru olen saanud), näitab lugude pikkust min:sec. Lindistust saab samal ajal kuulata ja reguleerida kui lindistab. Autostopp, reeversit ei ole. Ehk see joru annab kellelegi natuke infot, kui sama makki keegi netist otsib.
                      Hindasid olen ka leidnud netist seinast seina kuni 124€. Tootmisaastaid olen leidnud 89-90. Mis turuväärtus tal oleks?
                      Kassette hetkel 8, neist kuus originaal. Üks täitsa tühi Goldstar IEC typeI, teisega proovilindistusi teinud. Käib kah. Nüüd Selverist mõned prooviks võtma, marki ei mäleta. Silma jäid ka mingi aeg tagasi Experdis müüdavad tühjad kassetid, neid ka paar tükki prooviks võtma.
                      Selverist sain TDK FE90 Ferric IEC/typeI Normal. Maaletooja Coomor. http://www.coomor.ee
                      Sellisele lehele sattusin ka http://www.nierle.com/s01.php?suchst...I1.x=22&I1.y=6
                      viimati muutis kasutaja Nrgy; 26 m 2011, 13:06. Põhjus: link,mark
                      Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

MPX filter korjab salvestamisel ära stereoraadiosaadetega edastatava 19kHz piloottooni (võib tekkitada elmagneetimisgeneraatoriga parasiitkomponente).Taimeri nupp tähendab seda, et mida makk peaks tegema, kui talle toide saabub. Nimelt saab osade tuuneritega teha taimerifunktsiooni - kui eelprogrammeertitud saade algab, ilmub maki toitepesasse pinge. Play reziimis saab makki äratuskellana kasutada. Pane nupp asendisse "play", kisu saba seinast ja pane tagasi - vaata, mis juhtub
                        Aga miks lugusid otsida ei tohi.....ahjaa, kulutab helipäid. Aga mängimisreziimis liigub kuni järgmise looni lint ikka ju. Ja pealegi on otsimisel pea "pooles vinnas" ehk suht kaugel.
                        Edft: guugel leiab infi küll.
                        viimati muutis kasutaja martinj; 26 m 2011, 13:20.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                          Hankisin uue kleeplindirulli, sealtsamast eBay-st, seekord valge (praegugi kaubeldakse seal samaga), pisut krõbedama hinnaga. Ja nüüd saabus õnn! Igas suhtes meenutab see kleeps omal ajal saada olnud BASF-i, kes mäletab, see mõistab. Ainuke puudus on see, et valge on paks - ca 50 mkm (sinine on ca 40 mkm), seega õhukese lindi jaoks ei sobi. Aga stardiriba jaoks OK.
                          [ATTACH=CONFIG]3451[/ATTACH]
                          See valge kleeplint on tõesti hea. Ma tellisin ebay'st sellise komplekti http://www.splicit.com/images/cassette_splicing_kit.jpg aga 1/4" lindi jaoks, kus tundub et oli samasugune valge teip kaasas. Selle teibiga saab teha sama ideaalseid ühendusi nagu tehase stardiriba kinnitused ja minu meelest jäi ka suurepärane lindi paikamiskoht. Võib olla tõesti natukene paksem on, aga siiski väga hästi paenduv ja otsad ei hakka irduma.

Ja see puidust alus, mis minu tellitud komplektis oli lindi lõikamiseks ja kleepimiseks, on ka parim mida ma näinud olen. Seal vahel püsib lint nii tihkelt ja täpselt, et pole vaja kinni hoida ega mingeid lisateipe peale kleepidagi, et ühenduskleepsu paigaldades kaks lindiotsa paigast ei nihkuks. Nii et soovitan seda tellida, kes vajadust tunneb.

Comment

Infot siis Pioneer CT-445 http://goldaudio.wetpaint.com/page/Pioneer
                            Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

Esmalt postitatud hillarr poolt Vaata postitust
                              Olen ka seda Splicit'i komplekti piilunud, aga kole kallis tundus. Mis see maksma läks, kui saladus pole?

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                                Olen ka seda Splicit'i komplekti piilunud, aga kole kallis tundus. Mis see maksma läks, kui saladus pole?
                                Tellisin selle USA ebayst ja maksis mingi $30 koos transpordiga $45. Noh hinda omajagu, aga ega käte vahel on sellist asja väga niru teha.
                                Komplektis oli see splicing block, silett lõikamiseks, väike isekleepuv fooliumrullike ja üks suurem rull seda valget teipi.

Comment

Working...
                                X