Teade

Collapse
No announcement yet.

Makkide kasutamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Enam kassette juurde ei lindista, aga eelmistest aegadest on kuskil 200 tundi muusikat lindistatud. Ja mis põhimine esimene lindistus kõigil ja alla II klassi makke (endised pillid) lindistamisel kunagi ei kasutanud. Lemmik kasseti mark MAXELL LN ja hiljem MAXELL UDI. Üks MK-60 peaks ka olema, aga see osade pillidega vilistab. (tüüpiline)

No ja makkidest alles:
    Radiotehnika (sahtliga)
    Kometa 212
    Vesna 310-c
    Proton (mahtus hästi diplomaadi kohvrisse, et kooli kaasa vedada )
    paar lääne päritolu sanga: Panasonic RX-ES 22 ja Schnaider (mõtetud pillid)
    Ühesõnaga mitte midagi korralikku

Otsinigi endale mingit korralikku kassetikat, millega vanu kassette vahest kuulata... B-)

Comment

Originally posted by @ndres+Dec 22 2005, 00:04--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (@ndres @ Dec 22 2005, 00:04)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-martinj@Dec 21 2005, 21:42
      Huvitav, kas see on Eesti riigist tingitud või lihtsalt juhus. Enamus siin foorumis ja üldse Eestis liikuvate mittevene makkide kohta leiab netist äärmiselt vähe infot.
      Vene riistadel oli koos passiga ka skeem enamasti kaasas. Järelikult neid on paljudel ja midagi tekib ka internetti

Lääne asjadel tuli (tuleb) skeem soetada eraldi service manuali näol ja seda reeglina küllalt kopsaka lisatasu eest Tänapäeval ei aita mõnikord isegi raha - lihtsalt tootja keeldub skeeme väljastamast. Seda nimetatakse äriks [/b][/quote]
      Seda küll aga samas on nett ju skeeme täis aga just konkreetsete modelite kohta pole.
      Vaikivad ka tootjafirma lehed.
      Mõnikord polegi otsest skeemi vaja vaid pilti ja tehnilisi parameetreid.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mingi Orelb 101 (nii ma seda nime välja loen)-kahe mootoriga, digitaalse juhtimisega ja heli tundub parem kui Radiotehnika sahtlitel, mida on mul kaks tükki. Muidugi natuke poolpidused pillid-Orelbil ei funka lindistus, Radiotehnikatel on jamasid mehaanikaga, üks ei lindista ühel kanalil ja teisel tuleb veel lüüdid välja vahetada. Aga samas huvi pole kadunud, vaatan ringi, et kui kellelgi midagi vedeleb, ehk saab ära tirida.
        Üks vana kooli lääne kassetikas on kah-JVC, aga see vist läheb lammutamisele. Mehaanika on tal selline, et kui pange läheb, vaheta tervenisti välja, ja uut pole kuskilt saada. No mitte kuidagi ei anna neid sidureid regullida ja veel muudki jama, pluss veel see, et teda on nii raske lahti võtta ja kokku panna. Vene tehnika on remondimehe suhtes humaansem

Kassetid (kokku natuke üle 20) jagunevad mul kolmeks... Mõned originaalid (Mike Oldfield), siis igasugu lindistused, mis ühes musapoes omal ajal lastud plaatidelt lindistada (varem oli neid rohkem, praegu on vaid Mike Oldfieldi veidi järel), ja lõpuks liikuv fond ehk siis see, millele ma tihti raadiost lindistan (house, drum&bass, jazz, ambient jms pahn).

Tendents on siiski see, et lähen püsifonoteegis plaatidele üle ja kassett jääb vaid kiireteks lindistamiseks raadiost.

Teisalt-lintmakkidel pidi kõvasti parem heli olema kui kassetikatel, kas vastab see tõele? Kui jah, siis on mul plaan ka lintmakk oma "kodusesse stuudiosse" soetada.

Mäletan, kui mul läinud talvel sisseehitatud segustiga võim oli, sai muusikakatsetusi tehtud. Kasutada oli kaks makki (Radiotehnikad) ja Aelima süntekas-eks siis sai nii tehtud, et süntekalt lindistasin kõigepealt loo bassiosa, siis see kassett teise makki, ja mikseri kaudu süntekalt koos eelmise kasseti heliga värk teisele kassetile, ja nii mitu korda. Paar lugu sai nii ainult sündiga tehtud ja mõned ümbertöötlused raadiolugudest kah. Sünt siiani alles ja kavatsen mikserpuldi hankida, et taas oma katsetused käima panna.

Comment

Ei tea, kas otse siia teemasse aga mõeldakse igasuguseid asju ikka välja.
          http://www.johansoldradios.se/taperecorder...us/gramdeck.htm
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Majak 233 ja omatehtud kasettikas ungari mehaanika peal(Riiast sai toodud) . Kasettid läksid seismisega hapuks, mõni veel funkab..

Comment

Mõne sõnaga ka oma tehnikast.Süsteemis mängib ONKYO TA-2000,ei ole küll selle firma ülemisest otsast pill kuid sound on talutav.Kõrvale tuleb kohe TECHNICS 673,mis vajab pisiremonti(kerimisprobleem).See riist õnnestus päästa konteinerisse sattumisest vaid juhuse läbi ühe tuttava käest.Vahetasin ta arvutitooli vastu.Reservis on veel ALPINE Alpage FL-4000 (vajab samuti nokitsemist-no ei ole metsavahil puid...).Vabalt-rivitult seisavad veel TECHNICS M205,TECHNICS M7,TEAC CX-270 ja veel mitu muud aparaati(ei viitsi minna neid riitasid ümber kaevama ).
              Viimane meeldiv üllatus selles vallas oli kättesattunud SONY TC-FX4,mis üllatas väga terava ja selge soundiga.
              Maal mängib PIONEER CT-200.Kah hea vanakooli riist.Kassette on alles kusagil 300 ringis,enamus poolakaid kuid ka korralikke stuudiosalvestisi,ka mõned BASFi kroomid.
              Ja muidugi mu "esimene ja kõige armsam laps"- PHILIPS D8734 Double Sound Machine.Aparaat aastast 1984,minu teada Philipsi esimene duubelmakk- 3 mootorit ühes pesas,crossover jne. jne.Paras mürakas "sang". Ostsin ta 1992 sõbralt ,kelle onu oli Rootsis Philipsi filiaalis mingi insener,kes oli ostnud ta uuena ja 1990 sõbrale kinkis.
              Omas tutvusringkonnas olen vist ainuke "lindihaige".Kasutan Orbita-106S-i ja Olimp-004.Varem on olnud Rostov 102-1 ja veel mõned Vene aparaadid.Linte on jäänud palju -kusagil 400 ringis.Peab hakkama suurpuhastust tegema,vähemalt pooled on omadega läbi.
              Vanast ajast on kogunenud u.50cm. patakas audiotehnika reklaamprospekte,kus mõnes ka tehaseparameetrid sees.Prospektid on aastatest 1980-2000.Üritan millalgi koostada ka nimekirja.

EDIT:Tüübitähis

Comment

No kasette on kusagil 20 ringis, enamus eesti muusikaga.Makina kasutan hetkel ravikuuri läbinud Vilma-104-Stereot(pesas TDK-SA kroomlint, 2 nädalat tagasi salvestatud sinna Jetro Tull Best ).525-seid linte on maal ca 50(kõik kasutamatta, kilepakis).Pole veel korralikku lintmakki leidnud.Maal on veel kasutuna seisev(küll töökorras) Majak-231-Stereo.Kasutuses on ka LP mängia
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ise olen kassetidest peaaegu loobunud, kui kapis neid veel ikka on natuke cd 50 tükki. Vahepeal mõtlesin küll Nota220 nega uuesti autosse kassette lindistama hakata aga kvaliteet ei ole ikka see. Ostsin siis mp3 autoraadio hoopis.

Samas on keegi neid legendaarseid Nakamichi kassettdekke mängimas näinud? Need mis autoreversi ajal mitte helipead ei pööranud vaid kasseti pöörati?

http://k-nisi.hp.infoseek.co.jp/rx-505.htm
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

Originally posted by Matis@Jan 4 2006, 01:45

http://k-nisi.hp.infoseek.co.jp/rx-505.htm
                    parem ja arusaadavam leht:
                    http://www.naks.com/

Kas neid üldse Eestis on liikunud ?

Comment

Originally posted by Matis@Jan 4 2006, 01:45
                      Samas on keegi neid legendaarseid Nakamichi kassettdekke mängimas näinud? Need mis autoreversi ajal mitte helipead ei pööranud vaid kasseti pöörati?
                      Kassetti pööravat ei tea, aga Dragonit olen näinud nii väljast kui seest

680ZX on tulnud ka hooldada ja häälestada.

Comment

Üks lintmakkide kasutamisega seotud küsimus:
                        mul on umbes 30 aasta vanune lint, kus salvestatud vanaisa-vanaema kuldpulma tähistamise käigus peetud kõned. Olen mõlgutanud mõtteid, et peaks selle digitaliseerima, aga lint on tõenäoliselt seisuga hapraks muutunud. Äkki oskab keegi nõu anda, kuidas peaks sellisele lindile lähenema? Muidu kusagil kolikambris seisab üks Rostov-102(?), numbrit peast ei mäleta, oli klaasferriidist helipeadega. Aga kardan, et see riistapuu tõmbab vana lindi puruks.

Comment

Kui see Rostov on korras, siis linti ta ei lõhu.

Comment

Mul siis kassetimängijad: Sony MHC-RG440S, Majak 233, mis hetkel seisab maal, ja garaazis kassetiga autoraadio(Sony).

Ja kassette lindistan kaa mp3-st või cd-lt, et vahest garaazis sikklit ehitades midagi kuulata oleks, kui raadiost jama tuleb.
                            Samas ka kui tuju tuleb kuulan toas ka kassette.

Comment

Kassetikas Pioneer CT-S730 (päris pädev aparaat, kaks toonvõlli, kolm pead, motoriseeritud kasseti tasku ja palju muid funktsioone sh flex).

Lintmakk Rostov 105C-1 (TEAC-i salvestus ja mahamängimis pead, selle makiga olen vaid ühe lindi läbi kuulanud ja hetkel olen temast ekstaasis sest ostes arvasin, et ta pole pooltki ni hea), eks kaege seda iludust: http://www.pilt.ee/view/738662/

Comment

ise suhteliselt noor..
                                aga siiski vahest on tore kuulata nostalgilist muusikat kuskil 70 jne.
                                endal olemas sony kassetdeck muusikat kassettidel kusgil 200h juures
                                Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
                                * Toitelüüdid
                                * Kõlari kummilõdvik
                                * Elekter
                                * Kõrvad
                                * Naabri närvid

Comment

Working...
                                X