Teade

Collapse
No announcement yet.

Ärapiinatud RRR Y101

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ärapiinatud RRR Y101

Sai üks äraviskamisele kuulunud RRR võimendi koju tassitud. Välimuselt ei osanud ütleda, miks ära oli visatud, kuid lähemalt uurides märkasin väiksemaid vigu. Kaitsemd olid ise parandatud (traadiga) ja sisendselektroi PCB-l mingit uugamuugat tehtud. Eile puhusin mingi eluvaimu sisse, toitewlüüdid olid paraku lootusetult läbi. Seega tellisin uued lüüdid ja asusin kogu partiid vahetama. Vahetasin ära ka lõppvõimu, eelvõimu, releekaardi, sisendselektroi ja VU indikaatori elektrolüüt kondekad. KUi muu süsteem nüüd töötab, sisi väljundheliga on ikka probleeme. Üks kanal töötab korralikult, teisel on kõvasti moonutatud heli. Välisel vaatlusel transse süüditsada kah ei oska, oleksid teised nagu justkui korras. No plaadipealsed lüüdid sai kah asendatud, nendes vist kah viga ei tohiks olla.

Ideid kuskohast jätkata vea otsimist? Toide tuleb ilusti mõlemale kanalile, stabiilselt. Korras kanaliga radikaosa läheb soojaks, defektne aga püsib külmana....

Vs: Ärapiinatud RRR Y101

Esmalt postitatud pic poolt
    Korras kanaliga radikaosa läheb soojaks, defektne aga püsib külmana....

Soovitaksin sul ikka toited üle kontrollida veelkord
    Kui ta soojaks ei lähe siis nagu ta ei kütaks radikat, kust võiks veel aru saada, et radika küljes 'jubin' ei tööta korralikult. Toide väike nt(?)
    Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Moonutaval kanalil on mingi astme transs õhtal.Või jõudevool väike/puudub...
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
        Või jõudevool väike/puudub...
        Jah, siis ma ei pannud väga valesti.
        Alusta parandamist toitest, nagu ütleb Erik :P
        Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Mõlema kanali toitepinged on korras, mõõtsin testriga üle veel igaksjuhuks.
          Käepärast on oss parandamise kergemaks muutmisel, ehk annab sellega seda "jõudevoolu" vaadata? Esialgu kõike 20-t transsi seal plaadil välja vahetada ei tahaks... Kuidas ma ära tabn et mingi aste on läbi? Vahin milline on sisendsignaal ja siis kuidas ta näiteks mingi "x" transistori emitter jala peal on?

Comment

vaata väljundsignaali kuju.arvatavasti lõigatakse üks pool maha.kõige parem oleks seda näha muidugi siinuse pealt,aga muusika pealt on ka näha.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
              vaata väljundsignaali kuju.arvatavasti lõigatakse üks pool maha.kõige parem oleks seda näha muidugi siinuse pealt,aga muusika pealt on ka näha.
              Jup, ja nii ka on- pool signaalist on maas (ülemist pole). Proovisin ka siinuse´ga, sama "effekt". Kuskohast parandamist alustada?

Comment

vaata plaat üle.ma enam täpselt ei mäleta,aga mingi rada kipus plaadi servas(lõputransistorite juures) katkema.

Comment

Hm ma olen ühe sellise lõpu läbi lasknud Valetpidi pinge lasin peale.Siis läksid igatahes seal radikal lõputransside juhtijad.Ja tegi ka veel häält kuigi moonutas nõmedalt.Ma hakkasin ükshaaval välja jootma neid sealt(alguses oli plaan üldse juppideks teha,sest rajad tulid ülikergelt lahti),aga kui õhtal transini jõudsin,siis jutt muutus.Kuigi kui kokku sain,siis oli plaadi välimus ikka suht räsitud.Sullegi soovitan nendest alustada.
                  otsija

Comment

Kes sind takistab skeemi peal toodud pingeid kontrollimast? Vasakult paremale liikudes otsi üles esimene koht, kus toodud pinged on paigast ära, tõenäoliselt lihtsam oleks mõõta toodud punktides vahelduvpinget andes sisse sisendis toodud nivooga siinust (~) ja pärast vigast kohta lihtsalt seda enam ei ole.

Ahjaa, skeem: http://radi0tehnika.narod.ru/go/opisanie/zip/u01-2.jpg

Comment

Working...
                    X