Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas lasta siganaal eel-või lõppvõimu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nõustun siinkohal Hipiga, igasugu tämbrid on kurjast. Milleks lasta signaal läbi sealt, kust pole seda vaja läbi lasta?
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Tundub, et viga leitud Mul oli võim maandatud, võtsin maanduse juhtme lahti ja näe imet, krõbin kadus Jäi ainult järgi õrn kahin. Tundub, et sellega peab leppima.

Comment

Kahin tuleb igasugu kehvast varjestusest jne. See hiirest jms klõbin tuleb põhiliselt emaplaadi toitest või siinist sisse ja seda on pea võimatu välja saada. Mul samad jamad olnud ja mõne masinaga lihtsalt mängib, mõnega mitte. Natuke küll mõjutab pesa valik aga mitte palju. Seepärast kasutan ise USB otsas Ediroli kaarti, see vähemalt vaikne enamus masinatel (kuigi mõnel üksikul on tõesti häired nii suured, et isegi usbi toide on reostatud)

Comment

Peab see võhik ikka paras melomaan olema, et eristada 0,05% ja 0,01% moonutusi.
          Asi pole ainult moonutustes. Eelvõim tihti peale muudab väheke helipilti ja "sööb" n.n. läbipaistvuse ära. Oleneb muidugi stiilist, näiteks vaibakloppimis stiiliga ma ei taju vahet aga kuulates näiteks Depeche Mode on vahe sees. Ei pea ennast eriliseks melomaaniks, kuid mulle meeldib samuti ilma eelvõimuta kuulata ja vahe on tuntav. Võin kinnisilmi ära arvata kas signaal tuleb läbi eelvõimu või mitte ja seda eriti CD-d kuulates. Olen selles korduvalt veendunud ja mitte ainult mina üksi.

Comment

Originally posted by sebastian@Nov 18 2004, 17:46
            katsed on näidanud, et isegi tehnikas ja muusikas võihik eelistab ilma eelvõimuta varianti.
            Peab see võhik ikka paras melomaan olema, et eristada 0,05% ja 0,01% moonutusi. Numbrid ei ole ehk Brigi jaoks täpsed, aga idee jääb samaks :P .
            Kas ise eristad moonutusi 0,1% ja 0,5%? Oled kunagi proovinud?
            Teades missugused on kõlari enda moonutused, siis raske uskuda väidet, et "katsed on näidanud"...anna kasvõi mõni link ja mitte selline, kus kari proffe asja hindamas .

to Kaller. Krõbinat ei tohi olla, midagi on võimul viga, või pole ta korralikult maandatud. Selleks Brigi taga ka maandusklemm, kui mingid häired sees.
            tähendab vot siin tuleb nüüd vahe sisse.
            sina räägid matemaatilistest/füüsikalistest moonutustest, hipi muusikast. mina olen hipi poolt. jah muidugi, mingist moonutuste protsendist muutub muusika kui selline tõesti kõlbmatuks. aga siiski, igasugused arvväärtustesse uskumised ja nende põhjal eelarvamuste tegemise olen näiteks mina ära lõpetanud enne kui asja ise kuulnud pole.
            ise brigi kuulanud eelvõimuga ja ilma. vahe on ülimalt kuuldav. see eelvõimunikerdis sööb võimendi kogu potentsiaali ära, paras minema visata sealt vahelt.

Comment

Olen täitsa nõus, et matemaatiliste moonutuste ja kõrvaga kuuldu vahel on suur erinevus. Täiesti nõus!
              Kuid jutt oli "võhikust", ütleme siis teisiti: inimesest tänavalt, kes tuuakse näiteks stuudiosse ja lastakse talle muusikat nii Brigi eelvõimust läbi, kui ka otse lõppvõimu. Mida ta selle peale kostab? Ma olen üsna kindel, et tal on jumala kama ja vahet ta ei tee...midugi eeldusel, et sageduskara ja helivaljus on ühesugused.

Võin kinnisilmi ära arvata kas signaal tuleb läbi eelvõimu või mitte ja seda eriti CD-d kuulates
              Kas suvaline kuulaja sama kogeb? Ei usu.

igasugused arvväärtustesse uskumised ja nende põhjal eelarvamuste tegemise olen näiteks mina ära lõpetanud enne kui asja ise kuulnud pole.
              Aga selles ongi kogenud kuulaja ja "võhiku" vahe! Arvväärtustest hea näide 1000W, mis pisikesel "sangal" särab ja asjatundmatuid püüab. Oled nõus?

Võtke seda rohkem kui diskussiooni, mitte kui vaidlust .

Comment

mina ütleks selle kohta niipalju, et kui "võhik" ka kohe vahet ei tunne....siis olles kuulanud mingi aja ilma eelvõimuta (ehk siis paremat heli) siis mingi aja pärast eelvõimu tagasi pannes ta juba vahet kuuleb (ehk siis ajapikku parema tehnika puhul kuulmine teravneb)....jäädes aga koguaeg vana variandi peale edasiminekut ei toimu...
                jutt pärineb enda kogemustest, muide (mitte küll konkreetse seadme kohta, kuid üldiselt)... <_<

kas on nüüd kasulikum minna kergema vastupanu teed? või hoopis pikemas perspektiivis täpsema kuulmise teed? natuke mõtteainet....

Comment

Ei vaidle vastu, eix666.
                  Aga...algse küsimuse juurde tagasi. Mis on siis head ja vead kui otse lõppvõimu ühendada:
                  1. Helikvaliteet paraneb - hea
                  2. Valjuse ja tämbrite reguleerimine võimus kaob ära - saab ka ilma, arvutis kõik selleks olemas.
                  3. Võimendi on otseselt sõltuv kaardi väljundist - ebamugav, tuleb seadmeid sisse-välja lülida kindlas järjekorras, muidu oht midagi läbi kärsatada.
                  4. Kaabel arvuti ja võimendi vahel tuleb hästi varjestada kui pikk on - vastasel korral reguleerimatud häired võimendis.

Veel paar asja, mis meelde tulid:
                  5. Kas arvuti helikaart lubab toonkompensatsiooni? Võibolla mõnele mittevajalik, kuid siiski .
                  6. Helikaardi keskmine väljunpinge on vist kõrgem, kui Brigi eelvõimul...kas see ei tee arvutist reguleerimist natuke ebamugavaks - päästab küll eraldi potekas arvuti ja võimu vahel.
                  7. Kui vaja ka teistest allikatest võimu lasta (TV, DVD, CD jne.), kas siis arvutist signaalijuhe paralleelselt eelvõimu väljundiga?
                  8. Hetkelise voolukatkestuse puhul...käib kõlarites paras jõmakas?

Igaüks otsustab ise, kuhu signaali laseb. Kes eelistab mugavust, kes natuke paremat helikvaliteeti . Parandage, lisage...

Comment

Originally posted by sebastian@Nov 19 2004, 02:23
                    Igaüks otsustab ise, kuhu signaali laseb. Kes eelistab mugavust, kes natuke paremat helikvaliteeti . Parandage, lisage...
                    see "natuke" parem helikvaliteet on väärt sageli sadu, kui mitte tuhandeid kroone vaadatuna läbi high-end pilgu. eks iga mees teab, mida taotleb. ise üritan võimalikult odavalt läbi ajada, seega on ainus võimalus modimise teel head asja veel paremaks muuta, näiteks signaali tee lühemaks muutmine on ennast alati õigustanud.

Comment

Originally posted by hipi@Nov 19 2004, 09:49
                      seega on ainus võimalus modimise teel head asja veel paremaks muuta, näiteks signaali tee lühemaks muutmine on ennast alati õigustanud.
                      Konkreetses eelvõimus sai VT7-VT12 välja vahetatud, grammeri eelvõimult toide
                      ära ja korraliku varjega kaabel plaadi sisendisse ning sig/müra suhe paranes 6db.
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Originally posted by Jyrka@Nov 19 2004, 12:00
                        Konkreetses eelvõimus sai VT7-VT12 välja vahetatud, grammeri eelvõimult toide
                        kas need 2 on kodekad seal eelvõimus? :unsure:
                        Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
                        www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

Jyrka mõtles vist eelvõimus 6 transistorit, ainult et missugusel Brig variandil...KT808 või KT818/819 lõppudega :huh: .
                          Peab vist ka vahetama...eelvõimust loobuda ei tahaks .

Comment

Originally posted by sebastian@Nov 20 2004, 02:57
                            Jyrka mõtles vist eelvõimus 6 transistorit, ainult et missugusel Brig variandil...KT808 või KT818/819 lõppudega :huh: .
                            Peab vist ka vahetama...eelvõimust loobuda ei tahaks .
                            Mõlemil samad numbrid, panin 2N5401 2N5551, kahjuks polnud aega süveneda
                            miks grammeri eelvõim lisas mingit kõrget pininat.
                            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Otsisin oma Brigi tolmukihi alt välja, et proovida erinevust ilma ja koos eelvõimuga.
                              Panin alguses siis läbi eelvõimu... täitsa jube mis sealt tuli :blink: :blink: kõrgeid pole, bass kumiseb.
                              Siis lasin otse lõppu - kõrged olid paremad, bass täpselt paras.
                              Võrdlesin Brigi ja Sansuid ka omavahel... Sansui ikka peajagu üle. Heli on hoopis teise maitsega :wacko:
                              Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
                              www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

Panin alguses siis läbi eelvõimu... täitsa jube mis sealt tuli kõrgeid pole, bass kumiseb.
                                Selle kirjelduse järgi võib julgelt öelda, et see eelvõim on lihtsalt rikkis.
                                Või - ikka vaatasid ka, kus asendis tämbriregulaatorid olid

Comment

Working...